Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Jó befektetés lehet a bitcoin a Covid-19 utánra is

Jó befektetés lehet a bitcoin a Covid-19 utánra is

A koronavírus okozta válság és a pénzügyi bizonytalanság miatt a befektetők jelentős része fordulhat a bitcoin befektetés irányába. Egy japán elemző megemelkedett keresletet jósol a bitcoinra a koronavírus krízis utánra is. Összefoglalójában megvizsgálva három nyomós okot, amiért a kripto pénzek még vonzóbb befektetési eszközökké válhatnak.

 

Növekvő érdeklődés a Bitcoin befektetés iránt

A covid-19 járvány egy olyan gazdasági világválsághoz vezet, amire az IMF szerint az 1930-as évek nagy gazdasági depressziója óta nem volt példa. Az USA államadóssága például már átlépte a 25 000 000 000 000$-t és ez mellett több fekete felhő is összegyűlt a hagyományos pénzügyi rendszer felett. Egyre többen kezdenek elgondolkozni azon, hogy szeretnének-e támogatni ezt a meglévő nem transzparens és bizonytalan rendszert, vagy a saját kezükbe vennék a pénzügyeiket.

Ezért a vállalatok bevételi becsléseinek hiányában és a hagyományos eszközökbe való befektetések körüli bizonytalanságból adódóan sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mennyire lehet jó befektetés a bitcoin.

bitcoin befektetés forrás: www.bitcoin.com

Tetsuyuki Oishi a Bitcoin Lab CEO-ja, a japán Fisco pénzügyi társaság meghívott elemzőjeként három okot hozott fel, amiért figyelemre méltó kereslet léphet fel intézményi befektetők részéről a kripto pénzek iránt a járvány után.

 

A részvénypiacok iránti érdeklődés csökkenése 

A különböző vállalatok termékei iránti kereslet megcsappanása miatt hosszabb távú csökkenés várható a vállalatok bevételeiben.

Szakemberek nagyjából egyetértenek azzal, hogy a részvények úgynevezett V alakú korrekciója nehézkesnek bizonyul. Ebből kiindulva a befektetők más lehetőségek után nézhetnek. Ugyanakkor a kripto pénzekbe való befektetés vonzó lehet abból adódóan, hogy ezek csak kis mértékben mutatnak összefüggést a hagyományos befektetési eszközökkel.

Bitcoin vihar

Az eladási hullám ugyan a bitcoint sem kímélte, azonban Oishi szerint ennek árfolyama hamarabb talpra áll, így több tér kerülhet majd ennek az eszköznek a bevonására a befektetési eszközök tárházába.

 

Megnövekedett érdeklődés a bitcoin iránt mint befektetési eszköz

A kripto pénzek iránti érdeklődést tekintve az elemző a Grayscale Investment 2020-as első negyedévi jelentésére hivatkozva 503.7 millió dollár értékű befektetésről számol be a kripto szektorba. Ez minden idők legnagyobb mértékű befektetése, amiből 388.9 millió dollár került a Grayscale Bitcoin Trust BTC-be. Továbbá, a negyedévre eső összbefektetés 88%-a intézményi befektetők részéről történt.

bitcoin befektetés forrás: www.bitcoin.com

Oishi szerint mindenképp pozitívum, hogy a befektetők érdekeltsége a virtuális valuták iránt nem csökkent, következésképpen az érdeklődés intézményi befektetők részéről is várható a járvány okozta krízis után.

 

Szakemberek ajánlják a bitcoint befektetési portfolió részeként

Példaként JPMorgan februári jelentésében azt írja, hogy a kripto piac folyamatosan érik és jelentős az intézményi befektetők jelenléte. Előreláthatóan az államkötvények jelenléte a portfoliókban, mint fedezeti tőke csökkenni fog az elkövetkezendő években.

A cég kevésbé korlátozott piacokat javasol, mint például a yen és az arany, amelyek hosszú távú befektetési eszközként szolgálhatnak. Kijelenti, hogy a kripto pénz is ezen lista részét kéne hogy képezze, hiszen a fedezeti alap egy olyan egyedi formáját képviselheti, amely válasz lehet egy eddig soha nem látott bizalmatlanságra az állami pénzekre és a fizetési rendszerekre nézve.

A napokban például a CNBC Paul Tudor Jones-al készített rövid videója kongatta meg sokaknál a harangokat. Amikor is arról nyilatkozott a milliárd dolláros hedge fund manager, hogy ő is tart spekulatív céllal 1-2% Bitcoin befektetést. (Ami egy milliárd dolláros befektetőnél nem kis összeg)

https://www.youtube.com/watch?v=k9VpVf3g9Y0

 

A nagy népszerűségnek örvendő Gazdag papa, szegény papa szerzője, Robert Kiyosaki többször kijelentette, hogy a „dollár halott”, az embereknek bitcoinba kéne fektetniük a megtakarított pénzüket.

A Virgin Galactic üzletember, Chamath Palihapitiya régóta ajánlja a portfoliók minimum 1%-os  bitcoinban történő kiegészítését. Továbbá a Galaxy Digital üzletember, Mike Novogratz rámutatott, hogy azáltal amit a pénznyomtatással foglalkozó központi bankok csinálnak, egyre inkább itt az idő a bitcoinba való befektetésre.

- Lénárd

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.08% $63,547.08
Ethereum ETH 2.22% $3,070.13
BNB BNB 2.59% $551.38
Solana SOL 6.45% $142.82
XRP XRP 1.35% $0.5031
Dogecoin DOGE 2.62% $0.1521
Cardano ADA 2.45% $0.4581
Litecoin LTC 0.66% $81.16
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!