A Crypto.com visszatáncolna, de már késő?

Szerző: | máj 5, 2022 | Kriptovaluta

A Crypto.com felhasználói csalódottságuknak adtak hangot amiatt, hogy a cég nemrégiben úgy döntött, csökkentik a tagok staking jutalmait.

 

Volt aki felgyújtotta a Crypto.com kártyáját is

A cég tájékoztatása szerint 2022. június 1-jétől csökkentett pénzvisszatérítést (cashback-et) adnak, illetve nem biztosítanak staking jutalmat sem a kártyacsomagokhoz. Felső határt vezetnek be a Ruby Steel és Jade Green/Royal Indigo kártyabirtokosok pénzvisszatérítési jutalmára. Továbbá ezzel párhuzamosan nullára csökkentik a staking után járó jutalmakat.

A felhasználók szerint a lépés agresszív volt, és nem adtak elegendő időt a helyzet mérlegelésére. Kris Marszalek, a Crypto.com vezérigazgatója nemrégiben Twitteren azt írta, hogy a közösségi visszajelzések figyelembevételével a cég visszalép, és újragondolja a csökkentést. Egyes Crypto.com-felhasználók azonban azt mondják, hogy már túl késő. Kitartanak amellett, hogy kivonják tőkéiket a platformról, és más szolgáltatót keresnek.

A Crypto.com visszatáncolna, de már késő?

Forrás: cryptopolitan.com

Volt olyan csalódott felhasználó, aki egy grillen benzinnel lelocsolta, majd elégette a Crypto.com kártyáját. Erről videót és készített, amit a Twitteren osztott meg. Azóta a videó már törölve lett a platformról.

 

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

Mi változott a Crypto.com-nál?

A Crypto.com nagyvonalú jutalomprogramja jelentős tényező volt abban, hogy a Crypto.com világszerte több mint 10 millió felhasználót szerzett eddig. A jutalmak a megvásárolt CRO összegétől függenek. Jelenleg a legfelső szintű Obsidian tagsághoz 400 000 USD részesedésre van szükség a CRO-ban a 180 napos zárolási időszakhoz az előnyök kihasználásához. Ez magában foglalja a 8%-os készpénzvisszatérítést a kártya használatakor, hozzáférést a legmagasabb fizető APR-hez más kriptotokenek stakingje esetén, valamint évi 12%-os CRO tétjuttatást a 400 000 $ zárolt összegért. Más előnyökkel is rendelkezett, többek között a Spotify és a Netflix előfizetések visszatérítésével.

Az eddig biztosított kedvezményeinek csökkentésének bejelentésével azonban a Crypto.com felhasználói az elégedettlenségüknek a közösségi médiában adtak hangot. Az általános véleményt úgy lehetne összefoglalni, hogy elégedetlenségi hullám indult el, ahol a felhasználok platform elhagyására bátorították egymást.

Válaszul Marszalek a Twitteren azt írta, hogy a Crypto.com meghallgatta az észrevételeket, és úgy döntött, hogy visszalép a meghozott döntéstől. Ahelyett, hogy egy általános nullás kulcsot vezetne be a CRO staking jutalomra (tagsági szinttől függetlenül), más utat keresnek. A  cég a CRO staking jutalmait továbbra is fizeti, jóllehet csökkentett mértékben.

2022. június 1-től a cég a következőképpen fizetik ki a CRO tétjutalmakat:

8% éves kamat az Obsidian, Icy White vagy Frosted Rose Gold kártyával rendelkező magántagok számára.
4% éves kamat Jade Green vagy Royal Indigo kártyabirtokosok számára.
Eredetileg 12% volt a jutalom az Obsidian és Icy White/Frosted Rose Gold esetében, és 10% a Jade Green/Royal Indigo esetében.

Marszalek megismételte, hogy a platform „hosszú távú fenntarthatóságának” biztosításához csökkentésekre van szükség. 

 

Összefoglalva

Marszalek vezérigazgató tweetjéhez fűzött megjegyzések vegyes képet mutatnak. Egy felhasználó „jól átgondolt lépésnek” nevezte. Egy másik azonban „sértésnek” titulálta a Jade Green birtokosai számára „csupán” 4%-os éves kamatot kapnak. Felhasználói részről a felháborodás oka az volt, hogy nem ezek mellet a felhasználói feltételek mellett kötötték le fél évre a CRO tokeneket, a szolgáltatást igénybe vevők. Sokan “pénzvisszatérítés” kérnek, mások eladták tokenjeiket. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.