Technikai elemzés: Ez már maga lenne a Bitcoin bika piac?

feb 13, 2020 | 0 hozzászólás

Szuperul indította az évet a Bitcoin, jogosan merülhet fel a kérdés, hogy ez bika piac-e már? Technikai elemzés segítségével nézzük meg a főbb válaszokat

 

Bitcoin technikai elemzés: A trend alapján már bika piacról beszélünk

A trend a barátod, hangzik a híres tőzsdei mondás. Ha ismerjük a trendünket, sikeresen kitudjuk használni annak jellegzetességeit és meglovagolhatjuk annak hullámait. Ez talán az első és legfontosabb kérdés, amit fel kell tennünk egy technikai elemzés létrehozásánál. Milyen a macro trendünk? A trend meghatározása általában viszonylag egyszerű, az emelkedő trendhez emelkedő csúcsok és aljak kellenek. (A csökkenő trendhez csökkenő csúcsok és csökkenő aljak)

Ahogyan azt még egy január 14-én közölt technikai elemzésünkben írtuk: 6 havi csökkenő trendet tört meg a Bitcoin azzal, hogy kitört a csökkenő árcsatornából.

Látható az ábrán, hogy mennyi ideig “tisztelte” a Bitcoin mozgása a csökkenő trendet, viszont a mai gyertya már kilóg ebből a mintázatból. Ez alapvetően elég bullish jelzés, ugyanis egy közel 6 hónapos trendet sikerült megtörnünk, ami az emelkedő trend folytatásának lehet az előfutára! – Cryptofalka 2020.01.14

Bitcoin bika piac technikai elemzés cryptofalka

BTCUSD-1d-20200213

Azóta valóban sikerült is kialakítani egy emelkedő trendet és szépen eltávolodtunk már a korábbi csökkenő árcsatornától, közel +30%-ban van a BTC azóta. Ez alapján a trendünkre azt lehet mondani, hogy emelkedő trend, ami mindenképpen szükséges a Bitcoin bika piachoz! Egy napi nézeten vett emelkedő trend pedig elég erős indikátornak számít, viszont szükségünk van a többi jelzésre is. Ezeket vitzsgáljuk tovább.

 

A napi Ichimoku felhő szintén bika piacról árulkodik

Egy másik fontos indikátor, amelyet szeretünk használni a trendünk eldöntésére az a napi nézeten ábrázolt Ichimoku indikátor.

Ez az indikátor egy igazán komplex eszköz, ami akár teljes kereskedési stratégia kiépítéséhez is használható. Jól mutatja a támaszokat, ellenállásokat, valamint a trendek váltakozását. Mi a cryptofalkában általában a teljes Ichimoku indikátor egy részét szoktuk felhasználni, azt pedig a hosszú távú macro trendek eldöntéséhez. 

Elég egyszerű a képlet: Felhő alatt medve, felhőben közömbös turbulens zóna, felhő felett pedig bika jelzésről beszélünk. Természetesen még van rengeteg egyéb feltétel, amit figyelembe kell venni! Akiket komolyabban érdekel maga az Ichimoku indikátor egy átfogó oktatásunkban jobban elsajátíthatják a használatát!

Bitcoin bika piac technikai elemzés cryptofalka

BTCUSD-1d-20200213_2

Ez az indikátor január 30-án jelzett pozitívan, ekkor sikerült kitörnünk a felhőből. A technikai elemzés alapján ekkor jelzett újra az Ichimoku hosszú távú emelkedő trendet a Bitcoin grafikonján. Ez szintén egy olyan pont, aminek teljesülnie kell az abszolút bika piachoz!

A fenti napos grafikonon jól látható, hogy most már 3 darab napi gyertyát is bezártunk a felhő felett, így sikerült megszilárdítani a helyünket itt. Ez azért nagyon fontos, mert ezzel az Ichimoku felhő hosszú távra emelkedő trendet jósol. Aki a múltban pedig akár csak ez az egy indikátor alapján kereskedte le a Bitcoin hosszú távú mozgásait nagyon is jól járt‼️ – Cryptofalka 2020.01.30

Az előző Ichimoku jelzésnél +95%-ot, a 2017-esnél pedig +700%-os melkedést produkált a Bitcoin a felhő jelzése után. Ezért mindenképpen egy olyan indikátor, amelyet komolyan kell vennünk. De szerencsére ez alapján is a bikáknak áll a zászló jelenleg hosszú távra!

Ichimoku indikátor bitcoin technikai elemzés cryptofalka

BTCUSD-1d-20200130_3

 

A heti mozgó átlagok is pozitívan metszették egymást

Másik fontos indikátor, amely igazán hosszú időszakra tud trendet becsülni az a heti nézeten ábrázolt 10-es és 22-es exponenciális mozgó átlagok indikátora. Ezek gyakorlatilag az előző 10 és 22 hét mozgása alapján becsülnek. Szintén ha megnézzük a lenti ábrát, jól látható, hogy aki csak ezen mozgó átlagok jelzése alapján kereskedett, igazán jól járt. Jól jelezte előre a trendek változását. 

Bitcoin bika piac technikai elemzés cryptofalka

BTCUSD-1w-20200213

Szerencsére ismét bika piachoz szükséges jelzést adott ez az indikátor is! Ugyanis a lassabb, zölddel jelölt 10-es EMA felfele metszette a 22-es EMA-t. Ez bika jelzésnek számít a hosszú távú trendünkhöz.

 

Az egyetlen indikátor, ami még a Bitcoin és a bika piac között van

Szinte az összes hosszú távra becslést adó indikátorunk és stratégiánk bika piacot jelez már, kivéve egyet! Ez pedig a heti Ichimoku felhő! Ez egy olyan indikátor, amely aztán tényleg nagyon hosszú távú becslést tud adni, ugyanis nagyon sok adatsorból számol. A grafikonon látható, hogy ennél az indikátornál az utolsó ellenállás nagyjából 10 500 dollárnál, vagyis pont a jelenlegi szintnél van. Akkor adna ez az indikátor is bika jelet, ha 1-2 heti gyertyát ez az ellenállás felett tudnánk zárni, gyakorlatilag ez az utolsó követelmény ahhoz, hogy egyértelműen ki lehessen jelenteni, hogy a Bitcoin újra bika piacot él!

Bitcoin bika piac technikai elemzés cryptofalka

BTCUSD-1w-20200213_2

 

Összefoglalva

Fontos kiemelni, hogy egy hosszú távra becslő technikai elemzés nem a napi, hanem hetek-hónapok mozgásait próbálja leírni. Ez nem azt jelenti, hogy nem fordulhatnak elő kisebb csökkenő micro trendek! Ugyanis a rövid távú indikátoraink nagy része már bőven túlvett és korrekcióért kiáltanak. De, aki hosszú távra tervez a Bitcoinnal és a kriptovaluta piaccal nekik jól fest a jelenlegi helyzet, ugyanis tényleg szinte az összes hosszú távú indikátor bika piacról árulkodik.

Csökkenő árcsatorna legyűrése pipa. Napi Ichimoku felhő pipa. Heti mozgó átlagok pipa. Egyedül még a 10500-as ellenállás és a heti ichimoku felhő ellenállása van vissza ahhoz, hogy egyértelműen bika piacról beszélhessünk!

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. MI A BITCOIN, BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIA VAGY A KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS?
  2. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  3. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  4. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  5. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  6. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  7. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  8. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  9. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

 

Cryptofalka háttér

 

Elérhetőségek:

Privát kereskedő csoport: https://cryptofalka.hu/privat-csoport/

CryptoFalka oktatási csomagok: https://cryptofalka.hu/uzlet/#csomagok

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/

Twitter: https://twitter.com/CryptofalkaH

Instagram: https://www.instagram.com/cryptofalka/

Támogass minket: Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat biztosítja az olvasók számára, a következő címeken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük!

Bitcoin donate (BTC): 35tHyC7NEBrZZ4iqR3t44USnyYeNqyWFkD
Ethereum donate (ETH): 0xB21D62e01474DAd0c11007f0e2385699520610f5
Litecoin donate (LTC): LRp3T4gxZbep6U1bjeDZ9CxKpb8xbnDZr6

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Előző fél év átlagos havi profitjai

Currency Converter

Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019 – Cryptofalka

Összegyűjtöttünk minden fontos információt, amit tudnod kell a kriptovaluta adózásról, legyen szó kereskedésről vagy bányászatról, adózz akár...

Coin burn – Hogyan működik a Binance Coin égetés?

Az égetés azt jelenti, hogy a kriptopénzt egy nem létező, hibás wallet címre küldik, amihez így soha többé nem lehet hozzáférni. Ezzel csökken a forgalomban...

Milyen előnyei és hátrányai vannak a blokkláncnak?

Korábbi cikkünkben bemutattuk a blokklánc (blockchain) működését. Ezúttal az előnyök és a hátrányok megismerésén van a sor. Mint mindegyik ehhez hasonló...

Blokklánc a kormánynál: mit profitálhat az állam a technológiából

Már számos cikkünkben ismertettük, hogy miként válik a mindennapjaink részévé a blokklánc technológia és milyen módon lesz biztonságosabb, ellenőrizhetőbb és...

A blokklánc biztonságos használatának titkai

A blokklánc technológia néhány éven belül a feje tetejére állíthatja az egész világot. Márpedig ez csak akkor lesz lehetséges, hogy ha a blokklánc biztonsági...

Facebook Libra: se vele, se nélküle

Abban talán minden kripto hívő egyetért, hogy a digitális valuták széleskörű elterjedéséhez (és ezáltal az árfolyam emelkedéséhez) elengedhetetlen, hogy a...

A kripto befektetések új dimenziója – Mi az az STO?

Az STO (Security Token Offering) magyar fordításban; értékpapír token kibocsátás. Hasonlóan az ICO-hoz, a befektető kap egy Coin-t vagy egy tokent, amely a...

Egy beállítás, amit mindenképpen használj – Kétfaktoros hitelesítés (2FA)

A kétfaktoros hitelesítés (2FA), a többtényezős hitelesítések egyik formája és abban különbözik az egyszerű felhasználónév és jelszó bejelentkezési...

Mi is az az okos szerződés avagy smart contract?

A smart contract magyarul okos szerződést jelent. Az okos szerződés egy olyan szerződés, amely az előre meghatározott feltételek érvényesülése esetén...

A blokklánc alkalmazásának lehetőségei az egészségügyben

A blokkláncot és kriptovalutákat bemutató cikkeinkben már részletesen tárgyaltuk a technológia működését és a különböző projektekben rejlő lehetőségeket....

Mi az az altcoin?

A Bitcoinon kívül az összes kriptovalutát, amik blokkláncon futnak altcoin-nak hívjuk (alternative coin). Jelenleg a Bitcoinon kívül több ezer kriptovaluta...

Mi az a TA? Bevezető a technikai analízis világába

A technikai analízis (TA) egyfajta elemzés, amelynek célja a jövőbeli piaci magatartás előrejelzése, a korábbi ármozgások és mennyiségi adatok alapján. A TA...

A világ kezd megőrülni, a pénzügyi rendszer a vesztébe rohan

Tűzviharként vonult végig a szakmai körökben az amerikai dollár milliárdos befektető kritikája, amelyben sötét képet festett a jelenlegi pénzügyi...

Kriptovaluta tőzsde ismertető! Minden, amit tudnod kell a nagyokról

A mai cikkünkben tartunk egy kriptovaluta tőzsde körképet! A jelenleg két talán legfontosabb kriptovaluta tőzsdét, a Binancet és a Bitmexet vesszük górcső alá...

Kriptovaluta, a jövő pénze vagy egy megfoghatatlan vagyontárgy?

A modern kor emberének 21. századi termékekre van szüksége. Igaz ez a technikai kütyükre, a közlekedési eszközök változatosságára, a lakóhelyünk, élőhelyünk...

Mi is az a kriptovaluta bányászat? (1/2 rész)

Ebben a részben a kriptovaluta bányászattal fogunk megismerkedni, illetve azokkal az eszközökkel, amelyekkel passzív jövedelemre lehet szert tenni. Elsőre...

A kriptopiac legveszélyesebb befektetése – Mi is az az ICO?

Az Initial Coin Offering (ICO) egy pénzgyűjtési módszer kriptovaluták felhasználásával. A használata a legnépszerűbb azokban a projektekben, amelyek még nem...

Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?

Hogy miért éri meg Bitcoinnal kereskedni? Új technológia ide vagy oda, a legtöbb embert a Bitcoin és a kriptovaluta piacára nem az technológia, hanem a...

Amit a tőzsdei kriptovaluta párokról tudni érdemes

Ebben a cikkünkben a különböző kriptovaluta párokról találhattok bővebb információkat. Ezek a párok a legtöbb tőzsdén megtalálhatóak. A két legismertebb...

Fő a biztonság! Mi is az a nyilvános kulcsú titkosítás?

A nyilvános kulcsú titkosítás (Public-Key-Kryptographie PKC), más néven aszimmetrikus kriptográfia, olyan keret (Framework), amely mind a privát, mind a...

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.