Új kedvező kriptovaluta adózási irányelv Németországban

Szerző: | máj 13, 2022 | Kriptovaluta

A német pénzügyminisztérium új kriptovaluta adózási iránymutatást adott ki, esetenként teljesen adómentes lehet a BTC vagy ETH értékesítése.

 

Új kriptovaluta adózási szabályok Németországban

A Szövetségi Pénzügyminisztérium (BaFin) közzétett egy 24 oldalas dokumentumot, amely világosan felvázolja a kriptovalutákkal és a virtuális eszközökkel kapcsolatos jövedelemadó szabályokat. Az adószakértők, a vállalkozások és az egyéni adófizetők egyértelmű iránymutatást kapnak a kriptovaluták megszerzésére, kereskedelmére és eladására vonatkozó adózási követelményekről.
 
Kriptovaluták szabályozása I Cryptofalka

Forrás: beincrypto.com

 
A legfontosabb dolog az, hogy azok a magánszemélyek, akik a BTC-t vagy az ETH-t több mint 12 hónappal az akvizíció után értékesítik, nem kötelesek az eladás után adót fizetni, ha nyereséget realizálnak. Katja Hessel parlamenti államtitkár a kriptovaluták hosszú távú befektetésével kapcsolatos kérdésekkel is foglalkozott:
„Magánszemélyek számára a vásárolt bitcoin és ethereum értékesítése egy év után adómentes. A határidő nem hosszabbodik meg tíz évre, ha például Bitcoint korábban hitelezésre használtak, vagy az adóalany az ETH-t adta tétként, hogy valaki más blokkokat hozzon létre.”
Németország 2021 közepén felszólította a vállalatokat, intézményeket és magánszemélyeket, hogy szolgáltassanak adatokat a kriptovaluták használatával, valamint a befektetési és kölcsönzési protokollokkal kapcsolatos adózási szempontok kialakításához. A fő fókuszpont a német jövedelemadó törvény egy külön záradéka volt. A 23. § úgy rendelkezik, hogy minden olyan eszköz váratlan eladása, amelyet a megszerzésétől számított egy év elteltével értékesítenek, adómentes.
 
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó
 
Sokan megkérdőjelezték, hogy a virtuális eszközök kölcsönadása vagy letétbe helyezése meghosszabbítaná-e azt az időszakot, amelyen belül az erre a célra használt virtuális valuta magáncélú értékesítése adóköteles. A német pénzügyminisztérium kijelentette, hogy a 10 éves időszak nem vonatkozik a kriptovalutákra. Ezenkívül az újonnan bányászott BTC egy évnyi birtoklása után szintén elengedik az adófizetést.

 

Németország kriptobarát állam

Németország proaktív megközelítést alkalmaz a kriptovaluták szabályozása és felügyelete terén. 2019-ben nemzeti blokklánc stratégiát fogadott el. 2020 januárjától a kriptovaluta szolgáltatóknak, beleértve a tőzsdéket és a letéti platformokat, engedélyt kellett szerezniük a BaFin-től – biztosítva, hogy az ágazat a hagyományos pénzügyi szabványokkal megegyezően működjön.
 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.