Hogyan teljesít az Ethereum árfolyam szárnyaló BTC mellett?

Szerző: | okt 31, 2020 | Árfolyam elemzés, Ethereum

Mai elemzésünkben a nyár folyamán szép emelkedéssel előrukkolt Ethereum árfolyam visszahúzódását fogjuk vizsgálni, USDT pár ellenében. Annak ellenére, hogy az utóbbi időszakban sínylődnek az altok a Bitcoin szép teljesítménye miatt, nem fest rosszul ETH grafikonja. Napi nézeten nézzük meg mit mutat a grafikon. 

 

Konszolidáló Ethereum árfolyam

Korábbi zónákat tekintve lényeges ártartományban mozog az Ethereum árfolyam USD ellenében. A nemrégiben kialakult támasz és ellenállás által bezárt tartomány a múltban jelentős pattanásokat eszközölt az ármozgást tekintve. A múltban történő mozgások erősítik a jelenlegi zóna hitelességét.

Észre is vehetjük, hogy pár hónapja, pontosan 3 hónapja nem tud mit kezdeni az Ethereum árfolyam a jelenlegi támasz és ellenállás által meghatározott kerettel. Ez csupán annyit jelent, hogy konszolidál az ármozgás. Ha konszolidációról van szó, akkor pár dolgot érdemes megvizsgálni. A konszolidáció várható időtartama, mélysége, illetve, hogy trendfolytatásra, avagy trendfordításra utal.

Ethereum árfolyam 1d

Ethereum árfolyam 1d

A konszolidáció időtartama nem igen kérdéses. Jelenleg is 3 hónapja tart a visszahúzódás, ami egyértleműen hosszabb időtartamot sejtet. A konszolidációval párhuzamosan egészséges csökken a volume, különsen nagyobb eladói volume megjelenése nélkül. Ez hosszabb távon egészséges konszolidációra utal, ami magában hordozza a későbbiekben a trendfolytatás esélyét.

A visszahúzódás mélysége is egészségesnek mondható. Ha lemérjük Fibonaccival az előző emelkedés kezdő és végpontját, akkor azt láthatjuk, hogy a 0,618-as szintig esett vissza a konszolidáció, ami rendben van. Természetesen fentebbi Fibonacci szintekről, ugyanúgy kellemesen hat a pattanás. Azzal, hogy a lényeges Fibo támaszok közül (38,2%, 50%, 61,8%) a lentebbiről pattant az ármozgás, hosszabb konszolidációt sejtet, mintha fentebbi támaszkról produkált volna pattanást az ETH árfolyam.

Végül érdemes megvizsgálni, hogy az árak eddigi alakulása trendfolytatásra, avagy trendfordulásra utal. A konszolidáció mélysége egészséges, a volume alakulása szintén és az RSI sem csökkent a 40-es szint alá. Ezek alapján játszik a trendfolytatás esélye.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Következtetések

Érdemes azért időt hagyni az ETH árfolyam mozgásának, mielőtt rögtön trendfolytatásra, kitörésre gondolnánk. Ahogy említettem, hosszabb konszolidációra utaló jelek mutatkoznak a grafikonon. A továbbiakben az ellenállás és a támaszok tesztelését és megerősítését várom, hogy kibontakozhasson egy alakzat, aminek a kereteiből kereskedési stratégiára lehet majd következtetni.
A jelenlegi formálódás eddig elnyeri  a tetszésem. Ez akkor változna, ha az ármozgás a későbbiekben letörné a jelenleg 0,618-as Fibonacci szinten elhelyezkedő aljpontunkat. Ebben az esetben ugyanis egymáshoz képest csökkenő aljpontokra váltana az Ethereum mozgás, ami medve jel lenne. Az aktuális mozgás az ellenálláson húzódó korábbi csúcsot kászül támadni. Egyelőre új csúcspontot nem várok,mivel csökkenő volume/kereslet mellett támadjuk azt.

Ethereum Bitcoin elleni grafikonja egyelőre lapít. Természetesen a szárnyaló BTC árakat nehéz túltejesíteni, ami jelentősen csökkenti az ETH ármozgás Bitcoinnal szembeni értékét. BTC ellenében gyengélkedő ETH teljesítmény az oka leginkább annak, hogy USD ellenében nem tud olyan szép emelkedést produkálni az Ethereum árfolyam, mint ahogyan azt BTC teszi FIAT pénzek ellenében. 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Kriptovaluta projekt ismertetők

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

Mi az Ethereum? Részletes kriptovaluta projekt ismertető

MI AZ ETHEREUM? EGY DECENTRALIZÁLT OKOSSZERZŐDÉS PLATFORM   Ethereum legfontosabb adatai:...

A dobogóért is versenyző stabilcoin! Tether projekt ismertető

A stabilcoin, ami kiszorította a fiat valuták jó részét a napi kripto kereskedésből. Ismerjétek...

Monero ismertető: mindenki kedvenc privát coinja

Az anonim kriptovaluták a készpénzhez hasonló peer-to-peer módon kínálnak online fizetéseket, viszont a coinok minden korábbi állomása és címek minden későbbi küldése visszavezethető használat során. A tranzakciók titkosítására a Bitcoin hálózatán van mód, és egyes kriptovaluták tudnak ilyen opciót nyújtani, a Monero azonban az a coin aminek a blokkláncán ez a funkció alapértelmezett, de szükség esetén a tárca tulajdonosok megmutathatják az egyenlegüket, vagy igazolhatnak egy tranzakciót.

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

A magyarok kedvenc altcoinja! Ripple projekt ismertető

Az alapoktól mutatjuk be nektek, hogy mivel foglalkozik a Ripple kriptovaluta projekt....

EOS crypto coin – A szupergyors okosszerződés platform

Az EOS az a projekt, ami nem tartogat egy új ötletet, vagy hódít meg egy új területet a blokklánc technológia számára, hanem egy hatékonyabb okosszerződés platformot ígér. Több coin is törekszik arra, hogy felülkerekedjen az Ethereummal szemben, mind a vállalati blokklánc megoldások leszállításában, mind a szélesebb körben elterjedt dappok tekintetében. Az EOS a skálázhatóság problémájának áthidalásában látja a jövőt, az EOSIO blokklánc, milliónyi tranzakció bonyolítására lett tervezve, nulla költség mellett.

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.