Bitcoin konszolidáció egészséges szintjei

Szerző: | febr 20, 2020 | Árfolyam elemzés

Bitcoin konszolidációt tapasztalunk. Az idei emelkedés után ráfért némi pihenő a mozgásra. Napi ábrán vizsgáljuk a konszolidáció mértékét. 

 

Ráfért a pihenő a mozgásra

A fordított váll fej alakzatból történő kitörés óta szépen haladt felfelé a Bitcoin árfolyama. +30%-s emelkedést produkált az ármozgás januárban, amivel sikerült áttörni csökkenő árcsatorna trendvonalát, így megtörve egy féléves down trendet. A nagy emelkedés után ráfért a visszahúzódás az árfolyamra. Ennek mértékét vizsgáljuk a következőkben.

Szép bika jelnek számít a fordított váll fej alakzat és s csökkenő árcsatorna áttörése. Mindkettő trendfordító jelzést ad, így joggal nézelődünk jelenleg is long irányba a grafikonon. Habár nemrégiben elhagytuk egy medve alakzatnak számító emelkedő ék kereteit, a lényegi támaszokat tartja a BTC mozgása, így továbbra is a felfelé pattanás lehetőségét lesem a konszolidációval. 

Bitcoin konszolidáció BTC/USDT 1d

Az emelkedő ék elhagyása óta csökkenő árcsatornában halad a konszolidáció. Ha konszolidációt vizsgálunk, először annak mértékére vagyunk kíváncsiak. A mértékéből tudunk következtetni arra, hogy a egészséges szinten tart-e a visszahúzódás ahhoz, hogy további trendfolytatásban, jelen esetben emelkedésben bízhassunk. Esetleg túl mély már ahhoz a konszolidáció mértéke, hogy átvegyék az eladók az irányítást, és temessük a korábbi emelkedést.

 

Bitcoin konszolidáció egészséges szintjei

Jelenleg egészséges szinten tartjuk a konszolidációt. Az 50 EMA-val és a Fibonacci számsorral mérem az egészséges szintek mértékét. Az egyes Fibonacci szintekkel a vásárlóerő erősségére következtetek. 

A legideálisabb az 50 EMA és a 0,382-s Fibonacci szint együtteséről pattanni, vagy 0,382 fölötti szintekről (0,236). A tegnapi piros gyertya azonban, melynek a zárása az egy nappal azelőtti szép zöld gyertya nyitása alatt zárt, komolyabb elutasítást jelent az ármozgástól, így a 0,382-s szint tesztelése felé mozdítja a Bitcoin konszolidációt. 
0,5-s szintig süllyedő visszahúzódás is még egészségesnek mondható. Az innen jövő pattanás ugyanúgy sugallja a vásárlóerő erősségét a piacon, és legalább a korábbi csúcsok (10500) későbbi visszanyerését sejteti.

Egészséges tehát eddig a Bitcoin konszolidáció szintje. A vásárlóerő jelenléte megkérdőjelezhetetlen egyelőre, így játszik a trendfolytatás esélye. A következő napok eldöntik, sikerül-e pattanni az ármozgásnak az előbb említett szintekről. Mi ezt fogjuk figyelni. 

 

A háttérkép tulajdonosa a cointelegraph oldal.

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka