A Nasdaq már az intézményeknek is kedvez

Szerző: | szept 21, 2022 | Kriptovaluta

A Nasdaq állítólag megkezdte az előkészületeket arra, hogy digitális eszközmegőrzési szolgáltatásokat kínáljon az intézményi ügyfeleknek.

 

Mi a Nasdaq terve?

Ahogy egyre több intézmény érdeklődik a kriptovaluták iránt, a multinacionális pénzügyi szolgáltató cég, a Nasdaq állítólag megkezdte az előkészületeket arra, hogy digitális eszközmegőrzési szolgáltatásokat kínáljon az intézményi ügyfeleknek.

A Bloomberg jelentése szerint a vállalat új csoportot hozott létre, amely a digitális eszközökre összpontosít, és kezdetben Bitcoin (BTC) és Ether (ETH) letétkezelési szolgáltatásokat kínál majd intézmények számára. A cég Ira Auerbach-ot, aki korábban a Gemini kriptotőzsde prime bróker szolgáltatásait vezette, az új digitális eszközökkel foglalkozó részleg vezetőjének is kinevezte.

Nasdaq | Cryptofalka

pymnts.com

 

Auerbach a jelentésben kifejti meggyőződését, hogy a pénzügyi forradalom következő hullámát az intézményi elfogadás fogja hajtani. A vezető szerint a Nasdaq-nál nincs jobb hely a bizalom piacra vitelére. A lépéssel a tőzsdeüzemeltető olyan cégekkel kerülne versenybe, mint a Coinbase, a BitGo, aBNY Mellon és a State Street.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Vajon befogadók lesznek az intézmények?

Májusban a Nasdaq a brazil XP céggel együttműködve létrehozta az XTAGE nevű digitális eszköztőzsdét. Roland Chai, a Nasdaq egyik vezetője elmondta, hogy az XP-vel való partnerség új lehetőségeket kínál a befektetők és más vállalatok számára is. Az XP szerint a tőzsde a tervek szerint 2022-ben indul.

Alexander Höptner, a BitMEX vezérigazgatója azt jósolta, hogy az Ethereum Merge után – amikor a hálózat a proof-of-stake konszenzusra tért át – az intézmények nyitottabbak lesznek a kriptoba való befektetésre, mivel a vállalatok a hatékonyság és a környezetvédelem fejlesztése miatt aggódnak.

“Teljesen biztos vagyok benne, hogy ez tovább fogja sürgetni az intézményi és a tömegpiaci elfogadást is” – mondta.

Nasdaq | Cryptofalka

trustnodes.com

 

Henrik Andersson, az Apollo Capital alapkezelő egyik vezetője szerint az intézmények hamarosan fordulatot vesznek majd a kriptokkal szembeni távolságtartó álláspontjukat illetően. A vezető kiemelte, hogy eljön majd az idő, amikor az emberek nem akarnak kimaradni, és “karrierkockázat lesz nem befektetniük”.

 

Záró gondolatok

Az intézményi befektetők érthető módon tartottak a kriptotérbe való belépéstől, hiszen a kripto eddigi rövid történelme során már többször is nyilvánosságra kerültek hackertámadások. A kriptovaluta letétkezelési szolgáltatások nagyobb biztonságot ígérnek azáltal, hogy tárolási lehetőséget biztosítanak a nagy mennyiségű digitális valutát birtokló intézmények számára.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka