Beperelték a Binance-t egy Tinder átverés miatt

Szerző: | máj 23, 2023 | Kriptovaluta

A felperes, egy texasi nő eredetileg a Binance-t hibáztatta azért, hogy 8 millió dollárt veszített egy “disznóvágás átverésben”, amely a Tinder-en kezdődött.

 

Mi köze a Binance-nek a Tinderhez?

A világ legnagyobb kriptotőzsdéjét, a Binance-t kizárták a Tinder nevű társkereső alkalmazáson elkövetett online “disznóvágás” kripto átveréssel kapcsolatos perből. Május 22-én Amos Mazzant, az Egyesült Államok kerületi bírója úgy döntött, nincs bizonyíték arra, hogy a Binance Holdings Ltd. segédkezett volna a lopásban – amely egy texasi nőt érintett, akitől állítólag 8 millió dollárt csalt ki egy férfi, akit a Tinder-en ismert meg.

A beadvány szerint Divya Gadasalli-nak “romantikát és pénzügyi jólétet ígért” egy “Jerry Bulasa” néven futó férfi a Tinder-en, de végül jelentős anyagi veszteség várt csak a hölgyre.

Binance | Cryptofalka

people.howstuffworks.com

 

Gadasalli azt állította, Bulasa meggyőzte őt, hogy több millió dollárt utaljon át, amiről kiderült, hogy a “disznóvágás” néven ismert rendszer része – amelynek során a csaló heteket vagy hónapokat tölt azzal, hogy hamis kapcsolatot építsen ki az áldozattal, hogy rávegye őt a pénz átutalására.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

A tőzsdét ért vádak

2022 márciusában a felperes a Binance és több más alperes, köztük a TD Bank, az Abacus Federal Savings Bank és a Poloniex tőzsde ellen nyújtott be keresetet, amelyben jogsértés megszüntetését kérte.

Gadasalli kezdetben azzal érvelt, hogy a Binance azért érintett, mert tőzsdei szolgáltatásokat nyújtott a csalónak. Hozzátette, hogy a Binance és a Binance.US ugyanaz a szervezet, és az emberek VPN-t (virtuális magánhálózatot) használtak a tőzsdéhez való hozzáféréshez.

 

Binance | Cryptofalka

blog.chainanalysis.com

Mazzant bíró azonban úgy döntött, hogy a felperes “egyetlen tényt sem tud felmutatni arra vonatkozóan, hogy a tőzsde ténylegesen érintett ebben az ügyben”, és nem tudta bizonyítani, hogy a bíróságnak milyen joghatósága van a vállalat felett. A bíró hozzátette, hogy Gadasalli nem tudta bizonyítani, hogy a csalás bármelyik része Texasban történt, mivel a tőzsde el lett tiltva az ottani működéstől.

“Az állítólagos tények alapján az állítólagos lopott pénzt valamikor a Binance segítségével kriptopénzre váltották volna át, de semmi sem utal arra, hogy Texas részt vett volna ezekben a tranzakciókban.”

Az eredmény egy kis győzelem a Binance számára, amely még mindig az amerikai pénzügyi szabályozó hatóságok célkeresztjében van a pereskedés országában.

 

Rendszeresen érik támadások a Binance-t

Március végén az amerikai Commodity Futures Trading Commission (CFTC) pert indított Changpeng Zhao vezérigazgató és vállalata ellen a kereskedés állítólagos megsértése, piaci manipuláció és más feltételezett visszaélések miatt. Továbbá Rostin Behnam, a CFTC elnöke azt állította, hogy a tőzsde vezetői tudatosan az amerikai árutörvények megsértésével működnek.

A Binance ausztrál ága nemrégiben bejelentette, hogy a harmadik félként működő fizetési szolgáltatója, a Cuscal döntése miatt leállítja az ausztrál dollárban történő banki átutalással történő ki- és befizetéseket. Ugyanezen a napon a Cuscal egy külön közleményben utalt a “számlacsalásokhoz, személyazonossági igazolványok átvételéhez és kriptotevékenységhez” kapcsolódó “csalások és csalások” hatására. Nyilatkozatában nem hivatkozott a Binance-re.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.