A Facebook Libra hátráltatása erősítheti Kína kriptovalutáját

Szerző: | okt 17, 2019 | Kriptovaluta

Az RBC Capital Markets elemzői szerint a Facebook Libra elnyomása teret nyithat Kínai Központi Bank kriptovalutája, a CBDC előtt a piac dominálására.

 

Kína nagyobb sebességre kapcsolt

A Market Insider riportjában az RBC elemzője szerint, mihelyt a Facebook bejelentette saját stablecoinját (Libra), Kína is jóval nagyobb sebességre kapcsolt saját maga jüan által támogatott stablecoinjával kapcsolatban.

“Ha az amerikai szabályozók folyamatosan hátráltatják a Facebook és a Libra előterjesztését és magát a kripto innovációt az országban , az végül Kína és a CBDC dominálását eredményezheti a piacon.”

Steven Mnuchin, az Egyesült Államok pénzügyminisztere szerint rengeteg cég hanyagolja inkább, vagy dobja a Facebook Libra projektjét. Ennek oka, hogy nem látják az előrelépést a szabályozásokkal és a szabályozók aggályaival kapcsolatban. Mnuchin szerint a Libra standardjai még nem állnak párhuzamban az amerikai pénzmosás elleni rendelet bizonyos pontjaival. 

“Ha nem találkozik a Libra elképzelése az USA pénz mosás elleni szabályzatával, illetve a FinCEN standardjaival, akkor az végül hatályba léptetést fog eredményezni ellenük. Ez további nehézségeket vet fel. Véleményem szerint a Facebooknál is rájöttek, hogy a Libra még nem áll készen. Ezt a vállaltok is felismerték. Ez az oka, hogy többen is ejtik a projektet.”

Az RBC elemzője szerint azonban fordulhat a helyzet. Szerinte sok vállalat még mindig nagy érdeklődéssel fogadja a Facebook és a Libra projektjét, arra is lát esélyt, hogy újból társuljanak a projekthez azok a cégek, melyek időközben elhagyták azt. Abban az esetben, ha megfelelőek lesznek a szabályozási előírások, körülmények. A global investment bank szerint:

“Amint egy világos szabályozási tervezet kijön, valamint sikeresen kibocsátják a Librát, nem lennénk meglepve, ha sok vállalat visszatársulna a projekthez.”

 

A Facebook-nak hozzá kéne adnia a Bitcoin-t

Amerikai kongresszusi tag, Warren Davidson szerint a Facebooknak inkább a Bitcoint (BTC) kéne a Calibra nevű tárcájukhoz adni egy új Libra stablecoin kifejlesztése helyett. Hozzátette, A Facebook Libra projektjének szépsége, hogy felszínre hozhatja azokat a problémákat, amik már hosszú ideje létezne a social médiában.

Korábbi cikkünkben részletesebben olvashattok róla, miért van tenne jót a Facebooknak adoptálni a Bitcoint.

 

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Kriptovaluta projekt ismertetők

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Mi az Ethereum? Részletes kriptovaluta projekt ismertető

MI AZ ETHEREUM? EGY DECENTRALIZÁLT OKOSSZERZŐDÉS PLATFORM   Ethereum legfontosabb adatai:...

Crypto.com: közösségi kriptohitelezés és más DeFi megoldások

A kriptohitelezés fedezetnyújtási és kölcsönzési szempontból is növekvő érdeklődésre talált az elmúlt években. A Crypto.com lehetőséget biztosít a forgalomban levő kriptovaluták közvetítésére hitelezők és adósok között. A cég saját CRO coinja a hitelezési és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos díjak kedvezményére jogosítanak.

Monero ismertető: mindenki kedvenc privát coinja

Az anonim kriptovaluták a készpénzhez hasonló peer-to-peer módon kínálnak online fizetéseket, viszont a coinok minden korábbi állomása és címek minden későbbi küldése visszavezethető használat során. A tranzakciók titkosítására a Bitcoin hálózatán van mód, és egyes kriptovaluták tudnak ilyen opciót nyújtani, a Monero azonban az a coin aminek a blokkláncán ez a funkció alapértelmezett, de szükség esetén a tárca tulajdonosok megmutathatják az egyenlegüket, vagy igazolhatnak egy tranzakciót.

A dobogóért is versenyző stabilcoin! Tether projekt ismertető

A stabilcoin, ami kiszorította a fiat valuták jó részét a napi kripto kereskedésből. Ismerjétek...

EOS crypto coin – A szupergyors okosszerződés platform

Az EOS az a projekt, ami nem tartogat egy új ötletet, vagy hódít meg egy új területet a blokklánc technológia számára, hanem egy hatékonyabb okosszerződés platformot ígér. Több coin is törekszik arra, hogy felülkerekedjen az Ethereummal szemben, mind a vállalati blokklánc megoldások leszállításában, mind a szélesebb körben elterjedt dappok tekintetében. Az EOS a skálázhatóság problémájának áthidalásában látja a jövőt, az EOSIO blokklánc, milliónyi tranzakció bonyolítására lett tervezve, nulla költség mellett.

A magyarok kedvenc altcoinja! Ripple projekt ismertető

Az alapoktól mutatjuk be nektek, hogy mivel foglalkozik a Ripple kriptovaluta projekt....

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.