Amerikai központi bank 425 milliárd dollárt nyomtat a semmiből

Szerző: | dec 15, 2019 | Kriptovaluta, Kriptovaluta hasznos

Az amerikai központi bank (FED) 425 milliárd dollárt injektál a gazdaságba, ezzel tovább inflálva a dollárt. “Minden a legnagyobb rendben”

 

Az amerikai központi bank (FED) a Bitcoin teljes marketcapjének háromszorosát nyomtatja néhány hét alatt

Az Egyesült Államok központi bankja (FED) december 11-én adott ki egy nyilatkozatot, amiben arról tájékoztatott, hogy úgynevezett visszavásárlási, vagy “repo” műveletekkel zárja az év végét. A FED szerint ezen időszak extra biztosítékokat igényel a bankok számára, ez a tevékenység pedig a mindennapi működésük támogatására szolgál.

A New York-i Federal Reserve Bank kiadta a visszavásárlási (repo) műveletek ütemtervét, 2019 december 13-tól 2020 január 14-ig tartó időszakra.

pénzügyi_rendszer6

Forrás: https://www.shutterstock.com/video/clip-5555234-money-printing-press-making-hundred-dollar-banknotes

 

A legfrissebb FOMC irányelvvekkel összhangban fognak megtörténni a “repo” műveletek, mégpedig annak biztosítása érdekében, hogy a tartalékkészlet továbbra is elegendő legyen. Ezzel pedig mérsékelje az év végi pénzpiaci nyomás kockázatát.

Az amerikai központi bank által végrehajtott “repo” műveletek december 31-én és január 2-án 150 milliárd dollár, majd január 14-i határidőre várhatóan minimálisan 425 milliárd dollár lesz – nyilatkozta a közleményben az amerikai központi bank.

 

Amerikai központi bank – “Minden a legnagyobb rendben”

A kritikusok, különösen a Bitcoin (BTC) és kriptovaluták köreiben, régóta hangsúlyozták a politikát, mint példát arra, hogy a központi bankok nem tudják megfelelően „irányítani” a gazdaságokat.

Az érv a Saifedean Ammous népszerű könyvének, a „The Bitcoin Standard” központi tételén alapul. Ebben azt állítja, hogy a nemzetek és birodalmak bukásának oka a valutáinak a csökkenéséből fakad, amelynek nem szabad manipuláció nélkül működnie. Az amerikai központi bank újabb pénznyomtatása tovább erősíti ezeket a gondolatokat.
 

amerikai központi bank dollár

Forrás: https://visual.ly/community/infographic/economy/purchasing-power-us-dollar-1913-2013

 

Érdekesség: Az amerikai központi bank (FED) megalapulásának időpontjához képest, egy amerikai dollár vásárlóereje jelenleg körül-belül az eredeti érték csupán 5%-át éri. 

 

A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

Tűzviharként vonult végig a szakmai körökben az amerikai dollár milliárdos befektető kritikája, amelyben sötét képet festett a jelenlegi pénzügyi rendszerről. Ray Delio gondolatait olvashatjátok egy korábbi cikkünkben, ami pontosan ezt a témakört járta körbe. Itt lenne az idő a “B terv-re”?   B, mint bitcoin. 

Mivel nincs elegendő pénz a nyugdíj- és egészségügyi kötelezettségek a finanszírozására, valószínűleg elég csúnya harc lesz annak meghatározására, hogy a hiányt mivel pótolják:
 
1) juttatások csökkentése
2) adók emelése vagy
3) pénz nyomtatása (amelyet szövetségi szinten meg kell tenni, és át kell adni azoknak az állami szerveknek, akiknek szükségük van rá).
 
Ezek pedig tovább fogják súlyosbítani a vagyonhiány elleni küzdelmet! Noha a három út közül az egyik sem mondható megfelelőnek, a pénznyomtatás a legkönnyebb út, mert ez a legrejtettebb módszer az “érték teremtésre”. Ez pedig szépen vonzza magával az eszközárak emelkedését is.
 
Fontos, hogy az adósságok és egyéb pénzügyi kötelezettségek, egy adott pénzösszegben vannak meghatározva. Így mindössze annyit kell tenniük, hogy elegendő pénzt nyomtatnak ezek finanszírozására. Mivel a kinyomtatható pénzmennyiségre vagy annak értékére már nincs korlátozás, ez a legegyszerűbb út. Ennek az egyszerűnek tűnő útnak viszont hatalmas a kockázata, ugyanis veszélyezteti a három nagy világtartalék valuta életképességét.

A háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

További ajánlott cikkeink:

  1. MONERO BÁNYÁSZAT, HOGYAN HOZD KI A MAXIMUMOT A GÉPEIDBŐL

  2. 2020-BAN JÖN A FRANCIA ÁLLAMI KRIPTOVALUTA

  3. PRIORITÁST AD AZ EURÓPAI UNIÓ ÚJ VEZETÉSE A KRIPTOPÉNZEKNEK

  4. KRIPTOVALUTA TŐZSDE ISMERTETŐ! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A NAGYOKRÓL

  5. A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

Hívd meg a fejlesztőket egy “sörre” 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat egy digitális képzeletbeli sör megvásárlásával. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

Privát csoport korábbi elemzései

Kriptovaluta projekt ismertetők

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.