SBF akár 700 millió dollárt is veszíthet

Szerző: | jan 21, 2023 | Kriptovaluta

Sam Bankman-Fried (SBF) akár 700 millió dollárt is veszíthet az Egyesült Államok kormányával szemben a legfrissebb bírósági papírok szerint.

 

SBF vagyonát lefoglalják

Az FTX kegyvesztett alapítója, Sam Bankman-Fried (SBF) akár 700 millió dollár értékű vagyonát is elveszítheti az Egyesült Államok kormányával szemben a január 20-án benyújtott új bírósági dokumentumok szerint.

A beadványból kiderült, hogy a kriptoeszközök a részvények és a bankokban elhelyezett fiat betétek mellett szintén lefoglalás tárgyát képezhetik.

SBF | Cryptofalka

robinhood.com

 

A bírósági dokumentumok alapján SBF több mint 55 millió Robinhood részvényt – amelyek jelenleg körülbelül 525 millió dollárt érnek -, valamint nagyjából további 171 millió dollárt veszíthet el, amelyek egyelőre a hozzá kötődő bankszámlákon vannak. A lefoglalt banki eszközök között szerepel több mint 100 millió dollár a Silvergate Banknál, 20,7 millió dollár az ED&F Man Capital Markets-nél, és 50 millió dollár a Moonstone Banknál vezetett számlákon.

Emellett a hatóságok a Binance és a Binance.US számláiról is lefoglaltak egy meg nem nevezett összeget.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Még mindig sok a kérdés az FTX-et illetően

Egy másik fejleményben Christy Goldsmith Romero, az Amerikai Határidős Árutőzsdei Kereskedési Bizottság (CFTC) egyik biztosa megkérdőjelezte az FTX intézményi befektetői által alkalmazott átvilágítási intézkedéseket.

Egy január 21-i Bloomberg-interjúban Romero kifejezte kétségeit a csődbe ment tőzsdén lévő befektetéseiket leíró kockázati tőkebefektetők átvilágításával kapcsolatban. Szerinte az FTX vezérigazgatójának, John Ray-nek a tőzsde nyilvántartásainak és belső pénzügyi ellenőrzésének hiányáról szóló megnyilatkozásai “komoly kérdéseket” vetnek fel.

SBF | Cryptofalka

cryptonomist.ch

 

Romero kételkedik, hogy vajon “volt-e valamilyen konfliktus, ami megakadályozta őket abban, hogy valóban odafigyeljenek az átvilágításra és a feltárt tényekre”.

Az FTX novemberi csődbejelentése óta legalább három intézményi befektető, mint az Ontario Teachers’, a szingapúri tulajdonú Temasek és a Sequoia Capital befektetési cég, közzétette a válallatban lévő befektetésével kapcsolatos információkat. E cégek mindegyike azt állította, hogy alapos átvilágítást végeztek a csődbe ment tőzsdén.

 

Mi a helyzet az FTT-vel?

Az FTX natív tokenje, az FTT az egyik legjobban teljesítő digitális eszköz volt az elmúlt egy hétben. A CoinMarketCap adatai azt mutatják, hogy a token több mint 60%-kal emelkedett ebben az időszakban.

Az FTT értéke több mint 100%-kal nőtt 2023-ban, az eszköz átlépte a 2 dolláros szintet, miután december 30-án 0,82 dollárra zuhant. A harcedzett token újbóli érdeklődésnek örvendett Ray kijelentését követően, miszerint a tőzsde újraindulhat.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.