Tovább esik a világ tőzsde, hogy teljesít eközben a Bitcoin?

Már 17, 2020 | 0 hozzászólás

Lazítást és 700 milliárd dolláros mentőcsomagot jelentett be tegnap a FED, a tőzsde mégis rég nem látott minuszokat könyvelt el. Hogyan teljesít ebben a nehéz időszakban közben a Bitcoin?

 

Rég nem látott minuszokat szenvedett el a legtöbb tőzsde

4 napja jelentkeztünk az “Itt lenne a következő pénzügyi világválság? A számok azt mutatják!” című cikkünkkel, ebben összefoglaltuk, hogy mennyire nagy is a baj jelenleg a tőzsdéken. Nos azóta még tovább esett a legtöbb tőzsdei termék, legyen az részvény, arany, olaj, vagy akár kriptovaluta.

Ma ismét górcső alá vesszük a “nagyokat” S&P 500, arany, olaj, majd ezután térünk rá ismét a Bitcoinra. Szándékosan haladunk a “nagyok” felől a “kicsi” felé, fontos tisztán látni, hogy a kriptovaluta és bitcoin tőzsde egy iszonyatosan kis hal a nagy tengerben. Ahhoz pedig, hogy érdemben felkészülhessünk a nagyobb viharokra, célszerű picit kitekinteni, hogy mi a helyzet a ” mi kis világunkon” kívül is.

 

Le állt a tőzsde, kétszámjegyű csökkenés az S&P 500-nál

Az S&P 500 a tőzsde olyan amerikai tech cégeinek nevét foglalja magába, mint az Apple, Microsoft, Amazon vagy akár a Facebook. Az index ennek az 500 nagyvállalatnak a mozgásait követi, teljes piaci kapitalizációja pedig jócskán felülmúlja a kriptovaluták számait. Viszonyításképpen az S&P 500 teljes piaci kapitalizációja durván 200-szor nagyobb, mint a Bitcoiné.

A tegnapi napon az S&P500 kétszámjegyű csökkenést szenvedett el, aminek következtében nagyjából 3 perc alatt le kellett állítani a tőzsdei kereskedést. (Mesterségesen megszakítva a kereskedést) Mindezt azután, hogy a FED durván 700 milliárd dolláros “mentőcsomagot” hirdetett a gazdaság élénkítése érdekében. 

tőzsdei kereskedés

SP500-1d-20200317

Ez az ábra önmagában szépen szemlélteti, hogy a jelenlegi pénzügyi világ és a tőzsde milyen nehéz helyzetben van. Ugyan ez köszönhető részben a koronavírus miatti nehéz helyzetnek, de sok szakértő szerint érett már a túlhajtott pénzügyi rendszer lufijának kipukkanása.

 

Zuhan a “menedéknek” elkönyvelt fizikai arany is

A részvények és kriptovalutákkal szemben sokáig húzta és jól teljesített az arany árfolyama. Sokan “menedéknek” kiáltották ki a fizikai aranyat, vagyis az egyetlen lehetőségnek, amivel ki lehet bekkelni a jelenlegi nehéz helyzetet. Korábbi cikkünkben azt firtattuk vajon meddig bírja az arany a nyomást? Úgy néz ki megkaptuk rá a választ!

2011 óta nem volt ilyen rossz hete az aranynak, tőzsdei ára 1700 dollárról közel 1500 dollárra esett néhány nap alatt. Ez a kétszámjegyű csökkenés persze egy bitcoin tőzsdéhez szokott kereskedőnek nem egy kiugró érték, viszont mindig tartsuk figyelemben a marketcapet is!

arany tőzsde

GOLD-1d-20200317

 

Az olaj kapitulált a tőzsdén

Az olaj tőzsdei ára közel 64 dollárról 30 dollárra esett a tőzsdén, ez nagyjából 50%-os csökkenés néhány nap alatt. Ilyet még az altcoinoktól sem látunk bármikor!

olaj tőzsde

OIL-1d-20200317

 

Egyelőre együtt mozog a Bitcoin tőzsde a hagyományos piacokkal

Rég nem látott esést láthatunk a Bitcoin tőzsde világában is! Néhány nap alatt közel 40%-os esést tapasztalt a Bitcoin árfolyam. Ez egy olyan érték, amire évek óta nem volt példa. Egyértelmű, hogy a pénzügyi válság a kriptovaluta tőzsde életébe is begyűrűzik. Úgy gondolom, hogy amíg a világpiaci helyzet hasonlóan nehéz lesz persze a kriptovaluta piacot is fogja súlytani ez a válság. Végső módon a kriptóval is pánikoló és a pénzüket akaró emberek kereskednek. Rövid távon ezért biztosan elkerülhetetlen az, hogy függetlenül mozogjon a világ tőzsdétől. Viszont néhány dolgot itt is fontos tisztázni!

bitcoin tőzsde

BTCUSD-1d-20200317

Minél kisebb egy adott tőzsdei termék marketcapje, az általában annál volatilisebb. Vagyis nagyon nem mindegy, hogy mondjuk az S&P500 esik 10%ot vagy egy apró altcoin. Kicsit úgy lehet ezt felfogni, hogy nem mindegy, hogy egy kisautó száguld 300-al vagy egy fullon megpakolt kamion. 

Ha figyelembe vesszük a Bitcoin apró marketcapjét és a volatilitását, akkor azt lehet mondani, hogy igazán jól teljesített az elmúlt nehéz időszakban, semmiképpen sem rosszabbul, mint a hagyományos tőzsdei termékek! (Nehéz összemérni a volatilitásokat, de szakértők szerint az S&P 500 10%-os csökkenése durván 50% Bitcoin volatilitással feleltethető meg)

Ez mellett a Bitcoin és a kriptovaluták piacán nincsenek több száz milliárd dolláros mentőcsomagok, kényszerből leállított tőzsdék… Tehát, aki azt mondja, hogy a Bitcoin elbukott és rosszul teljesített ezen nehéz idők alatt szerintem iszonyatosat téved. Pontosan a jelenlegi pénzügyi rendszer mutatja be, hogy még “lélegeztető gépekkel” is elbukik, ezzel szemben a Bitcoin hasonlóan, ha nem jobban tartja magát, mint a többiek mindenféle külső segítség nélkül.

Szerintem fontos, hogy ne rövid, hanem hosszú távon vizsgáljuk majd a korrelációt a Bitcoin tőzsde és a hagyományos pénzügyi termékek között. Ez a jelenlegi helyzet mindenképpen egy hatalmas esély a decentralizált Bitcoin és kriptovaluták számára. Ha sikerül bemutatniuk, hogy sokkal hamarabb és rugalmasabban talpra állnak, az hatalmas siker és előretörés lesz.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Itt lenne a következő pénzügyi világválság? A számok azt mutatják!
  3. Elérte a pánik a kripto tőzsdéket, tanácsok zuhanás közepette
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

 

Cryptofalka háttér

 

Elérhetőségek:

Privát kereskedő csoport: https://cryptofalka.hu/privat-csoport/

CryptoFalka oktatási csomagok: https://cryptofalka.hu/uzlet/#csomagok

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/

Twitter: https://twitter.com/CryptofalkaH

Instagram: https://www.instagram.com/cryptofalka/

Támogass minket: Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat biztosítja az olvasók számára, a következő címeken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük!

Bitcoin donate (BTC): 35tHyC7NEBrZZ4iqR3t44USnyYeNqyWFkD
Ethereum donate (ETH): 0xB21D62e01474DAd0c11007f0e2385699520610f5
Litecoin donate (LTC): LRp3T4gxZbep6U1bjeDZ9CxKpb8xbnDZr6

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Előző fél év átlagos havi profitjai

Mire is jó a blokklánc? – Alkalmazási megoldások a gyakorlatban

Az átlagos felhasználó a blokklánc kifejezés hallatán egyből a bitcoinra, esetleg valamely másik ismertebb kriptovalutára gondol. A technológia...

Fehér könyv – A startupok és befektetők legjobb barátja

A címben szereplő fehér könyv azaz ismertebb nevén ,,white paper” bemutatását valószínűleg egy összetett mondatban el lehetne intézni. Amiért mi ennél...

Így vélekednek a dollármilliárdos üzletemberek a Bitcoinról

Miközben a világon dúl a koronavírus járvány és kopogtat egy súlyosnak ígérkező gazdasági válság, a kripto közösség reménykedvbe tekint a jövőbe, hogy ez...

Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019 – Cryptofalka

Összegyűjtöttünk minden fontos információt, amit tudnod kell a kriptovaluta adózásról, legyen szó kereskedésről vagy bányászatról, adózz akár...

Mi is az a kriptovaluta bányászat? (1/2 rész)

Ebben a részben a kriptovaluta bányászattal fogunk megismerkedni, illetve azokkal az eszközökkel, amelyekkel passzív jövedelemre lehet szert tenni. Elsőre...

Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?

Hogy miért éri meg Bitcoinnal kereskedni? Új technológia ide vagy oda, a legtöbb embert a Bitcoin és a kriptovaluta piacára nem az technológia, hanem a...

A világ kezd megőrülni, a pénzügyi rendszer a vesztébe rohan

Tűzviharként vonult végig a szakmai körökben az amerikai dollár milliárdos befektető kritikája, amelyben sötét képet festett a jelenlegi pénzügyi...

Fő a biztonság! Mi is az a nyilvános kulcsú titkosítás?

A nyilvános kulcsú titkosítás (Public-Key-Kryptographie PKC), más néven aszimmetrikus kriptográfia, olyan keret (Framework), amely mind a privát, mind a...

Mi is az az okos szerződés avagy smart contract?

A smart contract magyarul okos szerződést jelent. Az okos szerződés egy olyan szerződés, amely az előre meghatározott feltételek érvényesülése esetén...

Blokklánc a kormánynál: mit profitálhat az állam a technológiából

Már számos cikkünkben ismertettük, hogy miként válik a mindennapjaink részévé a blokklánc technológia és milyen módon lesz biztonságosabb, ellenőrizhetőbb és...

Bitcoin küldés: Hogyan utaljunk Bitcoin-t a pénztárcák között

Ebben az egyszerű, lépésről-lépésre útmutatóban bemutatjuk a Bitcoin küldés folyamatát. A Blockchain.com pénztárcából fogunk Bitcoint a Binance fiókba...

Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos

Aki most ismerkedik a Bitcoin és a blockchain világával, nagyon sok idegen szóval találkozhat. Számotokra készítettük el a Cryptofalka kriptovaluta szótárát!...

Kriptovaluta, a jövő pénze vagy egy megfoghatatlan vagyontárgy?

A modern kor emberének 21. századi termékekre van szüksége. Igaz ez a technikai kütyükre, a közlekedési eszközök változatosságára, a lakóhelyünk, élőhelyünk...

Kriptovaluta tőzsde ismertető! Minden, amit tudnod kell a nagyokról

A mai cikkünkben tartunk egy kriptovaluta tőzsde körképet! A jelenleg két talán legfontosabb kriptovaluta tőzsdét, a Binancet és a Bitmexet vesszük górcső alá...

Coin burn – Hogyan működik a Binance Coin égetés?

Az égetés azt jelenti, hogy a kriptopénzt egy nem létező, hibás wallet címre küldik, amihez így soha többé nem lehet hozzáférni. Ezzel csökken a forgalomban...

A blokklánc biztonságos használatának titkai

A blokklánc technológia néhány éven belül a feje tetejére állíthatja az egész világot. Márpedig ez csak akkor lesz lehetséges, hogy ha a blokklánc biztonsági...

Bitcoin kereskedési tippek egy veterán tőzsdei kereskedőtől

A tapasztalt kereskedők tanulnak a hibáikból és olyan Bitcoin kereskedési tippek-et állítanak fel, amelyek megakadályozzák, hogy újra ugyanabba a hibába...

Hogyan tároljuk a kriptovalutáinkat! – Kriptotárca ismertető

A kriptovaluta megvásárlását követően a következő ,,gond”, hogy hol tároljuk, hol tartsuk azokat biztonságosan, erre lehet alkalmas egy kriptotárca. Ahogyan...

Hogyan részesülj passzív jövedelemben, mi is az a staking?

Manapság 3 módszerrel tudunk profitot elérni a kriptovaluták használatával:  kereskedéssel, bányászattal, illetve a staking adta lehetőséggel. Na de mi is az...

Kriptobarát országok listája – Kriptovaluta jog a világban

Korábbi cikkünkben már elkezdtük a kriptobarát szabályozási gyakorlatok bemutatását. Akkor a legismertebb és bizonyos szempontból úttörő szerepet betöltő...

Kriptovaluta projekt ismertető

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.