Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Nem garantált a Bitcoin ár csökkenése blokk felezés után

Nem garantált a Bitcoin ár csökkenése blokk felezés után

A Bitcoin ár erős ellenállással találta szembe magát a 9000 dolláros szinten, azonban, ha az emelkedés folytatódik a blokk felezés után is, a Bitcoin új magasabb csúcsokat is produkálhat.

 

Megmaradhat a bikás hangulat blokk felezés után?

A május 12.-én esedékes blokk felezés utáni Bitcoin ár irányáról megoszlanak a kereskedők véleményei. Néhányan úgy gondolják, hogy az esemény bekövetkeztével masszív eladás fog megjelenni a piacon, míg mások az emelkedés folytatását tartják valószínűbbnek.

Ha a vezető kriptovaluta emelkedést tanúsítana a blokk felezés után, és áttörné a 315-napos eső trendvonalat, amelynek áttörése többszörös visszautasításra talált, az erős bikás jelzés lenne, mely további emelkedést feltételezne. 

A közelgő blokk felezés olyan mechanizmus, amely a Bitcoin létrehozásának, illetve forgalomba kerülésének ütemét hivatott befolyásolni. Ez a Bitcoint úgynevezett deflációs pénz tulajdonságokkal ruházza fel, hiszen ha valami a forgalomba kerülésre korlátozó hatással van, az hatással lesz az árfolyamra is. 

Kereskedők túlnyomó részt azért számítanak eladásokra a felezést követően, mert erről tanúskodnak a felezések utáni hónapok, mint például a 2012-es és 2016-os események. Ezek esetében az ár közvetlenül a felezés után csökkenést mutatott, majd 10-11 hónappal később új maximum szinteket produkált.

A blokk felezés természetére vonatkozó, ezen feltételezés is erősíti a valószínűségét az esemény bekövetkezte utáni áresésnek, azonban ha ez mégsem történne meg, a Bitcoin ára potenciálisan az 11500 és 12400-as szinteket célozhatja meg. 

 

Az abszolút bikás forgatókönyv blokk felezés után

Egy Galaxy nevű kereskedő által megosztott grafikonon látható az a forgatókönyv, amely esetén a blokk felezés utáni korrekció elmarad.

bikás forgatókönyv blokkfelezés után Bitcoin fraktál, amennyiben a felezés utáni korrekció elmarad. Forrás: Galaxy

Szerinte ha a Bitcoin ár áttörné a 9500 dollár körüli ellenállás zónát, az egy új ár ciklusba való belépést jelentene biztosítva a kezdetét annak, hogy az ár új több éves csúcspontokat érjen el. Itt megjegyeznénk azonban, hogy annak valószínűsége, hogy bármiféle korrekció nélkül, rögtön a felezést követően elkezdődjön egy komolyabb Bitcoin rally elég alacsonynak mondható.

[buzzsprout episode='3254668' player='true']

 

Legtöbb indikátor visszahúzódást jelez

Egy másik ismert kereskedő, Byzantine General arra hívja fel a figyelmet, hogy lassan nagyjából minden fontosabb technikai indikátor visszahúzódást valószínűsít, amely a Március óta tartó csaknem 150%-os emelkedést követően talán nem is meglepő.

Öt kulcsfontosságú indikátor, amely Bitcoin árcsökkenést vetít előre. Forrás: Byzantine General

Ugyanezt hivatott megerősíteni a rekord magas eladások száma, melynek a 9400 dolláros szintről sikerült visszaszorítania a Bitcoin árát a jelenlegi árszintekre.

 

Összefoglalva

A Bitcoin rendelkezésére áll még csaknem egy hét ahhoz, hogy a felezés után újabb lendületet vegyen, és hosszabb távú nézeteken például az RSI indikátor is hagy némi teret az emelkedésnek. Mégis az utóbbi növekedés után elmondhatjuk, hogy egy komolyabb korrekció szükséges feltétele is lenne a makro emelkedő trend folytatásához. Az egyetlen kérdés az, hogy amit most látunk az már az említett korrekció, vagy egy komolyabb visszahúzódás kezdete.

Bár jelenleg úgy tűnik, hogy az eladói nyomás egyensúlyozni próbálja a keresletet, még mindig van némi esély a felezés utáni emelkedés folytatására. Hiszen a Bitcoin már néhányszor bebizonyította, hogy az úgynevezett FOMO hangulat közepette ordító eladási jelzések ellenére is képes emelkedésben maradni.

- Lénárd

Háttérkép forrása: LINK

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.18% $63,039.84
Ethereum ETH 2.49% $3,049.59
BNB BNB 3.06% $549.26
Solana SOL 6.45% $139.96
XRP XRP 1.07% $0.499
Dogecoin DOGE 2.63% $0.1507
Cardano ADA 2.80% $0.4564
Litecoin LTC 0.71% $80.32
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!