Scam LAW token promóciót tett közzé egy XRP ügyvéd

Szerző: | jún 4, 2023 | Kriptovaluta

A Pro-XRP ügyvéd, John Deaton Twitter-fiókját június 4-én feltörték, és egy rosszindulatú LAW token népszerűsítésére használták.

 

Hogyan derült fény az esetre?

Deaton Crypto Law nevű szervezete a Twitter-en közölte, hogy fiókját “több napon keresztül könyörtelen kibertámadás érte”. A neves XRP ügyvéd a lánya fiókján keresztül figyelmeztette követőit a hackelésre, arra buzdítva őket, hogy jelentsék az esetet.

“John Deaton telefonját ma feltörték egy több napon át tartó könyörtelen kibertámadás után. Ez NEM egy legitim tweet. A fiókját átvették. Azonnali lépéseket tett a helyzet orvoslására.”

 

LAW token | Cryptofalka

news.coincu.com

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Az XRP ügyvéd furcsa születésnapi ajándékot kapott

A hackelés időzítése érdekes, mivel pont a születésnapján történt. Ez valószínűleg egy kiszámított lépés volt a hackerek részéről, hogy legitimitást adjanak a tweetjeiknek, ugyanis LAW tokenek hamis ajándékozását ajánlották fel. A csalók szerint a token “egy innovatív megközelítést vezet be a tokenizáció és a DeFi köré, amelynek középpontjában a kriptoreguláció és a joghatóság áll”.

Eközben az XRP közösség több prominens tagja azonnal figyelmeztette a többieket, hogy óvakodjanak az átveréstől. Emellett a Ripple technológiai igazgatója, David Schwartz is megismételte ezeket a figyelmeztetéseket, hozzátéve, hogy:

“Az oldal a https://fuse.io oldal koppintása, és sok szempontból hibás. A regisztráció névtelen. Az egyetlen bizonyítékunk John Twitter-e”.

LAW token | Cryptofalka

malwarebytes.com

 

Deaton népszerű figura a kriptotwitter-en, különösen az XRP közösségen belül. Több mint 200 000 követője van, és komoly hírnevet szerzett a Ripple és a SEC között folyó perről szóló tudósításában. Az ügyvéd egy csoportos keresetet vezetett a SEC ellen, azt állítva, hogy az ügynökség Ripple elleni végrehajtási intézkedése kárt okozott az XRP befektetőknek.

 

A LAW token scam csak egy a sok közül

Ez az eset rávilágít a legtöbb kripto csaló vakmerő természetére. Míg a kriptovaluta lopás más formái csökkenő tendenciát mutatnak, az adathalász csalások egyre nagyobb lendületet vesznek. A scam-as-a-service szolgáltatók több mint 7 millió dollárt kerestek illegális támadásaikkal az utóbbi időszakban.

A csalók többféle eszközt használnak, többek között feltörik híres személyek Twitter-fiókjait, különféle projektek Discord-szervereit, és adathalász linkekkel spammelik a posztokat. A legtöbb esetben az adathalász linkek airdrop-ot kínálnak egy meglévő projekthez, vagy egy új projektet népszerűsítenek. A felhasználóknak általában csatlakoztatniuk kell a pénztárcájukat, aminek következtében elveszítik a pénzüket.

A LAW token weboldala a legtöbb adathalász oldalhoz hasonló felülettel rendelkezik, és a felhasználóknak csatlakoztatniuk kell a pénztárcájukat. Egyelőre nincs hivatalos jelentés arról, hogy bárki is csatlakoztatta volna a pénztárcáját a kamu oldalhoz, vagy elveszítette volna a pénzét.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka