Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Koronavírus pánik csökkentheti a Bitcoin blokkfelezés rizikóját

Koronavírus pánik csökkentheti a Bitcoin blokkfelezés rizikóját

A koronavírus miatti zuhanás csökkenthette a Bitcoin blokkfelezés miatti potenciális eladói nyomást. Ez miatt sokan még inkább pozitívan látják a közelgő eseményt.

 

Itt a koronavírus, közeledik a Bitcoin blokkfelezés

Gondolom senkinek sem mondunk újat azzal, hogy a koronavírus járvány miatt a legtöbb tőzsdei termék mélyzuhanásba kezdett és hatalmas minuszokat könyvelt el. Esett az arany, részvények és esett a Bitcoin ár is. Sok tőzsdei termék rég nem látott negatív csúcsokat döntött meg, a Bitcoin értéke is néhány nap alatt durván 40% minuszt szenvedett el. (Igaz azóta ebből vagy 20%-ot már ledolgozott)

A Chainalysis hívott össze egy szakértőkből álló csoportot egy megbeszélésre, ahol megvitatták, hogy a COVID-19-nek milyen hatása volt a Bitcoinra és milyen hatása lehet a közelgő Bitcoin blokkfelezéssel kapcsolatban.

chainalysis_blokkfelezés

Chris Bendikson, a Coinshares fejlesztésének vezetője úgy nyilatkozott, hogy szerinte a mostani hatalmas Bitcoin ár zuhanás már "felkészítette" a kriptovaluta bányászokat a blokkfelezésre. (Vagyis sokan már eladhattak azok a bányászok közül, akik amúgy májusban tették volna meg) Továbbá akik kevésbé hatékonyan bányásznak valószínűleg már így is leállították a gépeiket, ezért a bányászok eladásából adódó rizikó szerinte így már minimális.

Ennek az az eredménye, hogy a Bitcoin blokkfelezés után talán kialakulhat még 1-2 hónapnyi erős volatilitás, vagyis ár ingadozás. Viszont ezzel maga a blokklánc iparág és a Bitcoin bányászat sokkal erősebb pozícióba fog kerülni, méghozzá egy relatíve olcsó árfolyam mellett!

Ezért Bendikson közép-hosszú távon továbbra is igazán bizakodó és a közelgő bika piac oldalán áll:

Ezt összegezve úgy gondolom, hogy a bányászok a Bitcoin blokkfelezés után arányaiban már kevesebb Bitcoint fognak csak eladni, ha pedig ezt is figyelembe vesszük akkor ez pluszban megágyazhat egy újabb emelkedő trendnek.

 

A pénzügyi válság megmutathatja miért van szükség a Bitcoinra

A Coinshares egy másik vezetőbeosztásban dolgozó tagja, Alex Laughton-Scott arról beszélt, hogy a mostani pénzügyi válság hogyan világíthat rá a Bitcoin szükségességére. Feltette, majd meg is válaszolta a kérdést miszerint: Alapjaiban változott bármit is a helyzet az előző válság óta?

A rövid válasz: Gyakorlatilag semmit sem. Pontosan ezek a globális pénzügyi problémák és felkiáltójelek hívták életre az előző válság idején a Bitcoint. Talán az elkövetkező hónapokban lesz esélye megmutatni azt, hogy képes lenne a szükséges változást elérni.

 

A pénzügyi válságok idején minden együtt korrelál. A Bitcoin blokkfelezés erősíti magát a rendszert

Laughton-Scott kiemelte azt is, hogy nem meglepő, hogy az arany, bitcoin is szépen együtt zuhant a részvényekkel és az egész világgal. A hasonló szituációkban elmondta, hogy "mindennek a korrelációja 1", vagyis minden tőzsdei termék együtt mozog. Véleménye szerint a kriptovaluta piac a relatíve alacsony piaci kapitalizációja miatt még jobban kitett a hasonló eseményeknek. Ezt pedig a stop-lossok és az automatizált kereskedések még tovább fokozták. (A hagyományos piacokon pedig sokszor mesterségesen akadályozzák meg a szabad kereskedésbe belenyúlva a hasonló eseményeket)

pénzügyi világválság

A jó hír szerinte az, hogy egyelőre úgy tűnik, hogy a kezdeti együttes zuhanás után elkezdtek már külön mozogni a különböző tőzsdei termékek:

Ha a Bitcoin korrelációja elkezd újra a nulla felé tendálni és folytatni tudja a már elkezdett talpra állását, akkor az egy jó példát mutathat, pontosan a globális válsághelyzet idején. A Bitcoin blokkfelezés remélhetőleg tovább erősíti a fundamentális alapjait, ezzel akár egy újabb bika piacot megkezdve.

[buzzsprout episode='3254668' player='true']

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Itt lenne a következő pénzügyi világválság? A számok azt mutatják!
  3. Elérte a pánik a kripto tőzsdéket, tanácsok zuhanás közepette
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -5.05% $64,965.46
Ethereum ETH -6.80% $3,377.59
Solana SOL -9.14% $183.66
BNB BNB -8.45% $531.11
XRP XRP -3.51% $0.6015
Cardano ADA -9.05% $0.625
Dogecoin DOGE -12.27% $0.1324
Litecoin LTC -5.52% $81.28
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!