Bitcoin árfolyam 10000-11000$ között pattog

Szerző: | Sze 22, 2020 | Árfolyam elemzés

Ismét megjelentek az eladók BTC piacán, ami a Bitcoin árfolyam csökkenését jelentette a hét elején. 11 ezer dolláron ellenállásba ütköztünk, ami 10 ezer dollár felé repítte az árfolyamot. A két érték közötti tartományban haladunk tehát tovább, a mai elemzésünkben megnézzük mik a kiltásáok a továbbiakban.   

 

Széles tartományban mozog a Bitcoin árfolyam

Rövidebb távú nézeten, 4 órán fogjuk vizsgálni a történéseket, USDT ellenében. Négy fontos pillárre húzhatjuk rá az elemzést.

 1. 11 ezres ellenállás
 2. 10 ezres támasz
 3. Váll fej alakzat nyakvonal
 4. Dupla alj nyakvonal

Viszonylag széles ártartományban mozog tehát a Bitcoin árfolyam. Jó 10%-os rést játszik be 10 és 11 ezer dollár között. A 10 ezres támaszról történő pattanás korábbról, elengedhetetlen volt. Fontos támasz a lélekteni 10 ezres zóna, így az innen történő pattanás pozitívumként fogható fel. Dupla alj szerű alakzattal fordultunk ebből a zónából, hosszú cikázás után. 11 ezren azoban ismét ellenállásba futottunk, és nem olyan meglepő módón ismét csökkenésbe kezdett a BTC ármozgás. TA szempontból a 11 ezren történt fordulás egy kijátszófott váll fej alakzat eredménye volt. 

Bitcoin árfolyam 1h

Bitcoin árfolyam 1h

Jelenleg a korábbi dupla alj alakzattal kialakított ellenállást teszteljük vissza támaszként, ahonnan kinéz némi pattanás fölfelé. Nem feltétlenül örülhetnek sokáig azonban a vásárlók. A tegnapi napon érvényesül váll fej alakzat nyakvonala ellenállásként szerepel a Bitcoin árfolyam előtt. Itt ismét érvénybe léphet az eladók akarata, hogy újból lefelé bólintson a mozgás.
Összességében azt is várom, hogy újból a 10 ezres zóna alját tesztelje a mozgás. Fontos támaszról beszélünk, így normális, hogy többször teszteli esés alatt az árfolyam. Azt természetesen nem tudjuk megmondani mihez kezd itt BTC, tudunk-e pattanni inne, vagy irány lejjebb. Annyi biztos, hogy kockázatos most a vásárlás, ugyanis rövid távon az eladók vannak előnyben.

 

Mi történik az alt piacon?

Az altok mozgás igencsak ki van téve a Bitcoin árfolyam ingadozásának. Egyelőre érződik az altcoinok piacán, hogy nem stabilizálódott BTC esetében a 10 ezres támasz.

Az altok emelkedő trendjéhez stabil BTC-re van szükség. Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy nagyon gyengén teljesítene a Bitcoin, csupán az atcoinok nagyon érzékenyek a mozgására. A 12 ezer dollár óta tartó Bitcoin konszolidáció beüt az alt piacnak, és a legtöbbjük eséseket produkál BTC pár ellenében.

Egyelőre tehát altok esetében sincs nyoma annak, hogy életre kelne a vásárlóerő. Rajtuk tartani a szemünket nem árt, bár a fókusz inkább BTC-re esik. A következőkben a cél, hogy megerősítse a Bitcoin mozgás a 10 ezres támaszt. Ezzel stabilizálódhat az árfolyam, ami pozitívan hathat ismét az alt piacra.

 

További ajánlott cikkeink:

 1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
 2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
 3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
 4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
 5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
 6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
 7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Privát csoport korábbi elemzései

Kriptovaluta projekt ismertetők

Monero ismertető: mindenki kedvenc privát coinja

Az anonim kriptovaluták a készpénzhez hasonló peer-to-peer módon kínálnak online fizetéseket, viszont a coinok minden korábbi állomása és címek minden későbbi küldése visszavezethető használat során. A tranzakciók titkosítására a Bitcoin hálózatán van mód, és egyes kriptovaluták tudnak ilyen opciót nyújtani, a Monero azonban az a coin aminek a blokkláncán ez a funkció alapértelmezett, de szükség esetén a tárca tulajdonosok megmutathatják az egyenlegüket, vagy igazolhatnak egy tranzakciót.

Crypto.com: közösségi kriptohitelezés és más DeFi megoldások

A kriptohitelezés fedezetnyújtási és kölcsönzési szempontból is növekvő érdeklődésre talált az elmúlt években. A Crypto.com lehetőséget biztosít a forgalomban levő kriptovaluták közvetítésére hitelezők és adósok között. A cég saját CRO coinja a hitelezési és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos díjak kedvezményére jogosítanak.

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.