Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

Monero (XMR) árfolyam

Monero (XMR) jelenlegi árfolyama $166.40 és $3.02 B kapitalizacióval rendelkezik. Az ára -0.50% down változott az elmúlt 24 órában.


 • monero
  Monero (XMR)
 • Live Price
  $166.40
 • 24h %
  -0.50%
 • Market Cap
  $3.02 B
 • Volume
  $113.53 M
 • ATH
  $542.33
 • Available Supply
  18.15 M XMR
 • Rank
  27

 

Monero (XMR) árfolyam grafikon


Loading Data
Please wait, we are loading chart data

 

Monero (XMR) ár kalkulátor

 
Cryptofalka Discord csatlakozás

Mi az a Monero (XMR)?

A Monero (XMR) egy 2014-ben indult privátcoin, tehát egy olyan kriptovaluta, aminek a hálózatán teljes mértékben visszakövethetetlenül lehet coinokat küldeni és fogadni. A BTC pszeudononim, de transzparens, tehát a tranzakciók láthatóak, viszont a blokkláncon semmilyen módon nem azonosíthatók a címek a tulajdonosaival. Viszont ha a felek ismerik egymást, vagy találkoztak a fizetés során, akkor a transzparencia teljes betekintést enged a konkrét személyek pénzmozgásaiba.

A Monero csapata szerint a biztonság és a visszakövethetetlenség elsődleges fontosságú, a platform pedig úgy biztosítja mindezt, hogy a felhasználók részéről semmilyen technikai kompetenciára nincs szükség. Végső soron az XMR egy olyan digitális pénzeszköz, ami gyors és alacsony költségű, valamint több szinten rejti a tranzakciókhoz tartozó adatokat. A küldők, fogadók, és az átutalt összegek nagysága ismeretlenek maradnak, miközben a blokklánc technológiára jellemző tranzakció validálási mód megvalósul.

Az XMR másik fő jellemzője, hogy teljesen fungibilis. Mivel a coinok előéletét homály fedi, így nem lehet tudni, hogy kik mikor birtokolták őket. Ez azért fontos, mert ha birtokunkba kerül olyan coin amit korábban valamilyen illegális tevékenység kifizetésére használtak, nem fordulhat elő az, hogy a hatóságok kapcsolatba hoznak egy felderített bűnténnyel. Az ilyen módon monitorozott BTC-t például kevésbé kívánatos birtokolni a fenti okból kifolyólag, tehát egyes bitcoinok veszélyt/kockázatot hordozhatnak, így ezeken a coinokon rajta van egy ilyen stigma, a többin pedig nem. Emiatt nem mondható el, hogy minden satoshi ugyanolyan. A Monero ebben a tekintetben jobban hasonlít a szintén visszakövethetetlen eredetű készpénzhez.

Ha szeretnél részletesebb altcoin bemutatókat olvasni, akkor látogass el az altcoin összefoglaló oldalunkra.

Ha erről a coinról nem lenne információ, akkor feltöltés alatt van még. Ez esetben nézz vissza később.

 

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.