Az EKB a kriptoszabályozás harmonizálásra készül

Szerző: | júl 5, 2022 | Kriptovaluta

19 EU tagállam szabályozói vesznek részt a felügyelőbizottság júliusi ülésén, ahol a kriptoszabályozásról és a MiCA bevezetéséről döntenek.

 

Az EU látóhatárán a kriptoszabályozás

Az Európai Központi Bank (EKB) állítólag egy új törvény végrehajtására készül, figyelmeztetve az Európai Unió tagállamait a kriptoszabályozás harmonizálásának szükségességére.
 
Minden tizedik háztartás rendelkezik valamilyen kriptovalutával

Forrás: euractiv.com

 
A Financial Times szerint az EKB aggodalmát fejezte ki az EU-ban működő központi bankok és a kripto vállalatok közötti esetleges szabályozási átfedés miatt, miközben a tisztviselők a Markets in Crypto-Assets vagyis a MiCA keretrendszer bevezetésére készülnek. Az Európai Parlament, az Európai Bizottság és az Európai Tanács június 30-án megállapodott arról, hogy a kripto kibocsátókat és szolgáltatókat joghatóságuk alá vonják egy egységes szabályozási keretbe.
 
 
 
A hírek szerint 19 EU tagállam szabályozói vesznek részt a felügyelőbizottság júliusi ülésén, ahol megvitatják a MiCA-t és annak lehetséges bevezetését. A végrehajtást követően a törvény előírja az eszközszolgáltatóknak, hogy tartsanak be bizonyos követelményeket, amelyek célja a befektetők védelme, valamint figyelmeztetik az ügyfeleket a volatilis kriptopiacon történő befektetés lehetséges kockázatára.
 
Az EU tisztviselőinek 18 hónapos felülvizsgálati időszak áll rendelkezésükre, hogy értékeljék a javasolt szabályozási keretet, és megállapítsák, hogy az magában foglal-e más, kripto vonatkozású termékeket, például a nem helyettesíthető tokeneket vagyis az NFT-ket.
 
Nexo kriptovaluta váltó
“Nagyon nagy kihívást jelent” – mondta egy meg nem nevezett forrás. Mivel 18 hónap van hátra a MiCA bevezetéséig, jobb, ha azt mondod: amíg nem lesz szabályozás, csinálj, amit akarsz, vagy jobb, ha megpróbálsz megbirkózni vele?”
A MiCA elfogadása előtt az egyes európai uniós tagállamok pénzügyi szabályozóinak nagyrészt saját határaikon belül kellett kezelniük a kriptoszabályozást. Várhatóan ez az időszak 18 hónap múlva véget ér, és egységes keretrendszer lesz az EU-ban a kriptoszabályozásról.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.