Így vélekednek a dollármilliárdos üzletemberek a Bitcoinról

ápr 1, 2020 | 0 hozzászólás

Miközben a világon dúl a koronavírus járvány és kopogtat egy súlyosnak ígérkező gazdasági válság, a kripto közösség reménykedvbe tekint a jövőbe, hogy ez lehet az a történelmi esély, amikor a kriptovaluta megmutathatja erősségét. Ezáltal cáfolva a kétkedőket és erősítve a rajongókat. Ezúttal azt mutatjuk be, hogy miként látják ismert üzletemberek a technológia jövőjét. Nem meglepetés, hogy a világ leggazdagabbjai elég megosztottak a kérdésben.

 

Jeff Bezos

A 2019-es Forbes lista alapján a világon leggazdagabbnak tartott Amazon vezér nyíltan sosem állt ki a technológia mellett. Arról azonban többször lehetett olvasni, hogy Bezos maga is Bitcoin befektető, bár ezt nem erősítette meg. Az biztos, hogy a kiskereskedelmi óriás amazon.com (és egyéb országban lévő anyacégei) komoly lökés adhatnak a kripto elfogadásának, mihelyst megjelenik fizetőeszközként. Erre tett utalást Changpeng Zhao is, a Binance vezetője.

 

Bill Gates

Mint korábbi listavezető, a Microsoft alapítója 2014-ben még úgy nyilatkozott, hogy a Bitcoin jobb, mint bármelyik valuta. Azóta némileg árnyalta korábbi véleményét, amikor azt mondta, hogy az anonimitás miatt mégsem jó tranzakciós eszköz. 2018-ban pedig egy interjúban már egyenesen azt vallotta, hogy a Bitcoin és az ICO-k teljesen spekulatívak.

 

Warren Buffet

Talán az egyik legismertebb kriptokritikus a milliárdosok klubjából. Többször is bírálta a kriptovalutákat mondván, hogy azok nem is valuták, hanem valóságos patkányméreg.

A kriptovilágban érdekeltek, mindig kihívásként tekintenek az ilyen heves ellenzőkre és próbálják ,,megtéríteni” őket. Bufettet legutóbb például Justin Sun a Tron elnöke próbálta meggyőzni a saját igazáról egy jótékonysági ebéd alkalmával. Sok sikerrel nem járt, ugyanis Buffet továbbra is úgy véli, hogy nulla a kripto értéke és ő maga sosem fog ebbe fektetni.

Üzletemberek-bitcoinrol

 

Mark Zuckerberg

A Facebook alapítója kapcsán talán említeni sem kell, hogy mennyire elkötelezett a blokklánc iránt. A Libra projekt, amiről a közelmúltban is írtunk, lényegében erre a technológiára épül. Legutóbbi nyilatkozata pedig arról szól, hogy ,,A Bitcoin mögött lévő technológia a jövőben segíthet a Facebook fejlődésében.”

 

Michael Bloomberg

A világ 12. leggazdagabb emberének nem csak hatalmas vagyona miatt van helye a listában, hanem azért is mert jelenleg is amerikai elnökjelöltségre pályázó Demokrata Párti jelölt. Az ismert, hogy a jelenlegi elnök Donald Trump több alkalommal is élesen bírálta a Bitcoint és a Facebook Librát. Bloomberg viszont ehhez képest inkább pozitív irányú nyilatkozatokat fogalmazott meg.

A vele készített különböző interjúkból úgy tűnik, hogy a teljes tagadás helyett inkább arra hajlik, hogy nem lehet a kriptovalutákat és a blokkláncot figyelmen kívül hagyni és leírni. Ehelyett viszont szükség van egy átlátható szabályozásra, amely lehetőséget biztosít a csalások és visszaélések elkerülésére, megelőzésére (utalva ezzel az ICO-ra).

 

Elon Musk

Ismertsége és új technológiák iránti nyitottsága okán is helye van ebben a sorban a Tesla tulajdonosának. Legutóbb úgy nyilatkozott, hogy a Bitcoinnal kapcsolatosan egyik oldalon sem áll. Egyfelől úgy látja, hogy a kripto az inkább törvénytelen tranzakciók lefolytatására alkalmas, ugyanakkor a készpénz egy versenyképes alternatívájaként is tekinthetünk rá. Helyettesítője lehet, de nem az elsőszámú helyettesítője. Nem nevezhetjük egyértelműen kriptopártinak, ugyanakkor azzal a nézőponttal egyetért, hogy a bankrendszer egésze változás előtt áll. Továbbá többször fejezte ki csodálatát az egyik legmegosztóbb kriptovalutáról, a Dogecoinról. 

 

Jack Ma

Az Alibaba alapítója egy 2018-as cikkben arra figyelmeztetett, hogy a Bitcoin elképzelhető, hogy csak egy lufi, ami kipukkanhat. Ettől függetlenül e-kereskedelemben érdekelt vállalkozóként figyelemmel követi a Bitcoin és a blokklánc technológia körüli változásokat. Különösen azért, mert ez eszközt jelenthet egy készpénzmentes társadalom víziójának beteljesüléséhez.

 

Összegzés

A világ leggazdagabb üzletembereinek véleményeiből szemezgetve megállapíthatjuk, hogy a milliárdosok többnyire óvatosak a kriptovalutákat illetően. Vagyonukat nyilván helyes stratégiai döntések és olykor kockázatos befektetések sorából szerezték. Az is jó látható, hogy a fiatalabbak nagyobb nyitottságot mutatnak az új megoldások iránt, bár az óvatosság rájuk is jellemző. Az viszont örömteli, hogy a ha a kriptovalutákban nem is, de a blokklánc technológiában többnyire hisznek. Ez kezdetnek nem is rossz.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

 

Cryptofalka háttér

 

Elérhetőségek:

Privát kereskedő csoport: https://cryptofalka.hu/privat-csoport/

CryptoFalka oktatási csomagok: https://cryptofalka.hu/uzlet/#csomagok

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/

Twitter: https://twitter.com/CryptofalkaH

Instagram: https://www.instagram.com/cryptofalka/

Támogass minket: Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat biztosítja az olvasók számára, a következő címeken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük!

Bitcoin donate (BTC): 35tHyC7NEBrZZ4iqR3t44USnyYeNqyWFkD
Ethereum donate (ETH): 0xB21D62e01474DAd0c11007f0e2385699520610f5
Litecoin donate (LTC): LRp3T4gxZbep6U1bjeDZ9CxKpb8xbnDZr6

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Vásárolj kriptovalutát

Cryptofalka kereskedési stratégiák tőzsde

Privát csoport korábbi elemzései

Kriptovaluta projekt ismertetők

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.