1000 dollárt drágult egy nap alatt egy Bitcoin ára

Szerző: | ápr 30, 2020 | Árfolyam elemzés

A Bitcoin ára rég nem látott emelkedést mutatott, durván 1 nap alatt 7700 dollárról 9200 dollárra ugrott az árfolyam. Elemzésünkben megnézzük hova tovább 📊

 

7700 dollárról 9200-ra ugrott egy Bitcoin ára

Tőzsdei szakértőnkkel vasárnap néztünk rá a Bitcoin grafikonjára, akkor ő a napi Ichimoku felhőből való kitörést, valamint a pozitív rövid távú nézetet hozta fel a Bitcoin árfolyammal kapcsolatban.

A tegnapi napon a Bitcoin ára ismét megmutatta, hogy sokan miért szeretik a kriptovaluta piacot. Hosszas alacsony kereskedési volume melletti enyhe emelkedésnek voltunk a szemtanúi, tegnap úgy néz ki megtört a jég! Néhány óra leforgása alatt több, mint 1000 dollárt pumpált a Bitcoin ára. Ezzel pedig a macro indikátorunk a napos Ichimoku felhő ismét kitűnően vizsgázott, ő ugyanis nagyjából 7000 dollár óta jelez macro emelkedő trendet.

A napi Ichimoku felhőről egy hete így írtunk nektek:

Újra az Ichimou felhő határát ostromoljuk, ami sokszor a vízválasztó szokott lenni a hosszú távú emelkedő trendünkhöz. Ha ez felett tudnánk zárni az pozitív képet festene az elkövetkező időszakra. Annál is inkább, hogy közeledik a Bitcoin hálózat változása, a Bitcoin blokk jutalom felezése is!

Egy biztos, a magas volatilitásáról ismert Bitcoin ár valószínűleg nem fogja már túlságosan sok ideig folytatni ezt a stabil oldalazást. A Bitcoin és kriptovaluta piac a hetekben lassan megérhet egy újabb nagy dinamikus mozgásra. Célszerű ilyenkor nem “bealudni”, megfelelően felkészülni megfelelő portfólió managementtel is! Cryptofalka 2020.04.22

Bitcoin ára emelkedik Cryptofalka

BTCUSD-1d-20200430

A Bitcoin árának dinamikus emelkedése mellett talán még fontosabb, hogy végre a kereskedési volume is elkezdett élénkülni! A tegnapi napon megtörtünk egy kritikusan alacsony szintet és bőven az átlag napi volume felett zártunk. Ez egy olyan tényező, ami nélkül bármiféle Bitcoin ár emelkedés egy kártya várral ér fel nagyjából. Amilyen könnyen felmegy, össze is dőlhet. Ha viszont kellő kereskedési volume-al van támogatva az emelkedés, az egy sokkal biztosabb alapot tud nyújtani az emelkedő trendünkhöz.

Napos nézeten, ami még nagyon fontos, hogy sikerült áttörnünk az előző csökkenő ciklusra behúzott 0,618-as fibonacci szintjét. Ez azért nagyon fontos, mert ez felett a Bitcoin áránál inkább trendfordításról, mint csökkenő trenden belüli korrekcióról beszélhetünk. Amíg ezt a 8200-as támasz szintet tartjuk addig abszolút bullish a mostani Bitcoin ár emelkedés. A következő tényleg komolyabb ellenállás meg a pszichológiai 10 000 dollár lehet!

 

Egy órás nézeten már túlvett a Bitcoin ára, DE!

Aki rövid távon szeretne Bitcoint vásárolni neki mindig meg kell néznie, hogy hogyan festenek a rövid távú nézetek is. Erre az 1 órás Bitcoin grafikon ideális lehet! Jelenleg látható, hogy korábban egy alapvetően medve alakzatot formáltunk, amiből sikerült felfele kitörnünk. Tegnap reggel a privát kereskedő csoportunkban így vélekedtünk erről:

Elég érdekes jelenleg a mozgása, szinte nulla volume. Indikátorok legtöbbje túlvett, maga a mozgása meg inkább medve jelet vesz fel. Ennek ellenére szépen lassan menetel felfele. Nekem picit a 2017-es időszak jutott az eszembe. Akkor emlékszem olyan alkalmakra, amikor sorra jöttek a medve emelkedő ékek, aztán sorra váratlanul felfele tört ki belőle a BTC…Érdekes a piac és már valószínűleg érezhető a blokk felezés bizonytalanságának a turbulenciája. Öveket becsatolni! – Privát csoport 2020.04.29. 08:50

Találó volt az öveket becsatolni kifejezés 😀 Ugyanis tényleg kicsit a 2017-es mozgásokra hajazott tegnap a Bitcoin ára és hirtelen ki is tört az emelkedő ékből, méghozzá felfele! Az 1 órás nézeten is szépen élénkült a volume, szépen támogatta az emelkedést.

Bitcoin ára emelkedik I Cryptofalka

BTCUSD-1h-20200430_2

Ennek ellenére igazán túlvett már 1 órás nézeten a Bitcoin mozgása, mindenképpen várnánk egy visszatesztet. Ilyenkor pedig a legideálisabb beszálló az a mozgó átlagokba való visszatesztelés lehet. Amíg pedig az emelkedő trendünk tart célszerű menni a hullámokkal és maximum a stopokal szélesen követni a mozgást. A shortban való gondolkodést pedig nem ajánlanánk senkinek sem. A trend a barátod!

Rohamosan közeledik a Bitcoin blokk felezés, valószínűleg turblunes mozgásokat fogunk tapasztalni az elkövetkező néhány hétben. Érdemes lesz kimondottan odafigyelni a mostani eseményekre, ugyanis apró dolgokon múlhat most a győztes és a vesztes különbsége. 🙂 

Ha érdekel, hogy mi is ez a Bitcoin blokk felezés, hallgasd meg Bitcoin kisokos podcastünk első részét Spotify vagy iTunes segítségével:

[buzzsprout episode=’3254668′ player=’true’]

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Válj sikeres kereskedővé a tőzsdei gyorstalpaló oktatásunkkal
  3. Újabb zöld hetet zártak a tőzsdék, de a neheze hátra lehet
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka