Beköszönthet a kripto-reneszánsz Kínában?

Szerző: | máj 30, 2023 | Kriptovaluta

Kína ismét a színre lép? Új megközelítéssel veti bele magát az ország a Web3 fejlesztésébe. Milyen lehetséges hatásai lehetnek ennek a váratlan lépésnek a globális kriptovaluta-térségre?

 

Kína újragondolja álláspontját a kriptovalutákkal kapcsolatban

A kriptovalutákhoz fűződő viharos viszonya közepette úgy tűnik, Kína sebességet vált, és most már felkarolja az ágazathoz kapcsolódó területeken rejlő lehetőségeket. A kínai kormány nemrég mutatott be egy whitepapert, amelynek célja az innováció és a fejlesztés ösztönzése a Web3 iparágban. A “Web3 Innovációs és fejlesztési fehér könyv (2023)” címet viselő dokumentum hangsúlyozza, hogy a technológia “az internetes ipar jövőbeli fejlődésének elkerülhetetlen trendje “.

A fehér könyv kiemeli a Web3 legfontosabb kutatási területeit, köztük a mesterséges intelligenciát (AI), az XR interaktív terminálokat és a tartalomkészítő eszközöket. Elismeri továbbá az olyan újonnan megjelenő alkalmazások gyors felemelkedését, mint a digitális gyűjtemények. A dokumentum ugyanakkor rávilágít az iparág fejlesztési kihívásaira is, hangsúlyozva a szakpolitikai változások szükségességét.

Bitcoin kína tiltás I Cryptofalka

A dokumentum rámutat, hogy az internet 3.0 iparág jelenlegi pekingi fejlődése olyan kihívásokkal szembesül, mint a technikai és tehetségtámogatási képességek és a megfelelő jogi normák hiánya. Erre válaszul a pekingi Chaoyang kerület 2025-ig évente legalább 100 millió jüan (14 millió dollár) elkülönítését tervezi, hogy leküzdje ezeket az akadályokat. Zhongguancun, amelyet gyakran Kína Szilícium-völgyeként emlegetnek, kulcsszerepet fog játszani ebben az ambiciózus törekvésben.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Reakciók és spekulációk Kína lépésére

A fehér könyv közzététele világszerte reakciókat váltott ki, különösen tekintettel Kína múltbeli feszült viszonyára a kriptovaluta-szektorral. Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója egy tweetben fejezte ki kíváncsiságát, kiemelve a fehér könyv megjelenésének érdekes időzítését, amely egybeesik a kripto-rendszerek közelgő hongkongi bevezetésével.

Nemzeti digitális yüan kína I Cryptofalka

A közelmúlt eseményei arra utalnak, hogy Kína kriptovalutákkal kapcsolatos álláspontja megváltozhat, ami a spekulációkat táplálja a politika változásáról az évek óta tartó tiltások után. Az állami műsorszolgáltató, a Kínai Központi Televízió (CCTV) a Bitcoin logóját bemutató szegmenst sugárzott, amit jelentős eseményként értelmeztek, ami történelmileg fokozott piaci aktivitással és árfolyam-emelkedéssel jár együtt.

 

Milyen hatása lehet ennek a kriptopiacra?

Kína intézkedéseinek hatása a kriptopiacra mélyreható. Annak ellenére, hogy 2021-ben a digitális eszközökre vonatkozó jelentős lecsapás jelentős sokkot okozott a kripto-piacon, a Bitcoin talpra állt, és még abban az évben történelmi csúcsot ért el. 

Összefoglalva, Kína meglepő előretörése a Web3 fejlesztésébe potenciális fordulópontot jelent a nemzet kriptovalutákhoz való hozzáállásában. Hogy ez egy kripto-reneszánsz kezdetét jelzi-e Kínában, azt csak az idő fogja megmondani. A globális kripto-közösség azonban aktívan figyelni fogja az eseményeket, és kíváncsian várja, hogy ez a fejlemény milyen hatással lesz a szélesebb kripto-piacra.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka