Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ismét 10000$ egy Bitcoin ára! +160% emelkedés 50 nap alatt

Ismét 10000$ egy Bitcoin ára! +160% emelkedés 50 nap alatt

A blokk felezéshez közeledve rég nem látott emelkedést tapasztalt a Bitcoin ára. Újra 10 000$-t ér egyetlen Bitcoin, ez a márciusi alj óta +160% emelkedés. 📊 Ez napi átlag +3% emelkedés‼️

 

Ismét 5 számjegyű egyetlen Bitcoin ára

Durván egy hete írtunk nektek arról, hogy egyetlen nap alatt 1000$-al drágult a Bitcoin ára, illetve a napokban közöltünk egy rövid videót a facebook és insta sztorinkba egy trendfolytatást valószínűsítő alakzatról. Most erre kontrázott ismét rá a Bitcoin és produkált egy +800 dolláros emelkedést egyetlen nap alatt. Ezzel ismét elérte a pszichológiai 10 000$-os ellenállást.

Bitcoin ára 10 000$ I Cryptofalka

A mostani dinamika a kriptovaluta piacon ugye nem meglepő, ugyanis közeledik május 12, ami nagy változás lesz a Bitcoin blokkláncának az életében. Ugyanis ekkor egy 4 évente bekövetkező fundamentális változás fog bekövetkezni, a Bitcoin blokk felezés. Erről itt olvashattok ➡️ A Cryptofalka szerint ez lesz a Bitcoin blokkfelezés hatása.

Bitcoin ára blokk felezés I Cryptofalka

Tehát maga a blokk felezés körüli erős Bitcoin ár mozgás nem meglepő, a legtöbb kriptovaluta kereskedő tisztában van a 2012 és 2016-os hasonló események kimeneteleivel is. Viszont, ami érdekes lehet az az, hogy 2020 márciusában még 3700 dolláron is lehetett Bitcoint venni, most pedig Május elején már 10 000$-t ér egyetlen Bitcoin ára!

A következő fejezetekben kicsit visszatekintünk, megnézzük hol lehetett már előre felismerni a mostani emelkedő trendben rejlő lehetőséget.

Ha kezdő vagy és szeretnél beletanulni a Bitcoin, blokklánc és a tőzsde világába akkor itt egy összefoglaló oldalunk arról, hogy mi is ez az egész! ➡️ Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?

 

Emelkedő trenden a Bitcoin ára, a trend a barátod! 

Alapvetően, amikor a hasonló 10 000 vagy akár 20 000$-os címeket láthatod a hírekben legtöbbször elmondható, hogy picit lekéstél erről és nem most van itt a Bitcoin vásárlásnak. Amikor már a laikus magyar lapok is a Bitcoinról írnak akkor tényleg csak nagyon indokolt esetben lehet érdemes pont ekkor beszállni a piacra. Általában jobban teszi ilyenkor az ember, ha picit kivár.

Vagy, ami ennél is jobb ha már előre okosan felkészül a hasonló forgatókönyvre és már Bitcoin tulajdonosként egy koktél mellett nézi a hasonló eseményeket végig. Ebben a fejezetben ezt fogjuk megnézni, hol és hogyan lehetett sejteni, hogy ebből lehet ismét egy 10 000$-os Bitcoin ár?Emelkedő trend minta I Cryptofalka

Talán a legfontosabb mutató, ami alapján célszerű lehet hosszú távra felhalmozni Bitcoint az a macro emelkedő trend első komolyabb jele lehet. Ez annyit jelent, hogy a nagyobb, macro nézeteken, amikor már kialakul egy emelkedő trend, vagyis folyamatosan emelkedő aljak és csúcsok sorozata. A trend a barátod, ha ismerjük a trendet akkor pedig kitudjuk használni annak emelkedő hullámait!

 

De hogyan tudom eldönteni, hogy milyen is a trendünk?

A trend eldöntésére rengeteg módszer létezik, például aljak és csúcsok összehasonlítása macro nézeten, mozgó átlagok állása és keresztezése, Ichimou felhő stb. Mi alapvetően a napi Ichimoku felhőre szoktuk alapozni a hosszú távú Bitcoin ár elemzéseinket és vásárlásainkat / eladásainkat.

Fontos, hogy 20,60,120,30 beállítással használjuk a felhőt, ugyanis ez ad egy kriptovalutákra optimalizált eredményt! Ha erről szeretnétek többet megtudni ➡️ Ichimoku felhő oktatás. Érdemes amúgy visszanézni a napi grafikonon az elmúlt évek jelzéseit, döbbenetes mennyire jó pontossággal jelezte a napos Ichi felhő az ideális vételi és eladási pontokat.

Még áprilisban írt a tőzsdei szakértőnk egy Bitcoin ár elemzést, ebben így foglalta össze a képet:

Ez azért pozitívum, ugyanis segítségével sikerül megtörni egy hosszú távú negatív trendet. Ezzel a hosszú távra jelző macro indikátorunk az Ichimoku felhő is együtt jelez. Ugyanis a felhő fölött zárva, inkább hosszabb távú emelkedést feltételez a Bitcoin ár mozgására.

Bitcoin ára I Cryptofalka BTCUSD-1d-20200424

Ahogyan ezen az április végi grafikonunkon is látszik, az Ichimoku felhő fölé kerülve maga az indikátor nagyjából 7500$-nál adott vételi jelzést. Általában egy kereskedő nem tudja és nem is célja az, hogy elkapja a lokális 3700 dolláros aljpontot. Sokkal inkább, ami a cél, hogy már egy fiatal, de egyértelmű emelkedő trendbe tudjon beszállni. Ezzel természetesen szinte lehetetlen a 3700 dollártól 10000 dollárig tartó teljes +160%-os emelkedést meglovagolni. De még az egyértelmű 7500 dollártól is +33%-ra van már a Bitcoin ára, mindössze 16 nap alatt! Még ez is döbbenetes +2% emelkedés / nap volt. 

Ha már ismerős a Bitcoin ár mozgás, kereskedés, de szeretnél még többet tanulni és profitálni a piacból akkor csatlakozz a privát kereskedő csoportunkhoz! Erre még május 10-ig van lehetőségetek! ➡️ Privát csoport

 

10 000$ a Bitcoin ára, de mi jön ezután?

A legtöbb embert talán ez a kérdés mozgatja meg a legjobban, oké oké, na de mi jön ezután? Erre a kérdésre pedig a közelgő Bitcoin blokk felezés bizonytalansága miatt szerintem nem lehet felelősségteljesen válaszolni! Ugyan itt van nekünk a grafikonunk, amit tudunk elemezni, de maga az esemény mögött álló tőzsde pszichológia egy ennél sokkal markánsabb tényező.

Bitcoin ára I Cryptofalka BTCUSD-1d-20200508

Az ember ilyenkor maximum annyit tehet, hogy okosan diverzifikál és aktívan olvassa a jeleket. Mint például ahogyan a szimmetrikus háromszög jelezte a napokban a potenciális trendfolytatást, hasonló jeleket lesz érdemes továbbra is keresni. De, ami talán a legfontosabb az pontosan az, hogy előre megpróbál felkészülni okosan a hasonló eseményekre pl. trend elemzéssel. Ugyanis utólag "tüzet oltani" már mindig jóval nehezebb szituáció!

Az előző felezéseknél általában az esemény után beesett a Bitcoin ára, ezzel a legtöbb ember ma is tisztában van. Ez főként annak tudható be, hogy a Bitcoin blokk felezés fundamentális változásának ereje nem egyetlen nap alatt, hanem hosszú hónapok alatt fog megmutatkozni.  Erre spekulálni viszont szintén veszélyes, ugyanis ha mindenki azonos dologra számít, az általában sosem szokott bekövetkezni.  A blokk felezésről a Bitcoin kisokos podcastünkben hallgathattok extra részleteket:

[buzzsprout episode='3254668' player='true']


 

Három dolog teljesen biztos

  1. A Bitcoin blokk felezés rövid távú hatását megjósolni szinte lehetetlen, legyen bármennyire is hatalmas tőzsdei guru valaki. Amit szerintem ilyenkor érdemes csinálni, hogy megfelelően diverzifikálni a BTC-USD arányunkat és utazni a trenddel amíg tudunk. Folyamatosan újragondolni a kérdést, hogy mikor gondolnám azt, hogy a jelenlegi emelkedő trendünk megtört? Ekkor pedig szépen lassan kis csomagonként profitot realizálni.
  2. A Bitcoin blokk felezés hosszú távú hatása pozitív, de idő kell ahhoz, hogy kifejtse a hatását. A bányászok által kitermelt új Bitcoinok aránya ugye eltörpül a jelenleg tőzsdéken kereskedő mennyiségek mellett, viszont hosszú távon mindenképpen beárazza a piac a "dupla költségek mellett kitermelt Bitcoinokat". Erre a 2012-es és 2016-os hasonló események alapján nagyjából 10-12 hónapra van szükség.
  3. A világ mindent megtesz azért, hogy a FIAT valutákat elinflálja. Egy nagyon érdekes cikkünkben írtunk nektek arról, hogy a Bitcoin ár emelkedéséhez ugye nem feltétlen a Bitcoin iránti érdeklődésnek és rendszerének kell nőnie. Ahhoz akár az is elég lehet ha a BTCUSD pár második tagja veszít az értékéből! A jelenlegi monetáris politika viszont egyértelműen ebbe az irányba mutat! Az USA adóssága például átlépte a 25 BILLIÓ dolláros szintet is! Erről itt olvashattok ➡️ 25 BILLIÓ dollár az USA adóssága, ebből baj lesz! Ha pedig a nemzetek által kibocsátott FIAT valuták erősen inflálódnak továbbra is, akkor a fix és rögzített inflációval rendelkező Bitcoin ár nagy valószínűséggel nőni fog!

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Válj sikeres kereskedővé a tőzsdei gyorstalpaló oktatásunkkal
  3. Újabb zöld hetet zártak a tőzsdék, de a neheze hátra lehet
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.37% $70,459.23
Ethereum ETH 0.26% $3,571.97
BNB BNB 3.46% $608.52
Solana SOL 0.24% $186.71
XRP XRP -0.37% $0.6193
Dogecoin DOGE 8.34% $0.2169
Cardano ADA -0.12% $0.6465
Litecoin LTC -0.78% $94.88
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!