Az FBI megerősítette Észak-Korea bűnösségét

Szerző: | jan 24, 2023 | Kriptovaluta

Az FBI hétfőn megerősítette, hogy a Harmony Protocol tavalyi hacker támadása mögött a Lazarus Group észak-koreai hacker szervezet áll.

 

Bebizonyosodott a Lazarus Group bűnössége

Az FBI hétfőn bejelentette, hogy arra a következtetésre jutott, hogy az észak-koreai Lazarus Group hacker szervezet áll a Harmony Protocol tavaly júniusi 100 millió dolláros hackelése mögött.

A rablás során ellopott több mint 60 millió dollárnyi ETH-t január 13-án, hat hónappal a tett után mosták tisztára. Ez lehetővé tette a bűnüldöző hatóság számára, hogy magabiztosan azonosítsa a Lazarus Group-ot és az APT38-at – egy másik észak-koreai kibercsoportot – mint a bűncselekmény kitervelőit.

Észak-Korea | Cryptofalka

gbhackers.com

 

A hackerek egy adatvédelmi protokollt, a RAILGUN-t használták, hogy megpróbálják eltitkolni tranzakcióikat. Ennek ellenére a pénzeszközök egy részét befagyasztották, majd a tőzsdék visszaszerezték, amikor a hackerek megpróbálták azokat Bitcoin-ra cserélni. A vissza nem nyert pénzösszegeket ezt követően 11 Ethereum-címre küldték.

Az FBI és nyomozó partnerei “folytatják az észak-koreai virtuális valuta lopásának és tisztára mosásának azonosítását és megszakítását, amelyet Észak-Korea ballisztikus rakéta- és tömegpusztító fegyverprogramjainak támogatására használnak” – áll a közleményben.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Milyen módszereket használ a Lazarus Group?

Közvetlenül a júniusi Harmony hack után a blokkláncelemzők a láncban végzett nyomozás és a csoport által elkövetett korábbi hackelésekkel való összehasonlítás kombinációjával a Lazarus Group-hoz kötötték az exploit-ot. Bár az amerikai kormány korábban is hangoztatta a Lazarus Group által jelentett fenyegetést, hivatalosan azonban egészen a mai napig nem vádolta meg a szervezetet a Harmony hackelésért való felelősséggel.

A hack egy olyan cross-chain hidat vett célba, amely a Harmony-t, egy layer-1 blokkláncot az Ethereum-mal, a Bitcoin-nal és a Binance Chain-nel kötötte össze. A stratégia visszhangozza a Lazarus Group-hoz köthető korábbi támadásokat, beleértve a tavaly áprilisban a Ronin Network – egy Ethereum oldallánc, amelyet az Axie Infinity nevű kriptojáték használ – 622 millió dolláros nagyságrendű hackelését.

Észak-Korea | Cryptofalka

dw.com

 

2017 óta az Associated Press jelentése szerint az észak-koreai hackercsoportok, köztük a Lazarus Group és az APT38 becslések szerint 1,2 milliárd dollár értékű kriptovalutát loptak el. “Az FBI továbbra is folytatja a KNDK illegális tevékenységeinek – köztük a kiberbűnözés és a virtuális valutalopás – leleplezését és leküzdését, amelyekkel a rezsim bevételeket szerez” – áll a közleményben.

Az Észak-Koreával kapcsolatban álló kibercsoportok a jelentések szerint a hackelésen túlmenően is kiterjesztették tevékenységüket. Egy december végi jelentés szerint a Lazarus Group kockázati tőkebefektetőknek, potenciális munkaadóknak és bankoknak is kiadja magát.

“A behatolások nagyszámú spearphishing üzenettel kezdődnek, amelyeket a kriptovalutákkal foglalkozó vállalatok alkalmazottainak – akik gyakran a rendszeradminisztráció vagy a szoftverfejlesztés/IT-üzemeltetés (DevOps) területén dolgoznak – küldenek különböző kommunikációs platformokon” – áll a tavaly áprilisban kiadott szövetségi kiberbiztonsági riasztásban. “Az üzenetek gyakran toborzást imitálnak, és jól fizető állásokat ajánlanak, hogy a címzetteket rosszindulatú szoftverekkel ellátott kriptovaluta-alkalmazások letöltésére csábítsák”.

 

Észak-Korea kriptora gyakorolt hatása

Ezekre a kriptofókuszú támadásokra válaszul az amerikai kormány a coin-mixing szolgáltatásokat vette célba: olyan eszközöket, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy elfedjék a kriptovaluta-tranzakciók egyébként nyilvános nyomvonalát. Augusztusban a pénzügyminisztérium betiltotta az Ethereum coin mixer Tornado Cash-t és számos, a szolgáltatáshoz kapcsolódó tárcacímet, arra hivatkozva, hogy a Lazarus Group korábbi hackelésekből származó pénzek tisztára mosására használta a szolgáltatást.

A lépést a kriptoközösség széles körben elítélte, mint illegális túlkapást, amely szükségtelenül veszélyezteti a felhasználók adatait. A kriptopolitikai nonprofit Coin Center által vezetett, folyamatban lévő perben a tiltást jelenleg is támadják.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.