A dollár-forint árfolyam újra emelkedőben

Szerző: | Sze 27, 2020 | Árfolyam elemzés

Mai elemzésünkben a dollár-forint árfolyam lesz célkeresztben. Szépen teljesített a dollár az utóbbi hetekben. Az ármozgásnak sikerült támaszt alakítania és imét 300 forint fölött az árfolyam. Napi nézeten fogjuk megvizsgálni a grafikont.

 

Ismét 300 fölött a dollár-forint árfolyam

290 forinton sikerült támaszt alakítani a dollárnak. Azóta felfelé szárnyalunk szeptemberben és a csökkenő trendvonalnak az áttörésével megtörni látszik a 340 forintról indított konszolidáció. 

A kérdés mekkora erő van a mozgásban, így mennyire valószínű, hogy újra a korábbi, 340-es csúcsot támadjuk a későbbiekben. A támaszról való pattanás óta egy emelkedő trendvonal mentén emelkedik a mozgás. Kulcsfontosságú ez az egyenes, ugyanis kifejezi a felfelé irányuló mozgást. Ameddig ezt sikerül tartani az árnak, addig pozitívan tekintek a dollár árfolyam alakulására.

dollár árfolyam

dollár árfolyam

Más pozitívumokat is fel tudunk mutatni a múltból. A már említett 290-es pattanás, fontos árfolyam támaszt erősített meg. Többször sikerült pattanni innen a korábbiakban, az ármozgás most imét megerősítette ennek a zónának a fontosságát. A támaszról indult emelkedéssel pedig sikerült átátörni a konszolidációból indított csökkenő trendvonalat. Szintén fontosnak tartom, hogy ismét a lélektani 300-as határ fölött halad a dollár árfolyam.

 

A következőkben pár lényeges tényezőn tartom rajta a szememet. Az egyik ilyen a korábban említett emelkedő trendvonal. Ennek és a képen jelzett 304 forint körüli a támasznak a  visszatesztelését várom. Egy kis konszolidáció kinéz tehát a mozgásnak (nyíl mentén). Ettől a konszolidációtól várom az emelkedő trendvonal megerősítését, mielőtt ismét felfelé vehetjük az utunkat. Következő lépésként a 320-on elhelyzekedő ellenállás tesztelésére számítok. Úgy gondolom ez a lépés meg lehet a mozgásnak, majd kideül van-e értelme arról beszélni, hogy imét 340 felé tart a dollár árfolyam.

 

Mi történik az euróval?

Dollárhoz hasonlóan az eurónak sincsen rossz hónapja forint ellenében. Jelenleg 363,4 körül mozog az ár, amivel könnyen új árfolyam csúcsot dönthet a mozgás. Szép emelkedő árcsatornában ível felfelé a mozgás, bár tegyük hozzá, hogy fogy a tér, ugyanis éppen az emelkedő árcsatorna tetejénél/ellenállásán járunk. Az összekép azoban euró szemszögéből jól néz ki, ugyanis azontúl, hogy igen magasan az árfolyam, nem veszélyezteti semmi az up trendjét. 

euró árcsatorna

euró árcsatorna

Gyenegén teljesít tehát a forint továbbra is, ami megfontolandóvá teszi, hogy érdemes-e minden pénzünket forintban hagyni, vagy van-e értelme külföldi valuták felé nyitni. Úgy gondolom van értelme más valuták felé nyitni, és érdemes kihasználni a grafikonokon a nagyobb visszateszteléseket arra, hogy dollárt, vagy eurót is tartsunk a megtakarításaink között.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Privát csoport korábbi elemzései

Kriptovaluta projekt ismertetők

Monero ismertető: mindenki kedvenc privát coinja

Az anonim kriptovaluták a készpénzhez hasonló peer-to-peer módon kínálnak online fizetéseket, viszont a coinok minden korábbi állomása és címek minden későbbi küldése visszavezethető használat során. A tranzakciók titkosítására a Bitcoin hálózatán van mód, és egyes kriptovaluták tudnak ilyen opciót nyújtani, a Monero azonban az a coin aminek a blokkláncán ez a funkció alapértelmezett, de szükség esetén a tárca tulajdonosok megmutathatják az egyenlegüket, vagy igazolhatnak egy tranzakciót.

Crypto.com: közösségi kriptohitelezés és más DeFi megoldások

A kriptohitelezés fedezetnyújtási és kölcsönzési szempontból is növekvő érdeklődésre talált az elmúlt években. A Crypto.com lehetőséget biztosít a forgalomban levő kriptovaluták közvetítésére hitelezők és adósok között. A cég saját CRO coinja a hitelezési és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos díjak kedvezményére jogosítanak.

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.