Az Eurogroup dolgozik a digitális euró létrehozásán

Szerző: | jan 17, 2023 | Kriptovaluta

Az Eurogroup szerint a digitális euró bevezetése olyan döntéseket igényel, amelyeket politikai szinten kell megvitatni és meghozni.

 

Hamarosan érkezhet a digitális euró?

Az euróövezet országainak pénzügyminiszterei brüsszeli találkozójukat követően nyilatkozatot tettek közzé a digitális euró bevezetéséről. Az Eurogroup rendszeresen ülésezik, hogy megvitassa a lehetséges digitális valuta politikai dimenzióit – áll a közleményben. A január 16-i nyilatkozat egybeesik az Európai Központi Bank (EKB) dokumentumának közzétételével, amely részletezi a digitális euró kialakításának előrehaladását.

Az Eurogroup hétfői nyilatkozatában azt mondta, hogy a digitális euró nem lehet “programozható pénz”. Más szóval, nem lenne korlátozás a megvásárolható áruk és szolgáltatások típusaira vagy a digitális euró használatának idejére vonatkozóan. Ez csak egyike volt annak a több szempontnak, amelyet az Eurogroup a digitális euró, a blokk központi banki digitális fizetőeszköze (CBDC) fejlődésének számbavételét célzó ülése után kifejtett. A projekt 2021 júliusában kezdődött, és várhatóan 24 hónapig tart majd a vizsgálati szakasz.

Eurogroup | Cryptofalka

eupoliticalreport.eu

 

Az Eurogroup nyilatkozata kitért arra, hogy az Európai Központi Banknak és az Európai Bizottságnak tájékoztatnia kell az Eurogroup-ot és az uniós tagállamokat a digitális euró létrehozásának fejleményeiről. A közleményben ez állt:

“Az Eurogroup úgy véli, hogy a digitális euró bevezetése, valamint annak fő jellemzői és tervezési lehetőségei olyan politikai döntéseket igényelnek, amelyeket politikai szinten kell megvitatni és meghozni.”

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Milyen szempontokat vesz figyelembe az Eurogroup?

A csoport felsorolta az általa figyelt kérdéseket, amelyek között szerepeltek a digitális valuta környezeti hatásai, a magánélet védelme, a pénzügyi stabilitás és más kapcsolódó kérdések. Érdeklődését fejezte ki továbbá az euróövezeten kívüli európai uniós tagállamok központi banki digitális valutákkal kapcsolatos tervei iránt.

A csoport tagjai “készen állnak arra, hogy hozzájáruljanak ezekhez a megbeszélésekhez” – biztosították, hozzátéve:

“Örömmel fogadjuk továbbá az [Európai] Bizottság azon szándékát, hogy 2023 első felében jogalkotási javaslatot nyújt be, amely a társjogalkotók döntésétől függően létrehozná a digitális eurót, és szabályozná annak főbb jellemzőit.”

Eurogroup | Cryptofalka

fluencytech.com

 

Ez a javaslat a tervek szerint az EKB Kormányzótanácsa elé kerül, mielőtt az év harmadik negyedévében felülvizsgálja a digitális valuta vizsgálati szakaszának eredményeit.

 

Van jövője a CBDC-knek?

Az Eurogroup nyilatkozata épp egy nappal azután született, hogy a Bank of England egy korábbi tanácsadója vezércikket jelentetett meg a Financial Times-ban, amelyben azt írta, hogy a CBDC-k létrehozása nem éri meg a költségeket és a kockázatot.

Az Eurogroup következő frissítése a tervek szerint 2023. március 13-án lesz, kíváncsian várjuk a fejleményeket!

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka