Újabb átverés célozza a Gate.io felhasználókat

Szerző: | okt 28, 2022 | Kriptovaluta

A kamu weboldal aktívan népszerűsít egy 500 000 USDT értékű giveawayt, az-az ajándékozást, miközben a Metamask tárcákra utazik a csaló.

 

Meghackelték a Gate.io Twitter oldalát

Hackerek egy időre átvették a Gate.io kriptotőzsde hivatalos Twitter-fiókját. Így több mint 1 millió felhasználó volt kitéve annak a veszélynek, hogy elveszítheti pénzét egy csaló nyereményjáték miatt. A Twitter közösségi médiaplatform a leghatékonyabb médiumként szolgál a kriptoközösség elérésére. Ennek eredményeképpen egyre inkább terjed az a trend, hogy az ellenőrzött fiókok hivatalos Twitter-kezelőit feltörik, átverések népszerűsítése érdekében.

Ismeretlen hackerek átvették a Gate.io Twitter-fiókját, és a weboldal URL-jét “Gate.io”-ról “gąte.com”-ra változtatták, egy hamis weboldalra, amely a tőzsdének adja ki magát. A weboldal aktívan népszerűsíti 500 000 USDT ajándékozását, miközben arra kéri a felhasználókat, hogy csatlakoztassák a tárcájukat (például MetaMask) a jutalom igénybevételéhez. Amint a felhasználó csatlakoztatja a pénztárcáját az oldalhoz, a hackerek hozzáférnek a meglévő pénzeszközökhöz, és gyorsan lecsapolják a benne lévő digitális eszközöket.

Újabb átverés célozza a Gate.io felhasználókat

Forrás: sintecnos.com

A Peckshield blokklánc vizsgáló szintén megerősítette a folyamatban lévő támadást. Amint észlelték az adathalász weboldalt, figyelmeztették a felhasználókat a privát kulcsuk elvesztésének kockázatára.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Nem a Gate.io az egyetlen célpont

A Gate.io megerősítette, hogy minden felhasználót figyelmeztettek a veszélyről, és kiadtak egy közleményt a fejleményekről. A Gate.io azzal nyugtatta a befektetőket, hogy teljes kártérítést ígért az incidens miatt elszenvedett veszteségekért. Egy olyan időszakban, amikor a kripto átverések minden idők legmagasabb szintjét érik el, a befektetőknek azt tanácsolják, hogy ellenőrizzék a kereskedési platformok weboldalának URL-jét, hogy megbizonyosodjanak az ajánlatok jogszerűségéről.

Az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Irodája (FBI) nemrég arra figyelmeztetett, hogy a kripto ATM-ek egyre népszerűbbek a csalók körében, hogy pénzt vegyenek át az áldozatoktól. Az FBI szerint az átutalásokat, az előre fizetett kártyákat és a kripto ATM-eket használják a csalók, hogy elkerüljék a bűnüldöző szervek általi nyomon követést:

“Sok áldozat számolt be arról, hogy arra utasítják őket, hogy utaljanak át külföldi számlákra, vagy vásároljanak nagy összegű előre fizetett kártyákat. A kriptopénz és a kriptopénz ATM-ek használata szintén újonnan megjelenő fizetési mód. Az ezekkel a csalásokkal kapcsolatos egyéni veszteségek a tízezer dollártól a több millió dollárig terjedtek.”

Újabb átverés célozza a Gate.io felhasználókat

Forrás:l ogo(PRNewsfoto/Gate.io

 

Összefoglalva

Biztosak lehetünk benne, hogy nem ez az utolsó csalási kísérlet a kripto-térben. Nincs ez másképp az online térben sem. Az, hogy hivatalos fiókokat törnek fel a csalók, egészen nehézzé teszi a hétköznapi felhasználó számára a védekezést, és magának a csalásnak a felismerését is. A legjobb amit az ember tehet, hogy észben tartja a régi mondást: “Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az általában nem is igaz”.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.