Oroszország kriptovaluta törvényt készít elő?!

Szerző: | szept 21, 2022 | Kriptovaluta

Az idén februárban kirobbant orosz-ukrán konfliktusra válaszul a nyugati világ szankciókat léptetett életbe Oroszországgal szemben. Ezek egy fontos része volt a globális pénzügyi rendszerhez való hozzáférés korlátozása. Ez is oka lehet annak, hogy az orosz pénzügyi vezetés egy törvénytervezet formájában a kriptovaluták felé nyitást fontolgatja. Mutatjuk a részleteket!

 

Orosz kripto törvény készül

Az Interfax, orosz hírügynökség oldalán látott napvilágot a hírt, mely szerint a Pénzügyminisztérium a digitális valutákkal szabályozását célul tűző törvénytervezeten dolgozik. Az ügynökség a minisztérium egy osztályvezetőjére, Ivan Chebeskovra hivatkozva tette közzé az információt. Chebeskov egy kerekasztalbeszélgetésen árulta el, hogy előkészítés alatt van a tervezet, amely számos részletet szabályoz, ám néhány területet majd a törvény tényleges gyakorlati alkalmazása során fognak tisztázni. Ilyen terület például, hogy mely kriptovaluták fognak majd a törvény hatálya alá tartozni vagy milyen partnerországokra lesz mindez érvényes.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Kripto törvény – tapogatózás a sötétben

Az osztályvezető a részletek ismertetése során arra is rávilágított, hogy mivel a részletekbe menő szabályozás más országoknak is fejtörést okoz, ezért inkább a keretrendszert szeretnék kidolgozni. A konkrét megvalósítást illetően a cégek szabadon dönthetnek majd. Másszóval a törvény lehetővé fogja tenni a kriptovalutával való fizetést. Azt azonban, hogy mely valutákkal, milyen feltételek mellett és milyen országokkal történjen mindez, azt már a cégekre bízza a törvényhozó.

A megközelítés azért is érdekes, mert ahelyett, hogy az állam minden apró részletet meghatározna, amellyel már esetleg eleve kudarcra ítéli a szándék megvalósítását, tág teret hagy a legmegfelelőbb gyakorlat kialakulásának. Ezt a szemléletet más országok törvényhozása is alkalmazhatná, nem csak a digitális fizetőeszközöket illetően.

Kripto törvény – Szankciók árnyékában

A pénzügyminisztérium álláspontja alapján a kriptovaluták használata nem fog kizárólagosan a külkereskedelemre korlátozódni. Chebeskov szerint a jelenlegi szankciók erősíteni fogják a hasonló technológiai megoldások iránti igényt és azok elterjedését, de nem csak a nemzetközi fizetésekben. Aktív egyeztetés folyik ugyanis a pénzügyminisztérium és a jegybank között a kriptovaluta bányászat szabályozását illetően is.

Bár az álláspontok a főbb szempontokat illetően hasonlóságot mutatnak, mégis hosszas egyeztetés vár még az érintett intézmények képviselőire. Annyi azonban bizonyos, hogy az orosz miniszterelnök Mihail Misusztyin az év végéig várja a nézeteltérések felszámolását és a törvény elkészültét.

 

Összegzés

A kriptovalutákat érintő szabályozás alapvetőn kedvező dolog. Az ok és a cél azonban elgondolkodtató és már korábban is felrepültek olyan hírek, amelyek szerint Oroszország a digitális pénzek segítségével képes lenne megkerülni a szankciók banki tranzakciókra vonatkozó részét. Arról, hogy mi lesz a végső szabályozásban még nem sokat lehet tudni.

Azt már azonban most is világos, hogy az orosz jegybank digitális rubel kibocsátását teszteli és nem különösebben rajong a decentralizált kriptovaluákért. Ez ugyan egy jelentős eltérés a jegybank és a minisztérium álláspontja között és egyáltalán nem mindegy melyik verzió valósul meg végül, de a kriptovaluták akkor is velünk maradnak.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.