Mélyponton a bányászok által birtokolt bitcoinok száma

Szerző: | márc 19, 2022 | Kriptovaluta

A proof of work (PoW) mechanizmusban kulcsszerepet játszanak a bányászok. Most valamiért mégis eladni kényszerültek, ennek okait járjuk körbe.

 

Mire utalhat ez?

Ahogy a kriptovaluták világa egyre jobban fejlődik, úgy látszólag a bányászok szerepe fokozatosan csökken a folyamatban. Emellett szól az a tény, hogy a kriptobányászok által birtokolt Bitcoin (BTC) mennyisége a közelmúltban elérte 10 éves mélypontját.

Valójában a bányászok Bitcoin állománya 2010 óta a legalacsonyabb szintre esett vissza. Ez összesen mintegy 1,95 millió BTC-t jelent, ami a teljes bányászközösség tulajdonában van. Ezt az adatot az IntoTheBlock kriptopiackutató platform március 11-én tweetelte:

A bányászok által birtokolt BTC mennyiségének mozgása egészen más mintát követ, mint ami 2021 novemberében látszott. Akkoriban a Finbold még arról számolt be, hogy a bányászok hosszútávra terveznek, tehát nem akarnak a működésükhöz szükséges minimumnál többet eladni rövidtávon. Így a nagy bitcoin bányászok és bálnák hatalmas BTC felhalmozása kínálati sokkot okozott a kriptopiacon, elősegítve ezzel a kereskedési ár rövid távú emelkedését.

Összességében jelenleg úgy tűnik, hogy a bányászok szerepe a kriptovaluták világban fokozatosan csökken. Ennek az is az oka, hogy a bányászok a valaha volt legviharosabb időszakot élik most át. Idetartozik a kínai bányászat visszaszorítása, a chipek globális szintű hiánya, az erősödő versenyt, valamint az éghajlatváltozással kapcsolatos aggályok sora – csak hogy néhány példát említsünk, amelyek arra kényszerítik a bányászokat, hogy eladják készleteiket azért, hogy biztosítsák működésük stabilitását.

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

A malajziai bányászok viszont lelkesek

Annak ellenére, hogy a bányászok BTC készletei gyengülnek, a malajziai Bitcoin bányászok lelkesedése nem inog meg. Sőt, valójában az ország jelenleg a bitcoin bányászat során egyre növekvő villamosenergia lopás problémával néz szembe. Az ország közműszolgáltatója kénytelen volt új eszközöket találni a probléma megoldására, ugyanis 2021-ben 7209 illegális elektromos csatlakozási esetet regisztráltak, szemben a 2018-as 610 esettel. 2018 és 2021 között 550 millió dollár értékű áramot loptak el, és 18 személyt tartóztattak le. 

Tíz éves mélyponton a bányászok által birtokolt bitcoinok száma

Forrás:money.com

 

Összefoglalva

A bányászat is számos változáson ment keresztül, csak úgy mint az egész szektor. A PoW nagyon sok támadást kapott, mert nagy az energiaigénye. Sok helyen betiltották a bányászok működését, illetve rendkívül kiéleződött a bányászok között a verseny. Amíg régen valaki egy öreg laptoppal viszonylag sikeresen bányászhatott, mostanra már teljesen speciális bányászgépekre van szüksége ahhoz, hogy profitábilis legyen a termelése. A bányászat jövője sok helyen bizonytalan lett és többek között lehetséges, hogy emiatt is kellet a bányászoknak eladni coinjaikból. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka