SVB: közel 200 amerikai bank összeomolhat

Szerző: | márc 19, 2023 | Kriptovaluta

Az SVB helyzetét a többi szereplővel összehasonlítva kiderült, hogy közel 200 amerikai bankot fenyeget potenciálisan az összeomlás veszélye.

 

Az SVB talán csak egy a sok közül

A veszteségek, a nem biztosított tőkeáttétel és a kiterjedt hitelportfólió tökéletes keveréke – egyéb tényezők mellett – a Silicon Valley Bank (SVB) bukásához vezetett. Míg az SVB összeomlása a hagyományos pénzügyi rendszer törékenységére emlékeztetett, egy közgazdászok által nemrégiben készített elemzés kimutatta, hogy számos bankot veszélyeztetnek a nem biztosított betétkivonások.

SVB | Cryptofalka

abcnews.go.com

Az elemzés szerint:

“Még ha a nem biztosított betéteseknek csak a fele dönt úgy, hogy kivonul, akkor is csaknem 190 banknál áll fenn a biztosított betétesek értékvesztésének potenciális kockázata, és potenciálisan 300 milliárd dollárnyi biztosított betét van veszélyben.”

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Miért vannak veszélyben a bankok?

A központi bankok által folytatott monetáris politika árthat a hosszú távú eszközöknek, például az államkötvényeknek és a jelzáloghiteleknek, ami veszteségeket okozhat a bankok számára. A jelentés kifejti, hogy egy bank akkor tekinthető fizetésképtelennek, ha eszközeinek piaci értéken számított értéke – miután a nem biztosított betéteseket kifizették – nem elegendő az összes biztosított betét visszafizetésére.

Az alábbi ábrán szereplő adatok a bankok 2022 első negyedévére vonatkozó lehívási jelentései alapján számított eszközöket mutatják. A jobb felső sarokban lévő bankok, az SVB mellett (218 milliárd dolláros eszközállományával), a legsúlyosabb eszközveszteséggel és a nem biztosított betétek legnagyobb arányával rendelkeznek a piaci értéken nyilvántartott eszközökhöz képest.

 

SVB | Cryptofalka

cointelegraph.com

A kamatlábak közelmúltbeli emelkedése, amely az amerikai bankrendszer eszközpiaci értékét 2 billió dollárral csökkentette, egyes amerikai bankoknál a nem biztosított betétek nagy részével együtt veszélyezteti a bankok stabilitását.

“A banki eszközértékek közelmúltbeli csökkenése jelentősen megnövelte az amerikai bankrendszer sérülékenységét a nem biztosított betétesek rohamával szemben” – állapította meg a tanulmány.

 

A kormány reakciója

Miközben a szövetségi kormány lépéseket tesz az SVB és a Signature Bank betéteseinek védelmében, Joe Biden elnök biztosította, hogy mindez az adófizető polgárokat nem érinti.

Egy felhasználó azonban a Twitter-en felhívta Biden figyelmét arra, hogy “minden, amit teszel vagy amihez hozzányúlsz, az az adófizetők pénzébe kerül!”

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.