Múzeumok a metaverzumban

Szerző: | ápr 21, 2022 | Kriptovaluta

A történelmi helyszíneket bemutató metaverzumok a turizmus új üzleti modelljévé válhatnak, és eközben átírhatják a történelmet.

 

Hogyan segíthet a Web3 technológia?

Az ókori és történelmi helyszíneken zajló metaverzum események hamarosan a turizmus alternatív jövőjévé válhatnak. Számos fizikai kastély és villa tulajdonos VR tervrajzokat készített az ingatlanaikról, ugyanis úgy gondolják, hogy a metaverzum látogatóinak bevonzására irányuló ambiciózus terveik működni fognak. A  virtuális események pedig segíthetnek nekik kifizetni elöregedett ingatlanaik tetemes karbantartási számláit, mindemellett lehetőséget kínálnak arra, hogy elmesélhessék a saját történetüket.

A metaverzum új turisztikai modelljét felgyorsította a COVID-19 okozta turizmus visszaesése is, de elmondható, hogy volt egy VR trend, amerre az iparág már elve haladt.

Múzeumok érkeznek a metaverzumba

Forrás:bitcoinethereumnews.com

Jelenleg a nagy metaverzum platformok még további fejlesztésre várnak. A cégek azonban arra koncentrálnak, hogy minél inkább jelen tudjanak lenni a korai szakaszokban is. Úgy tűnik, a nagy márkák tömegesen lépnek be a metaverzumba, többek között a kedvező PR miatt.

Úgy tűnik tehát, hogy a metaverzumon keresztül a meglévő, új és átdolgozott történetek megismerésének lehetősége egészen közeli.

Nexo kriptovaluta váltó

 

NFT kastélyok és villák

Michelle Choi, a 3.O Labs alapítója például a digitális lehetőségek felé fordult fizikai festmények karbantartásának finanszírozására. Nem helyettesíthető tokenek (NFT-k) értékesítésére, vagy adománygyűjtésre szánta el magát, felbecsülhetetlen műkincsek megőrzése érdekében.

Choi a Google termékmenedzsere volt. Észrevette a múzeumi turizmus COVID-19 miatti hanyatlását, és ezzel egyidőben a jövőbeni metaverzumok lehetőségét is meglátta. Ezt követően felmondott a munkahelyén, és elkezdte saját metaverzum kísérleteit.

Múzeumok érkeznek a metaverzumba

Forrás:.cobosocial.com

 

Kezdte azzal, hogy egy csapattal együttműködve elindított egy NFT-kiállítást és aukciót a “nem helyettesíthető kastélyban” a Lobkowicz-palotában, egy igazi prágai kastélyban. Az eseményt 2021 októberében tartották, ahol NFT-ket állítottak ki 500 éves festményekből. A rendezvény célja a „kulturális örökséghez való hozzáférés szélesítése” volt.

A sikeres indulás annyi jövedelmet temelt, hogy fedezze az ingatlan összes sürgős projektjének helyreállítását. A Choi és a 3.O Labs az említett aukció által motiválva jelenleg világszerte szorgalmasan gondozza a metaverzum turisztikai lehetőségeit.

 

Összefoglalva

A Web3 minden felhasználó számára elérhetővé tétele szélesebb küldetésével a 3.O Labs már számos Web3-projektet inkubál. Az NFT-ktől a decentralizált autonóm szervezetekig vagy DAO-kig terjed a hosszú lista. A metaverzum vertikumán belül a venture labs már egy új projektet épít egy németországi kastélyban, amit egy indiai villa, majd esetleg egy ghánai múzeum követhet. Egy újabb nagy lépés a metaverzumban, a lehetőségek pedig határtalanok.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.