Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Nemzetközi kiberbiztonsági csoport alakul a kórházak zsarolása ellen

Nemzetközi kiberbiztonsági csoport alakul a kórházak zsarolása ellen

65 ország kiberbiztonsági szakemberei fogtak össze a korházakat érintő zsarolások visszaszorításáért, mely igazán kritikus a jelenlegi pandémiás helyzetben.

 

Kiberbiztonsági munkacsoport alakul a kórházak zsarolása ellen

Covid-19 CTI Ligának hívják a szakértők azt a közösséget, melynek a célja, hogy szakértelmükkel megvédjék a kórházak technológiai infrastruktúráját a kiberbűnözéstől. A kiberbűnözők a kórházakat általában "soft" célpontoknak tekintik, ugyanis elavult informatikai rendszereket birtokolnak és természetükből adódóan kritikus a műszaki cikkekhez való hozzáférés megléte.

Az elmúlt években a kórházak nagymértékű emelkedést tapasztaltak a kibertámadások számában, melyek során többnyire a kritikus informatikai rendszereket titkosították a bűnözők. Ezzel gyakorlatilag ellehetetlenítve az orvosi munkát a kritikus eszközökhöz való hozzáférhetőség nélkül, egészen addig amíg ki nem fizetik zsarolók követeléseit. 

vechain hacker Forrás: https://cointelegraph.com/news/vechain-loses-11b-vet-tokens-to-hacker-in-attack-on-buyback-wallet

 

Kritikus a kiberbiztonság a pandémiás helyzet alatt

A kiberbiztonság projekt alapítója az izraeli Ohad Zaidenberg, de több amerikai tagja is van a munkacsoportnak, pontosan 65 ország szakemberei csatlakoztak hozzá.

Zaidenberg elmondta a Cointelegraphnak, hogy a kórházak kiberbiztonsági védelme extrémen kritikus a covid megbetegedések miatti pandémiás helyzetben:

A koronavírus pandémiás kitörése idején a kórházak kiberbiztonsága akár emberéletekről is dönthet! Ezért határoztam úgy, hogy létrehozok egy munkacsoportot, akik a szabadidejüket és szakértelmüket áldozzák arra, hogy megvédjék a kórházakat a kiberbűnözőktől. 

illegális_bitcoin_tranzakciók.jpg

Az elmúlt hónapban az Emsisoft kiberbiztonsági cég és a Coveware vállalata szintén bejelentette egy olyan kezdeményezést, amely ingyenes "titkosítás feltörést" és további segítséget nyújt az egészségügyi szolgáltatóknak támadás esetén.

Az Emisoft cég egy blogjában fel is szólította a kiberbűnözőket, hogy gondolkodjanak már el azon, hogy mit is okozhatnak ezekkel a támadásokkal.

Senkinek ne legyenek kétségei afelől, hogy egy egészségügyi szervet érintő kibertámadás akár emberéleteket is követelhet!  Ezért kivételes empátiára és együttműködésre kérjük a kiberbűnözőket! Kérjük legalább ne a kórházakat támadják, ha pedig ezt korábban már megtették biztosítsanak nekik ingyenesen feloldáshoz szükséges kulcsot. A kiberbiztonság kimondottan égető téma a jelenlegi nehéz helyzetben. Mindannyian együtt vagyunk, igaz?

A cikk és a képek tulajdonos a cointelegraph.com oldala.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Itt lenne a következő pénzügyi világválság? A számok azt mutatják!
  3. Elérte a pánik a kripto tőzsdéket, tanácsok zuhanás közepette
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.91% $69,940.62
Ethereum ETH -1.16% $3,535.51
BNB BNB 3.17% $607.99
Solana SOL -1.23% $185.15
XRP XRP -1.66% $0.6128
Dogecoin DOGE 6.00% $0.2121
Cardano ADA -1.58% $0.6393
Litecoin LTC -2.12% $93.86
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!