Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoin vásárlás jöhet a Paypal 300 millió felhasználójához

Bitcoin vásárlás jöhet a Paypal 300 millió felhasználójához

Anoním források szerint Bitcoin vásárlás bevezetésén dolgozik a Paypal, eközben pedig több blokklánc pozíció is felkerült a cég oldalára. 🔥

 

Három különböző forrás szerint is Bitcoin vásárlás bevezetésén dolgozik a PayPal

A jelek arra mutatnak, hogy a PayPal ismét beáll azoknak a sorába, akik először tiltani és lehordani próbálják a kriptovalutákat. Majd mikor nem tudják azokat elnyomni úgy döntenek saját fegyverükként használják fel őket és megpróbálnak az élükre állni. Számtalan hasonló pálfordulást láthattunk már az elmúlt években, gondoljunk csak mondjuk Jamie Dimon-ra és a JPMorganre.

Korábban a PayPal egyik alapítója Bill Harris nyilatkozott úgy, hogy:

A Bitcoin a világ legnagyobb csalása, egy hatalmas "pump and dump" rendszer. Olyan, amilyet a világ még nem látott!

De úgy néz ki kellett a PayPal-nak is néhány év, hogy megértsék és felfogják a decentralizált digitális valuták működését. Ugyanis minden jel abba az irányba mutat, hogy a 325 millió felhasználóval rendelkező fintech vállalat hamarosan direkt bitcoin és kriptovaluta vásárlást tehet elérhetővé a platformjukon.

Nagyon úgy tűnik, hogy lehetővé fogják tenni a kriptovaluta vásárlást közvetlenül a PayPal és Venmo rendszerek segítségével. Illetve lesz beépített digitális tárca is a PayPal-nál, ahol a koinokat lehet majd tárolni. - Nyilatkozta a Coindesk-nek egy anoním bennfentes forrás.

Bitcoin vásárlás paypal I Cryptofalka

Az azonban még nem tiszta, hogy a Bitcoin vásárlás mellett melyik altcoinok kerülhetnek be majd a PayPal-hoz is. De állítólag több kriptovaluta tőzsdével is tárgyal már a likviditásról a PayPal. Itt a San Francisco központú Coinbase és a luxembourgi Bitstamp neve merült fel, de egyelőre mindketten tagadták a potenciális együttműködés tényét.

Egy másik független forrás szerint is kriptovaluta vásárlás és eladás kifejlesztésén dolgozik a PayPal. Szerinte a következő 3 hónapban már el is indulhat az új szolgáltatás. Egyelőre a PayPal nem kommentelte a felreppenő pletykákat. Viszont a cégnél a keresett szakemberek nyitott pozíciói is sokat elárulnak. ⤵️

 

A pletykákat alátámasztják a nyitott blokklánc szakértői pozíciók is a PayPal-nál

2020 elején a PayPal több blokklánc szakértői nyitott pozíciót is meghirdetett a "blokklánc fejlesztői csapatába". Jelenleg 8 mérnököt és managert keresnek, 4-et San Jose-ba és 4-et Szingapúrba. A rövid életű Libra támogatottság után úgy néz ki, hogy a PayPal a saját lábára állnak a kriptovaluták piacán is.

Egy korábbi technikai összefoglalójában a PayPal a blokklánc és a digitális valuták térhódítását lehetséges rizikóként jelölte meg a fintech vállalat számára. Olyan rizikónak, ami negatívan érintheti a meglévő üzletüket. Úgy néz ki változtattak a stratégiájukon és megpróbálnak az új technológia élére állni és a lemaradók ellen fordítani az új technológia nyújtotta lehetőségeket. 

Bitcoin készlet HODL I Cryptofalka

Korábban egy Coindesk-es interviewban a PayPal technológiákért felelős szakembere Sri Shivananda így nyilatkozott:

Erősen hiszünk a blokklánc rendszerek jövőjében és a bennük rejlő lehetőségekben. Az nem kérdéses, hogy a jövőben a pénz is digitalizálódni fog, az egyedüli kérdés a mikor.

 

Bitcoin vásárlás: Nem a PayPal az egyetlen

A PayPal előtt már számtalan fintech vállalat tette meg az első lépést a Bitcoin és a kriptovaluták felé. Gondoljunk csak itt a Twitter CEO-jára Jack Dorsey-ra, aki amúgy lelkes Bitcoin fan. Az ő szolgálatában álló Square és Cash App is megelőzte a PayPal-t, de már a londoni Revolut is árusít Bitcoint és kriptovalutákat.

Ezért minden jel abba az irányba mutat, hogy a hagyományos fintech vállalatok megpróbálnak egy új bevételi forrást megnyitni és ebből a piacból is bevételt generálni. Ez pedig erősen segítheti a Bitcoin és a blokklánc elterjedését.

Illetve ne feledjük el, hogy a Bitcoin szabad készlete rohamosan csökken, a napi kibányászott Bitcoinok száma a blokk felezés következtében már 1800 helyett csak 900. Aminek jó részét a Grayscale alapkezelő önmagában felvásárolja. Ha még a több millió felhasználós fintech vállalatok felhasználói is elkezdenek "belecsipegetni" a Bitcoinba és a kriptovalutákba, akkor a szűkülő készlet és a növekvő érdeklődésnek erős árfelhajtó hatása lehet! 🚀

Ha szeretnéd a futást, házimunkát vagy az utazást hatékonyan eltölteni, hallgasd a Bitcoin kisokos-ra hallgató podcastünket! 🎤 Spotify és iTunes segítségével érhetőek el a Bitcoinról és blokkláncról szóló hanganyagainkat. 🎧 

[buzzsprout episode='4222565' player='true']

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.75% $64,116.96
Ethereum ETH -1.19% $3,065.68
BNB BNB 0.59% $561.06
Solana SOL -0.97% $144.2
XRP XRP 2.83% $0.5141
Dogecoin DOGE 0.87% $0.1558
Cardano ADA 8.31% $0.4973
Litecoin LTC 1.40% $82.62
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!