Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
2021 júliusa óta kevesebb bitcoin áramlik be a tőzsdékre

2021 júliusa óta kevesebb bitcoin áramlik be a tőzsdékre

A bitcoin beáramlása egyes tőzsdékre tavaly július óta nettó negatív, ami arra utal, hogy csökken az eladói nyomás.

 

Kevesebb bitcoin áramlik be a tőzsdékre

Tavaly július óta összesen 46 000 bitcoin nettó kiáramlás történt (jelenlegi áron körülbelül 1,8 milliárd dollár) az összes kriptotőzsdéről. A Glassnode blokklánc-elemző cég adatai szerint csak a Binance, a Bittrex, a Bitfinex és az FTX nettó pozitív beáramlása 207 000 bitcoin volt. Ugyanebben az időszakban a nettó kiáramlás összesen 253 000 BTC az összes többi nyomon követett tőzsdéről.
 

Bitcoin tőzsdei áramlás I Cryptofalka Forrás: Glassnode

 
Az FTX és a Huobi kriptotőzsdéknek drámaian változott a bitcoin készlete tavaly július óta. Míg az FTX ma 103 200-ra, több mint háromszorosára növelte a birtokában lévő BTC-t, a Huobi bitcoin készlete a 2020 márciusi több mint 400 000 BTC-ről mindössze 12 300 BTC-re, vagyis a birtokában lévő készlet 6%-ra apadt.
 

Bitcoin negatív inflow I Cryptofalka Forrás: Glassnode

 
A nettó kiáramlás tavaly óta állandó, néhány jelentős kiugrással augusztusban és legutóbb január 11-én. A Glassnode azonban a jelenlegi viszonylag alacsony beáramlást „a piaci bizonytalanság mértékének” tulajdonítja, és azt sugallja, hogy a kriptokereskedelem piaca általánosságban áttért a származékos kereskedésre az azonnali eladások helyett a kockázatok fedezése érdekében. A tőzsdei beáramlások mérése segít jobban megérteni, hogy a befektetők likvidálására vagy visszatartására készülnek-e. A nettó beáramlás a bejövő eladási nyomást mutatja, míg a nettó kiáramlás nagyobb tartásra utal.
 
A láncon maradó érmék realizált ára 24 100 dollár BTC-nként, ami arra utal, hogy a legtöbb hodler 63%-os haszonkulcsot élvez. A realizált ár az összes érme átlagos ára, amikor a láncba kerültek. A realizált ár ellentétben áll a 39 200 dolláros implikált árral. A vélt ár egy érménkénti becsült valós érték, és jelenleg éppen a nullszaldós érték alatt van, ugyanis a BTC-vel jelenleg 38 346 dolláron kereskednek. Jelenleg a rövid távú birtokosok körülbelül 15%-kal vannak negatívban, mivel az elmúlt 155 napban a láncba került érmék átlagos ára 46 400 dollár a Glassnode szerint.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
 

Nem volt jellemző a hosszú távú birtokosok nagymértékű eladása

A bitcoin alacsony be- és kiáramlása mellett az eladók nyereség-veszteség (PnL) aránya is kimutathatóan ellaposodik 2021 eleje óta. A Glassnode azt sugallja, hogy a hosszú távú birtokosok (long time holder, LTH) kezdenek belefáradni az értékesítésbe, bár „még nem láthatunk jelentősebb LTH kapitulációs eseményt, ahogy az a korábbi ciklikus mélypontokon is látható volt.” 
„Az rövid távú befektetők (short term holder, STH) és hosszú távú befektetők (LTH) veszteségek történelmileg alacsony mértéke az eladók összesített kimerülésének növekvő valószínűségét jelezheti.”
A Glassnode azt feltételezi, hogy továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy „mind az STH, mind az LTH teljes kapitulációja (eladása) bekövetkezhet”, ami az előző ciklusok legalján történt.
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.27% $64,055.6
Ethereum ETH 2.20% $3,063.84
BNB BNB 3.54% $560.53
Solana SOL 2.91% $144.08
XRP XRP 4.76% $0.5114
Dogecoin DOGE 6.04% $0.1563
Cardano ADA 8.98% $0.4846
Litecoin LTC 3.53% $82.12
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!