Solana pénztárcákat hackeltek meg

Szerző: | aug 4, 2022 | Kriptovaluta

Solana alapú pénztárcákból sok millió dollárt lopott el egy hacker a privát kulcsok megszerzésével. Még nem derült ki, pontosan hogyan.

 

Solana pénztárcákat ürített ki egy hacker

Augusztus 2-án a Twitteren számtalan felhasználó számolt be arról, hogy feltörték a Solana pénztárcáját. A kizsákmányolások a Slope mobiltárca-alkalmazásokhoz kapcsolódtak, és nincs bizonyíték arra, hogy a Solana protokollt vagy annak kriptográfiáját veszélyeztették volna.
 
Grayscale Solana Trust I Cryptofalka

Forrás: cryptonews.com

 
Egy blokklánc nyomozó, PeckShield augusztus 2-án azt mondta, hogy a széles körben elterjedt feltörés valószínűleg egy “ellátási lánc-probléma” következménye, amelyet arra használnak ki, hogy az érintett pénztárcáknak ellopják a felhasználók privát kulcsait. A közlemény szerint az eddigi becsült veszteség körülbelül 8 millió dollár.
 
A Solana-alapú pénztárca-szolgáltatók, köztük a Phantom és a Slope, valamint az NFT piactér, a Magic Eden is megszólalt a támadás kapcsán. A Phantom pénztárca-szolgáltató megjegyezte, hogy más csapatokkal együttműködve dolgozik a probléma felderítésén, és kijelentette, hogy „nem hiszi, hogy ez Phantom-specifikus probléma”.
 
 
 
 
A Slope elmondta, hogy együttműködik a Solana Labsszal és más Solana-alapú protokollokkal a probléma pontos azonosítása és orvoslása érdekében, bár “még nem történt jelentős áttörés“. Másnap kiadott egy levelet, amelyben megerősítette, hogy “a Slope pénztárcák egy csoportja kompromittálódott a jogsértés következtében“. 
 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

Több millió dollárt loptak el

@nftpeasant Twitter-felhasználó azt mondta, hogy augusztus 2-án 6 millió dollár értékű pénzt szippantottak ki a Phantom pénztárcákból nagyjából 10 perces időszak alatt. Volt olyan eset, hogy egy Phantom pénztárca felhasználó 500 000 dollár értékű USDC-t veszített el.

 
A népszerű nyomozó, aki magát „láncon belüli nyomozónak” hívja @zachxbt szintén utánajárt, és felfedte, hogy a hackerek hét hónappal ezelőtt a Binance-en regisztrálták a támadáshoz kapcsolódó elsődleges pénztárcát. A tranzakciós előzmények azt mutatják, hogy a pénztárca a mai napig alvó volt, mielőtt a hackerek négy különböző pénztárcával tranzakciókat hajtottak végre 10 perccel a támadás megkezdése előtt.

 

Különböző jelentések érkeztek arról is, hogy hány pénztárcát érintett, és eddig mekkora a kár. A Mist Track kriptográfiai nyomon követési platform a Twitteren keresztül közölte, hogy akár 8000 pénztárcát is feltörhettek. Közben az Ava Labs vezérigazgatója és alapítója, Emin Gun Sirer kijelentette, hogy ez a szám 7000 pénztárca körül volt. Azt mondta, úgy véli, hogy mivel úgy tűnik, hogy a tranzakciók megfelelően vannak aláírva, “valószínű, hogy a támadó hozzáférést szerzett a privát kulcsokhoz“.
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.