Bővül a kriptovalutákkal fizetett sportolók száma

Szerző: | máj 2, 2022 | Kriptovaluta

A sportolók egyre jobban érdeklődnek a kriptovalutákban történő fizetések iránt. Mi a trend és hogyan hat ez a blokklánciparra?

 

Kedvező kilátások a sport szektorban

A sport szektor is jelentős veszteségeket szenvedett el a COVID-19 világjárvány okozta problémák miatt. A szurkolók egy része a kriptovaluták felé nyitott, hogy kapcsolatban maradjanak a klubokkal. 

Az elmúlt 18 hónapban számtalan ügyletről és szponzorálásról számoltak be a Web3 projektek és a sportcsapatok között. Ha a dolgok a tervek szerint alakulnak, akkor ez csak a jéghegy csúcsa lehet a két iparág számára. A blokkláncon folyamatosak a fejlesztések, a sport szektor pedig hatalmas piacnak számít. 

Bővül a kriptovalutákkal fizetett sportolók száma

Forrás: cardiff.ac.uk

Az új projektek kezdik felismerni a hűséges közösség fontosságát. Minden szükséges lépést megtesznek egy odaadó rajongótábor felépítése és fenntartása érdekében. Ez a sportcsapatoknál is így működik.

A Crypto.com és a Coinbase 6,5 millió dollárt költött 30 másodperces hirdetési helyekre az idei Super Bowl során. Egy sportelemző cég azt állítja, hogy a sportvilág kriptoügyletei 2026-ra várhatóan meghaladják az 5 milliárd dolláros bevételt.

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

Rajongói tokenek a sport világában

Amikor a „kripto” szót a sportban használjuk, az nem csak a hagyományos kriptovalutákra vonatkozik, hanem a nem helyettesíthető tokenekre (NFT) és a rajongói tokenekre is. Az úgynevezett fantokeneket a  sportolók és a klubok a rajongói elkötelezettség fokozása érdekében hozták létre. Ezek a tokenek lehetővé teszik a birtokosok számára, hogy exkluzív előnyökhöz jussanak, például szavazzanak a stadionban lejátszandó dalra a mérkőzés kezdete előtt.

A rajongói tokenek mellett a sportfogadási környezet is nagy figyelmet kap a blokkláncipartól. A kriptovalutában történő sportfogadásokkal az emberek sportesemények vagy ligarangsorok kimenetelére fogadhatnak. A nyerteseket olyan kriptovalutákkal fizetik ki, mint a Bitcoin (BTC), Ether (ETH) és Litecoin (LTC). Bár ez nem hangzik forradalmian, jelentős hatással van a kriptovaluták széleskörű elfogadására.

Bővül a kriptovalutákkal fizetett sportolók száma

Forrás: bitcoinist.com

Az a tendencia, hogy a sportolók fizetését részben vagy egészben kriptoval fizetik, sokkal elterjedtebbé vált, miután 2021-ben volt. Az NFL-s Odell Beckham Jr. volt az egyik első játékos, aki beleegyezett, hogy felvegye 750 000 dolláros fizetését Bitcoinban. Egy potenciálisan jelentős oka annak, hogy a játékosok szívesen elfogadják ezeket az ügyleteket, az amerikai dollár növekvő inflációja, amely idővel ténylegesen csökkenti fizetésük értékét.

Saquon Barkley, egy másik atléta, aki azt mondta, hogy elfogadja a fizetését Bitcoinban. Barkley beszélt a Best Business Show műsorvezetőjével, Anthony Pomplianóval, és elmagyarázta döntését;

„Látod az inflációt, látod, milyen magas jelenleg. Ezért a marketingtevékenységért járó fizetésemet Bitcoinban fogom felvenni.”

 

Összefoglalva

Aaron Rodgers, a Green Bay Packers hátvédje tavaly novemberben a Twitteren jelentette be, hogy fizetésének egy részét Bitcoinban fogja kivenni. A Cash App mobilfizetési platformmal együttműködve tette ezt Rodgers. Akkoriban Rodgers szerződése szerint évi 33,5 millió dolláros fizetést kapott. A bejelentéssel együtt Rodgers azt is megemlítette, hogy hisz a Bitcoinban, és „a jövő fényes”. Ha a sportolók kriptovalutákban kapják a fizetésüket (vagy annak egy részét), akkor az számos embert közelebb hozhatnak a kriptovaluták világához. Az említett fantokenek pedig tovább növelhetik az adoptációt hosszútávon. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka