Argentína két legnagyobb bankja kripto kereskedést indít

Szerző: | máj 3, 2022 | Kriptovaluta

Argentína felkarolja a kriptot, ugyanis két nagy bank is lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy bitcoint vásároljanak a banknál vezetett számláikról.

 

Argentínai bankok kriptovaluta kereskedést indítanak

Argentína legnagyobb és második legnagyobb magánbankja, a Banco Galicia és a Brubank bejelentették, hogy lehetővé teszik az ügyfelek számára a kripto vásárlást. A Bloomberg arról számolt be, hogy egy argentin közvélemény kutatás válaszadóinak 60%-a több hozzáférést szeretne a kriptovalutákhoz. Az emberek akarata katalizálta a bankok döntését a kriptokereskedelem elindításáról.

Egy a Banco Galicia online felületéről készült képernyőkép került fel a Twitterre, ami megerősítette, hogy megkezdte a Bitcoin (BTC), Ether (ETH), USD Coin (USDC) és Ripple (XRP) támogatását.
 
A dél-amerikai nemzet a hatodik helyen szerepel a kripto elfogadási arányt tekintve a világon. A Statista adat- és felmérési cég becslései szerint 2021-ig az argentinok 21%-a használt vagy birtokolt kriptot. Ha lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy bitcoint és más kriptokat vásároljanak a bankjukon keresztül, az segíthet az argentinoknak, hogy enyhítsék az országban dúló infláció hatásait. A Trading Economics gazdasági adatkövető legfrissebb adatai szerint Argentína áprilisi inflációs rátája 55% volt. A támogatók szerint a bitcoin szűkössége és decentralizáltsága ideális inflációs fedezetté teszi.
 
argentína kripto I Cryptofalka

 

Argentína kripto-infrastruktúrát épít

A múlt hónapban az argentin Sorradino városa kriptovaluta bányászathoz szükséges eszközöket szerzett be annak érdekében, hogy plusz bevételhez jusson a város. A bányászatból származó bevételt havi több száz amerikai dollárra becsülték. Tekintettel a magas elfogadási arányra, Argentína fővárosának, Buenos Airesnek a polgármestere, Horacio Rodriguez Larreta a múlt hónap végén bejelentette, hogy a város elkezdi elfogadni a kripto eszközöket az állami szolgáltatásokért cserébe. A város azt is tervezi, hogy blokklánc alapú digitális azonosító (DID) platformot indít lakói számára.

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó
 
Nem Argentína a legnagyobb ország Dél-Amerikában, amely egyre jobban kriptobarát országgá válik. A brazil szenátus április 26-án jóváhagyta a „Bitcoin Törvény” törvényjavaslatot, amely hozzájárulhat a helyi kriptoipar számára szükséges szabályozási keret létrehozásához.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka