A Cardano népszerű adathalász célpont lett

Szerző: | jún 28, 2022 | Kriptovaluta

A Cardano blokklánc a 3. legnépszerűbb az adathalászok körében, ami főként az ADA ökoszisztéma növekedésének köszönhető.

 

A Cardano blokklánc népszerű a csalók körében

A kriptovaluta csalók egyre gyakrabban használnak adathalász támadásokat a gyanútlan áldozatok megtévesztésére, és a Cardano (ADA) a legjobban célzott projektek közé tartozik. Az Atlas VPN által megosztott adatok szerint 90 napon belül az ADA volt a harmadik legtöbb adathalászattal megcélzott kriptoprojekt. Ezen időszak alatt 191 támadást rögzítettek.
 
Adathalász támadások | Cryptofalka

Forrás: AtlasVPN

 

A Cardano blokklánc áll az élen 662 támadással, míg Luno a második 277-tel. A Poloniex és a Magic Eden a negyedik és az ötödik helyen áll 72, illetve 67 támadással. Más, figyelemre méltó adathalász sémák a Binance kriptovaluta tőzsdét célozták, amely 59 incidenst rögzített. A Paxful peer-to-peer kereskedési platformnál kilenc eset történt.
 
A csalók a befektetési termékektől a feltörekvő termékekig, például a nem helyettesíthető tokeneket (NFT) is megcélozzák.
 
Tavaly a Cardano alapítója, Charles Hoskinson arra figyelmeztetett, hogy a platformmal kapcsolatos csalások valószínűleg tovább emelkednek. Ez jórészt az ADA népszerűségének köszönhető. Érdekes módon 2022-ben a csalások annak ellenére gyorsultak fel, hogy a kriptopiacon jelentős korrekció zajlik.
 
Egy figyelemre méltó Cardano átverés májusban történt, miután egy letölthető adathalász alkalmazás széles körben elterjedt a közösségi média platformjain. A rosszindulatú alkalmazás promóciós platformként jelent meg, és az azt letöltő áldozatok elvesztették az ADA pénztárcájukkal kapcsolatos személyes adataikat.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

Elterjedtek a kriptocsalások

A kriptotámadások növekvő száma közepette a különböző csalások során elvesztett összeg elérte a 329 millió dollárt 2022 első negyedévében, és az előrejelzések szerint ez a szám valószínűleg még emelkedni fog. Tavaly óta az áldozatok több mint 1 milliárd dollárt veszítettek különböző csalások miatt. Ahogy a kriptoszektor növekszik, a csalók a fogyasztók tudásának hiányát használják ki pénzük ellopására.
 
Ezenkívül az egyértelmű szabályozás hiánya is arra készteti a csalókat, hogy becsapják az áldozataikat. Úgy tűnik, hogy a Cardano a csalók számára vonzó kriptoprojektek egyike lett, mivel az ökoszisztéma arra törekszik, hogy letaszítsa a DeFi trónjáról az Ethereum hálózatot.
 
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.