A Bahamákon digitális eszközökkel is lehet majd adót fizetni

Szerző: | ápr 24, 2022 | Kriptovaluta

A bahamai kormány azt tervezi, hogy 2022-ben lehetővé teszi a lakosok számára, hogy digitális eszközökkel fizessék adóikat.

 

Digitális eszközökkel lehet majd adót fizetni a országban

A szigetország, a Bahamák lakói hamarosan használhatják a digitális eszközöket, köztük a világ első központi banki digitális valutáját, a CBDC-t adófizetésre. A digitális eszközök jövőjéről szóló, szerdán kiadott white paper-ben a Bahama-szigeteki Miniszterelnöki Hivatal kijelentette, hogy a kormány az ország központi bankjával és a magánszektorral együttműködve elkezdi bevezetni az adófizetési lehetőségét digitális eszközök használatával.
 
Digitális eszközök I Cryptofalka

Forrás: govconwire.com

 
Ezen túlmenően a polgárok hozzáférhetnek majd kriptoeszközökhöz az ország CBDC-jével a Sand Dollar-ral. Ezzel a lépéssel ösztönözni akarják a polgárokat a CBDC nagyobb elfogadására.
A kormány arra törekszik, hogy a digitális eszközöket ne használják fel adókijátszásra. Igyekszik biztosítani az összes vonatkozó adózási információcsere-egyezmény (TIEA), valamint a hazai törvények és elfogadott OECD-szabványok betartását – áll a white paper-ben.
A kormányzatok közötti összhang megteremtése érdekében az ország létre hoz egy digitális eszközökkel foglalkozó bizottságot, valamint egy digitális tanácsadó testületet (DAP). A miniszterelnök, Philip Davis vezeti majd, a pénzügyi miniszter, a Bahama-szigeteki Központi Bank kormányzója, az ország Értékpapír-bizottságának ügyvezető igazgatója a DAP elnöke lesz. 

 
A tanácsadó testület a digitális eszközök területének szakértőiből áll majd. A testület feladata lesz, hogy a digitális eszközöket és a kapcsolódó digitális fejlesztéseket, a kialakuló trendeket és a kapcsolódó kockázatokat folyamatosan elemezze.
Az a víziónk, hogy a Bahamákat a Karib-térség vezető digitális eszközök központjává alakítsuk, és globális vezető szerepet töltsünk be a vállalkozások fokozatos szabályozásában ezen az innovatív területen. Miközben felismerjük a digitális eszközökben rejlő rendkívüli lehetőségeket, felismerjük a kockázatokat is, így hangsúlyozzuk a hatékony szabályozás fontosságát. – mondta Philip Davis.

Nexo kriptovaluta váltó

 

 

A Bahamák a világon elsőként vezette be a CBDC-t

2020 októberében a Bahamák volt az első olyan ország, ahol teljes körűen bevezették a CBDC-t. A digitális fizetőeszköz, a Sand Dollar célja az volt, hogy növelje a pénzügyi integrációt a több mint 700 szigetből álló szigetországon belül. Az FTX kriptotőzsde 2021 szeptemberében egy bahamai leányvállalat bejegyzésével kezdte meg a működését az országban.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.