A GPT-4 az ETH szerződések hibáit is átlátja

Szerző: | márc 15, 2023 | Kriptovaluta

A GPT-4 sok tesztet a kohorsz legjobb 10%-ában fejezett be, míg a ChatGPT eredeti verziója gyakran az alsó 10%-ban végzett.

 

Okosabb, mint az elődje: itt a GPT-4

A ChatGPT mesterséges intelligencia chatbot legújabb verziója, a GPT-4 a középiskolai teszteket és jogi egyetemi vizsgákat a 90. percentilisbe tartozó pontszámokkal képes teljesíteni, és olyan új feldolgozási képességekkel rendelkezik, amelyeket az előző verzió nem tudott. A GPT-4 tesztpontszámait március 14-én osztotta meg a készítő OpenAI, amelyből kiderül, hogy a rendszer a kép-, hang- és videóbemeneteket is képes szöveggé alakítani, amellett, hogy “sokkal árnyaltabb utasításokat” is kreatívabban és megbízhatóbban kezel.

“Egy szimulált ügyvédi vizsgán a vizsgázók felső 10%-a körüli pontszámmal megy át” – tette hozzá az OpenAI. “Ezzel szemben a GPT-3.5 pontszáma az alsó 10% körül volt.”

A számok azt mutatják, hogy a GPT-4 a 88. percentilisbe tartozó 163-as pontszámot ért el az LSAT vizsgán – ez az a teszt, amelyet az Egyesült Államokban az egyetemi hallgatóknak le kell tenniük ahhoz, hogy felvételt nyerjenek a jogi egyetemre.

GPT-4 | Cryptofalka

mcelroytutoring.com

 

A GPT4 pontszáma alapján jó eséllyel felvételt nyerhet egy top 20-as jogi egyetemre, és csak néhány ponttal marad el az olyan rangos iskolákba való felvételhez szükséges jelentett pontszámoktól, mint a Harvard, a Stanford, a Princeton vagy a Yale. A ChatGPT korábbi verziója csak 149 pontot ért el az LSAT-on, amivel az alsó 40%-ba került.

A GPT-4 298 pontot ért el a 400-ból az egységes ügyvédi vizsgán, amelyet a frissen végzett joghallgatók tesznek meg, és amely lehetővé teszi számukra, hogy az Egyesült Államok bármely joghatóságában ügyvédként praktizáljanak. A ChatGPT régi verziója nehezen teljesítette ezt a tesztet, a 400-ból 213 ponttal az alsó 10%-ban végzett.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

A középiskolában is helyt állna a GPT-4

Az amerikai középiskolások által az egyetemre való felkészültség mérésére tett SAT Evidence-Based Reading & Writing és SAT Math vizsgákon a GPT-4 a 93., illetve a 89. percentilisben végzett. A GPT-4 a “kemény” természettudományok terén is kiemelkedő teljesítményt nyújtott: az AP biológia (85-100%), a kémia (71-88%) és a fizika 2 (66-84%) vizsgákon az átlagot jóval meghaladó százalékos eredményt ért el.

Az AP Calculus pontszámai azonban meglehetősen átlagosak voltak, a 43-59. percentilisben helyezkedtek el. Egy másik terület, ahol a GPT-4 nem teljesített, az angol irodalom vizsgák voltak, két különálló vizsgán a 8-44. percentilis között teljesítettek.

GPT-4 | Cryptofalka

ontocollege.com

 

Az OpenAI szerint a GPT-4 és a GPT-3.5 ezeket a teszteket a 2022-2023-as gyakorlati vizsgákból vette át, és a nyelvfeldolgozó eszközök “nem részesültek külön képzésben”:

“Ezekhez a vizsgákhoz nem végeztünk külön képzést. A vizsgákon szereplő problémák egy kisebb részét a modell a képzés során látta, de úgy gondoljuk, hogy az eredmények reprezentatívak.”

 

Nem mindenki örül az új fejlesztésnek

Az eredmények félelmet keltettek a Twitter-közösségben. Nick Almond, a FactoryDAO alapítója március 14-én 14 300 Twitter-követőjének azt mondta, hogy a GPT4 “meg fogja ijeszteni az embereket”, és “össze fogja omlasztani” a globális oktatási rendszert. Conor Grogan, a Coinbase korábbi igazgatója elmondta, hogy beillesztett egy élő Ethereum smart contract-ot a GPT-4-be, és a chatbot azonnal rámutatott több “biztonsági résre”, majd felvázolta, hogyan lehet a kódot kihasználni.

A ChatGPT korábbi okosszerződés-ellenőrzései során is látszott, hogy az első verziója is képes volt a kódhibák ésszerű mértékű kiszűrésére. Rowan Cheung, a The Rundown nevű mesterséges intelligencia hírlevél alapítója megosztott egy videót is, amelyen a GPT egy kézzel rajzolt hamis weboldalt ír át egy papírlapra kóddá.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.