Juventus foci csapata is a útnak eresztette saját tokenjét

Szerző: | dec 3, 2019 | Kriptovaluta, Kriptovaluta hasznos

Fokozódik a blokklánc helyzet a foci világban. Ezúttal az olasz rekordbajnok Juventus nyúlt a technológiához, és fejlesztette ki saját szurkolói tokenjét. 

 

Itt a Juventus szurkolói token 

A legnépszerűbb olasz foci klubok közé tartozó Juventus a napokban, december 2-n, sikeresen útnak eresztette saját tokenjét. A tokenek  a szurkolók segítségére lesznek majd, hogy részt vehessenek általuk különböző szavazásokban, közvélemény-kutatásokban.

A tokenek kibocsátását egy éves fejlesztés előzte meg. A Juventus nevével fémjelzett token már elérhető a Socios.com oldalon. Az oldal bevettnek számít a sporttal kapcsolatos, tokenizált szurkolói szavazások terén.

A token kezdeti ára 2 euro ($2.22) tokenenként, azonban egy bizonyos mennyiség elérhető ingyen is belőlük a Socios.com bővebb funkciókat tartalmazó applikációján keresztül a “Token Hunt”-on.

A szurkolók, akik rendelkeznek saját tokennel, egyúttal jogot nyernek arra is, hogy számos klubot érintő ügyben szavazzanak. Természetesen ne gondoljunk mélyebb ügyekre, elsőként arról szavazhatnak a szurkolók, hogy milyen zene szóljon a stadionban, mikor a Juventus csapata gólt szerez. 

 

Egymásra talált a sport és blokklánc

Eredetileg 2019 első negyedévében tervezett kijönni a tokenekkel a Juventus. A terv a saját szurkolói tokenek létrehozásához nem egyedülálló ötlet a foci világában. A Juventus döntéshozóit a francia Paris Saint-Germain (PSG) klub hasonló kezdeményezése motiválta. A PSG szintén a Socios.com oldallal kötött partnerséget.

Egyre népszerűbbnek számít manapság a sport és a blokklánc ötvözése, és nem csak a foci esetében. Egyre elterjedtebbnek számít a szurkolók tokenizált formában történő közelebb hozása kedvenc sport klubjaikhoz. Október közepén a Sacramento Kings NBA-s kosárlabda csapat szerződött a CryptoKaiju céggel, némi kripto formájában történő reklám jegyében. 

Nemrégiben pedig a német, Bayern München foci csapata is a blokklánc mellett döntött. A Stryking Entertainment-tel kötöttek partnerséget, blockchain alapú merchandising tevékenység folytatására. 

 

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

Hívd meg a fejlesztőket egy “sörre” 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat egy digitális képzeletbeli sör megvásárlásával. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

Privát csoport korábbi elemzései

Kriptovaluta projekt ismertetők

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.