90-et is átlépte az RSI indikátor a Bitcoin heti grafikonján

Szerző: | dec 29, 2020 | Árfolyam elemzés, Bitcoin

Az RSI talán a legjobb indikátor a túlvett és túladott állapotok ábrázolására, ez szerint szinte rekord magasságokban túlvett a Bitcoin.

 

Már a 30 000 dolláros ellenállás zónájába is belecsípett a Bitcoin árfolyama

Közel 2 hete, még 22 000 dolláros Bitcoin ár mellett írtunk nektek arról, hogy hol lehet a következő árfolyam csúcs a BTC grafikonján. Ebben a cikkünkben két hosszabb távú, valamint egy rövidebb távú becslést mutattunk be nektek arról, hogy hol tetőzhet a jövőben a Bitcoin árfolyama. A rövidebb távú becslést az 1,618-as Fibonacci szám alapján húztuk be, amely szépen egybevágott a 30 000 dolláros pszichológiai ellenállással.

A következő hetekben/hónapokban pedig a 30 000 körüli ellenállás az, amire érdekes lehet figyelni ha odajutunk.2020.12.17.

Azóta 2 teljes hét sem telt el, de a Bitcoin árfolyama már bele is csípett a 30 000 dollár köré behúzott ellenállásunkba. 

Bitcoin árfolyam csúcs 2020 december I Cryptofalka

Bitcoin árfolyam heti nézeten

Általában az ellenállásokat diszkrét pontokként szeretik a legtöbben elképzelni, viszont fontos, hogy sokkal inkább tartományként, zónánként tekintsünk rájuk. Szinte mindenki tisztában van a kerek számok ellenállásával, így sokak számára nyilvánvaló, hogy a 30 000 dolláros szint esetlegesen trendfordítóként tud reagálni. Mások tovább mennek és picit 30k alá ígérnek és mondjuk 29 500-ra állítanak inkább eladási tranzakciót. Pontosan azért mert tisztában vannak a piaci jellegzetességgel. Mivel minden egyén más és más, ezért ebből kifolyólag valóban egy 30 000 körüli zónában fognak szóródni a tranzakciók, mintsem pontosan 30 000 dolláron.

A rekord mértékű Bitcoin ár mellé pedig szinte rekord értékben túlvett RSI indikátor is társul.

 

Mi az az RSI indikátor?

Az árfolyam mozgása mellett az indikátorok szolgálnak a tőzsdei stratégiák alapjául! Az indikátorok olyan matematikai alapokra épülő funkciók, melyek segítenek egy előre meghatározott szabály alapján döntést hozni a kereskedésünk során. Az RSI indikátor ( Relative Strength Index ) az egyik leghatékonyabb és legegyszerűbben használható “oszcillátor” típusú indikátor. Az RSI az kereslet / kínálat közötti relációt elemzi, kiemeli azokat a pontokat, ahol a termék túlvett vagy éppen túladott.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Az ember sokszor teljesen megmámorosodik a hatalmas zöld gyertyáktól és az égig emelkedő árfolyamoktól, általában ezekben a helyzetekben tud sokat segíteni egy indikátor. Azzal, hogy egyértelmű jelzést mutat és felhívja a figyelmünket bizonyos állapotokra. Ezért mindenképpen hasznosnak gondolom azt, hogy aki árfolyamot szeretne elemezni tisztában legyen az alap indikátorok (RSI, SRSI, MA, MACD) eszköztárával. Viszont a ló túloldalára sem szabad átesni! Az indikátorok önmagukban nem alkalmasak arra, hogy csak azok alapján kereskedjünk! Mindig segéd funkciót kell ellátniuk a kereskedésünk során, megerősítő jelleggel.

 

90 felett a Bitcoin heti RSI indikátora

10 hét alatt emelkedett a Bitcoin árfolyama 11 500 dollárról egészen 28 300 dollárig. Ez közel 150% emelkedés mindössze 10 hét alatt. Nem is meglepő, hogy a Bitcoin RSI indikátora azt mutatja, hogy a jelenlegi már szinte exponenciális mozgás nem fenntartható túl sokáig. Ez persze nem azt jelenti, hogy vége a Bitcoin bika piacának és újra akár a 10 000 dolláros kategóriába fog visszaesni a Bitcoin árfolyama.

Sokkal inkább egy figyelmeztető piros lámpa, hogy a jelenlegi emelkedés már igazán túlhaladott és duplán célszerű meggondolnia az embernek, hogy szeretne-e beszállni a szinte rekord mértékben túlvett árszint mellett. Ez mellett szintén figyelem felhívó lámpa azoknak, akik akár még néhány ezer dolláros áron szálltak be és hatalmas profitban vannak. Számukra ugyanis a hasonlóan túlvett alkalmak adhatnak ideális pontot arra, hogy részleges profitokat realizáljanak.

Bitcoin RSI indikátor I Cryptofalka

A fenti Bitcoin heti grafikonon 2014-2020 között ábrázoltuk a Bitcoin árfolyamát és lent láthatjátok a hozzá kapcsolódó RSI indikátort is. Alapvetően 80-tól számít az RSI túlvettnek, de ha megnézzük a 2017-es bika piacot akkor nagyon is jól érezte magát a Bitcoin ebben a túlvett tartományban. A pirossal behúzott sáv volt az, ahonnan legtöbbször rövid távon fordult az árfolyam és jött egy korrekció. Ez nagyjából ennek a 90-es értéknek a környezete volt.

Nagyon jó példát ad a 2017-es bika piac arra, hogy hogyan is néz ki egy lépcsőzetes emelkedés. Nagyjából 5 darab mini korrekciós ciklus szabdalta a nagy macro emelkedő trendet. Amik során az árfolyam 30-40%-ot korrigált, amelyet a későn beszállók felvásároltak és fűtötték még tovább az emelkedést. Egyedül 2014-ben mértünk a heti RSI-ben 91-nél is magasabb értéket. (Amúgy 100 a maximum)

 

Összegzés

Rekord magasságokban jár a Bitcoin RSI indikátora, ami egy intő jel lehet azok számára, akik most szeretnének beszállni a kriptovaluták piacába. Személy szerint úgy gondolom, hogy még messze van a mostani bika trendnek a csúcsa és még hosszú távon bőven van a vezető kriptovalutában potenciál, de aki most szeretne beszállni fontos tisztában lennie azzal, hogy egy 30-40%-os korrekció esélye talán most már nagyobb, mint az előző hetekben bármikor. A potenciális Bitcoin stagnálás viszont jól megágyazhat az altcoinok emelkedésének!

Aki hosszú távra tervez annak ez persze nem probléma egészen addig, amíg az emelkedő trend nem törik meg. Sőt, sokaknak pontosan ezek a visszatesztek lehetnek alkalmasak az ideális beszállókra. A Google Trends adatai szerint pedig a lakossági érdeklődés még éppen csak most kezd felfutni a Bitcoinnál, ami hosszú távon jó katalizátora tud lenni az emelkedésnek. 🙂

Bitcoin trends 2020.12.29 I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka