50%-kal csökkent az orosz kriptoforgalom

Szerző: | márc 6, 2022 | Kriptovaluta

Adatok azt mutatják, hogy az orosz denominált kripto-vásárlás és kereskedés a nagy tőzsdéken megingott, felére csökkent a múlthéthez képest.
 
 

Az oroszok nem feltétlenül rakják kriptovalutákba az értékeiket

A blokklánc-elemző cégektől származó adatok azt mutatják, hogy az orosz kripoto-vásárlás és kereskedés a nagy tőzsdéken megingott, megcáfolva azokat az elméleteket, amelyek szerint az ország digitális eszközökhöz fog fordulni a szankciók megkerülése érdekében.
 
Oroszország kriptovaluta I Cryptofalka

Forrás: coingape.com

 
 
Amikor a Bitcoin árfolyama a múlt héten 15%-ot emelkedett, egyes iparági szakértők úgy vélték, hogy az oroszok kriptovalutát vásároltak a növekvő gazdasági szankciók végett. Úgy tűnik azonban, hogy ez az elmélet hamisnak bizonyult, mivel a Chainalysis adatai azt mutatták, hogy a rubelben denominált kriptokereskedelmi forgalom március 3-án mindössze 34,1 millió dollár volt, ami körülbelül a fele a legutóbbi, egy héttel ezelőtti, február 24-i 70,7 millió dolláros csúcsnak.
 
Alexander Saunders, a Citigroup elemzője a Bloombergnek a szankciók miatti kriptovásárlásról azt mondta:
„Az orosz mennyiségek eddig viszonylag csekélyek voltak, ami arra utal, hogy az árfolyam emelkedés inkább annak köszönhető, hogy a befektetők az orosz kereslet várható felfutására pozicionálnak.”
Annak ellenére, hogy a szakértők elutasítják azt az elképzelést, hogy a kriptovaluták segítségével Oroszország megkerülheti a gazdasági szankciókat, az Egyesült Államok és az EU továbbra is fokozzák a digitális eszközök szabályozási törekvéseket. A közelmúltban New York állam növelte blokklánc-felügyeleti kapacitásait, hogy tovább akadályozza a kriptovaluták vagy digitális eszközök orosz érdekek támogatására való felhasználását.
 
Kathy Hochul, New York állam kormányzója február 27-én kiadott egy végrehajtási rendeletet, amely arra utasította az állami ügynökségeket, hogy váljanak el az orosz intézményektől és vállalatoktól, valamint a számukra támogatást nyújtó szervezetektől.
„New York büszkén ad otthont az ország legnagyobb ukrán lakosságának, és technológiai eszközeinket arra fogjuk használni, hogy megvédjük népünket, és megmutassuk Oroszországnak, hogy felelősségre vonjuk őket.”
 

Nem tudják az oroszok kriptora váltani a befagyasztott pénzeszközöket

A narratíva másik oldalát kiemelve Jake Chervinsky, az egyesült államokbeli Blockchain Association politikáért felelős vezetője odáig ment, hogy ezeket az aggályokat „teljesen megalapozatlannak” nevezte.

Ari Redbord, a TRM Labs kripto-bűnügyi nyomozó cég jogi és kormányzati ügyekért felelős vezetője is megerősítette, hogy már túl késő ahhoz, hogy a kriptoeszközök elegendő likviditást biztosítsanak Oroszország számára, és hogy a blokkláncok nyilvános jellege már kellő elrettentő erő a szankciók kijátszására törekvők számára.
„Oroszország nem használhatja a kriptot arra, hogy lecserélje a több százmilliárd dollárt, amely potenciálisan blokkolható vagy befagyasztható.”
A nemzetközi közösség várható szabályozási intézkedéseivel szemben a világ számos vezető kriptotőzsdéje úgy döntött, hogy feketelistára teszi a szankcionált személyeket és szervezeteket. A Binance azonban visszautasította az „ártatlan” orosz ügyfelek fiókjainak cenzúrázására irányuló kéréseket.
 
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.