Idén 3 milliárd dollár értékű kriptot loptak el a DeFi-ből

Szerző: | nov 2, 2022 | Kriptovaluta

Az október minden rekordot megdöntött a kripto-kizsákmányolások és az ellopott digitális értékek mennyisége tekintetében.

 

Rekord hónap az október

A legfrissebb adatok szerint, október minden rekordot megdöntött a kripto-kizsákmányolások és az ellopott digitális értékek mennyisége tekintetében.
 

Október 31-én a PeckShield blokklánc-biztonsági cég elrettentő statisztikát tett közzé. Csak ebben az évben, már összesen 2,98 milliárd dollárnyi digitális eszközt loptak el, ami majdnem kétszerese a 2021-ben ellopott 1,55 milliárd dollárnak. A „Hacktober”-ben körülbelül 44 kizsákmányolás látott napvilágot, amelyek 53 protokollt érintettek. A rosszindulatú hackerek 760 millió dollárt kerestek a hónapban, azonban 100 millió dollárt vissza is szolgáltattak.
 
Márciusban 710 millió dollár tűnt el, ami a második legtöbb október után. Ennek nagy része a Ronin bridge kizsákmányolásából származott, amelynek eredményeként 625 millió dollárnyi kriptoeszköz került a hackerekhez. A PeckShield szerint októberben a BNB Chain szenvedte el a legnagyobb kihasználást, amiben 586 millió dollárt veszett el. A Mango Markets DeFi protokollt a második helyen sorolta fel, annak ellenére, hogy a hacker visszaadta az ellopott értékek egy részét.
 
Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka
 
 
A DeFiYield Rekt adatbázisa szerint októberben számos más figyelemre méltó kizsákmányolás is történt. Ezek közé tartozik a Freeway kriptohozam-platform 60 millió dolláros rug-pull csalása, a Transit Swap 29 millió dolláros vesztesége, valamint, a Team Finance 13 millió, és a Moola Market 9 millió dolláros vesztesége.
 
 
 

A DeFi-ből ellopott összeg egy része visszakerült a tulajdonosokhoz

A DeFiYield november 1-jén tette közzé saját jelentését, amely a múlt hónapban lezajlott hackfest szörnyű állapotát mutatja be. A jelentés szerint októberben több mint 1 milliárd dollár került hackerek kezébe. A közvetlen protokoll-kizsákmányoláson kívül, a kimutatás magában foglalja a rug-pullnak és a ponzinak tekintett dolgokat is. A DeFiYield összesen 35 incidensről számolt be a hónapban, amelyek közül 15 rug-pull volt.
 
Azonban azt meg kell jegyezni, hogy 2022-ben a DeFi-ből ellopott összeg egy része (890 millió dollár) visszakerült a tulajdonosokhoz.
 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.