CRYPTOLAND: az új kripto dokumentumfilm

Szerző: | márc 16, 2022 | Kriptovaluta

A VICE News és a Motherboard nemrég bejelentett partnerkapcsolatának eredményeképp egy újabb, kripto témájú dokumentumfilm-sorozat jött létre. A CRYPTOLAND névre keresztelt filmsorozatot számos különféle helyen forgatták szerte a világon.

 

Miről szól a film?

A rendezők célja az volt, hogy minél mélyebbre ássanak a kriptoiparban és bemutassák, hogyan jutott el a Silk Road-tól a több millió dolláros napi kereskedési volumen támogatásáig. A sorozat 2022 március 10-én, csütörtökön látott először napvilágot.

Joseph Cox, a Motherboard újságírója úgy összegezte a dokumentumfilmet, mint a Bitcoin bányászat, a kínai tiltások után a szektort érintő kiesések, a digitális fizetőeszközök eredményezte jólét, valamint a pénzügyi rendszerek cenzúrájának gyakran kitett szexmunkások BTC használati módszerei mögött húzódó történet bemutatóját. A film a kriptoipar kezdetét is vizsgálja, ugyanis a 2013-as Bitcoin Konferencia anyagait is használták a forgatás során. Cox szerint akkoriban a BTC ára 118$ körül mozgott.

Kripto dokumentumfilm | Cryptofalka

diblomaasi.com

 

Kevesebb, mint egy évtized alatt a Bitcoin és a kriptopiac elérte, majd túl is lépte a teljes piaci kapitalizáció 1 billió dolláros mérföldkövét, de vajon képes még ezt is felülmúlni az ipar? Erre és hasonló kérdésekre igyekszik választ adni a dokumentumfilm. Cox hozzátette a Twitter-en:

A CRYPTOLAND egy olyan sorozat, amely szerintünk átvág a kriptovaluták körüli hype-on és megfontolatlan reakciókon, hogy megmutassa, miként hat ez a világunkra ma, és hogyan befolyásolhatja holnap. Kultúra, politika, gazdaság, társadalom, a bolygónk, infrastruktúra.

A dokumentumfilm-sorozat újabb mérföldkövet jelent a Motherboard és a VICE News digitális eszközökről és iparágukról szóló tudósításában. Egy külön jelentésben megemlítették, hogy a média egy ideje már egyébként is foglalkozik a szektorral. A riport hozzátette:

Bár sokan még mindig kételkednek, hogy a kriptovalutáknak van-e jövője, azt biztosan tudjuk, hogy napjainkban jelenleg minden szempontból nagy hatást gyakorolnak a világra.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 

 

A kripto új szemszögből?

A beszámoló szerint a filmet az Amerikai Egyesült Államokban, egy Nyugat Texas-i, valamint egy New York-i Bitcoin bányászati üzemben forgatták. Továbbá Liberland-be, amely egy Európában található, csak kriptot használó nemzet, valamint a Karib-tengeren található Puerto Rico-ba is ellátogattak újságírók, hogy felfedezzék az iparág által teremtett gazdagságot és az ennek eredményeképp létrejövő túlkapásokat.

A filmsorozat egy 8 részes első évadból áll, amelyben különféle koncepciókat, elképzeléseket és ötleteket mutat be, valamint megismerteti a nézővel az iparág történelmének és erkölcsi világképének kontextusát.

 

A kripto dokumentumfilmek szerepe

Összességében tehát egy nem mindennapi, átfogó dokumentumfilm-sorozatra számíthatunk, ha megnézzük a CRYPTOLAND-et. Minél alaposabban és minél több szemszögből mutatják be a kriptovaluták világát, annál több ember számára válhat világosabbá, milyen lehetőségeket rejt magában ez az iparág.

Az elmondottak, valamint az előzetes alapján számos olyan témát taglal ez a kripto dokumentumfilm, amely a kezdők és a tapasztaltak számára egyaránt hasznos, tanulságos és érdekes lehet, így mindenképp megéri vetni rá egy pillantást.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.