2021 júliusa óta kevesebb bitcoin áramlik be a tőzsdékre

Szerző: | márc 8, 2022 | Kriptovaluta

A bitcoin beáramlása egyes tőzsdékre tavaly július óta nettó negatív, ami arra utal, hogy csökken az eladói nyomás.

 

Kevesebb bitcoin áramlik be a tőzsdékre

Tavaly július óta összesen 46 000 bitcoin nettó kiáramlás történt (jelenlegi áron körülbelül 1,8 milliárd dollár) az összes kriptotőzsdéről. A Glassnode blokklánc-elemző cég adatai szerint csak a Binance, a Bittrex, a Bitfinex és az FTX nettó pozitív beáramlása 207 000 bitcoin volt. Ugyanebben az időszakban a nettó kiáramlás összesen 253 000 BTC az összes többi nyomon követett tőzsdéről.
 
Bitcoin tőzsdei áramlás I Cryptofalka

Forrás: Glassnode

 
Az FTX és a Huobi kriptotőzsdéknek drámaian változott a bitcoin készlete tavaly július óta. Míg az FTX ma 103 200-ra, több mint háromszorosára növelte a birtokában lévő BTC-t, a Huobi bitcoin készlete a 2020 márciusi több mint 400 000 BTC-ről mindössze 12 300 BTC-re, vagyis a birtokában lévő készlet 6%-ra apadt.
 
Bitcoin negatív inflow I Cryptofalka

Forrás: Glassnode

 
A nettó kiáramlás tavaly óta állandó, néhány jelentős kiugrással augusztusban és legutóbb január 11-én. A Glassnode azonban a jelenlegi viszonylag alacsony beáramlást „a piaci bizonytalanság mértékének” tulajdonítja, és azt sugallja, hogy a kriptokereskedelem piaca általánosságban áttért a származékos kereskedésre az azonnali eladások helyett a kockázatok fedezése érdekében. A tőzsdei beáramlások mérése segít jobban megérteni, hogy a befektetők likvidálására vagy visszatartására készülnek-e. A nettó beáramlás a bejövő eladási nyomást mutatja, míg a nettó kiáramlás nagyobb tartásra utal.
 
A láncon maradó érmék realizált ára 24 100 dollár BTC-nként, ami arra utal, hogy a legtöbb hodler 63%-os haszonkulcsot élvez. A realizált ár az összes érme átlagos ára, amikor a láncba kerültek. A realizált ár ellentétben áll a 39 200 dolláros implikált árral. A vélt ár egy érménkénti becsült valós érték, és jelenleg éppen a nullszaldós érték alatt van, ugyanis a BTC-vel jelenleg 38 346 dolláron kereskednek. Jelenleg a rövid távú birtokosok körülbelül 15%-kal vannak negatívban, mivel az elmúlt 155 napban a láncba került érmék átlagos ára 46 400 dollár a Glassnode szerint.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
 

Nem volt jellemző a hosszú távú birtokosok nagymértékű eladása

A bitcoin alacsony be- és kiáramlása mellett az eladók nyereség-veszteség (PnL) aránya is kimutathatóan ellaposodik 2021 eleje óta. A Glassnode azt sugallja, hogy a hosszú távú birtokosok (long time holder, LTH) kezdenek belefáradni az értékesítésbe, bár „még nem láthatunk jelentősebb LTH kapitulációs eseményt, ahogy az a korábbi ciklikus mélypontokon is látható volt.” 
„Az rövid távú befektetők (short term holder, STH) és hosszú távú befektetők (LTH) veszteségek történelmileg alacsony mértéke az eladók összesített kimerülésének növekvő valószínűségét jelezheti.”
A Glassnode azt feltételezi, hogy továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy „mind az STH, mind az LTH teljes kapitulációja (eladása) bekövetkezhet”, ami az előző ciklusok legalján történt.
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.