Cryptofalka privát tagság banner I Cryptofalka

Cosmos (ATOM) árfolyam grafikon és piaci kapitalizáció

Cosmos Hub (ATOM) árfolyama Ft2,600.40. Ára -0.16% down változott az elmúlt 24 órában, amit az élő (ATOM) árfolyam grafikonon tudsz megtekinteni.


 • cosmos
  Cosmos Hub (ATOM)
 • Live Price
  Ft2,600.40
 • 24h %
  -0.16%
 • Market Cap
  Ft759.86 B
 • Volume
  Ft31.28 B
 • ATH
  Ft16,607.42
 • Available Supply
  292.59 M ATOM
 • Rank
  30

 

Cosmos (ATOM) árfolyam grafikon


Loading Data
Please wait, we are loading chart data

 

Cosmos (ATOM) ár kalkulátor

 
Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka
[/et_pb_image]
[/et_pb_column]

Mi az a Cosmos (ATOM)?

A Cosmos (ATOM) a blokklánc technológia „legnagyobb problémáját” hivatott áthidalni, ami a lassú, költséges, nehezen skálázható, és a környezetre káros proof of work protokollok sajátja.

A projekt másik célja az, hogy a blokklánc technológia használatát leegyszerűsítse a fejlesztők számára egy olyan moduláris keretrendszert alkalmazva, ami előre összeállított funkcionális kódláncokkal kézenfekvőbbé teszi mindenki számára a dappok létrehozását. Emellett szintén fontos eleme a projektnek az Interblockchain Communication protokoll, ami elősegíti a különböző blokkláncok egymással való kommunikációját, ezzel elősegítve az iparág széttagolódásának folytatódását. 

A Cosmos projekt 2014-ben kezdett formálódni, amikor a Tendermint – a fő fejlesztő cég – megalakult, 2016-ban jelent meg a fehér könyv, és a következő évben indult a token vásár. Az újonnan létrejövő ATOM tokenekhez egy hibrid proof of stake algoritmus segítségével lehet hozzájutni, ezeknek a tokeneknek a birtokosai biztosítják a Cosmos Hub blokkláncot és tartják kézben a platform irányítását.

A Cosmos az egyik olyan kriptovaluta ami harmadik generációs blokkláncként hivatkozik magára, főleg a moduláris előre gyártott kódcsomagok használata miatt, ami kisebb programozói kompetenciát igényel a dappok készítői számára, tehát szinte egy felhasználói szintű ismeretekkel rendelkező lelkes amatőr is összerakhat a blokkláncon egy egyszerűbb programot. Ezen kívül a Bitcoin és Ethereum tranzakciószámát ugyancsak felülmúlja a Cosmos kapacitása, ami lényeges lesz a jövőben, amikor a blokklánc technológia szélesebb körben elterjed és általánosan megnövekszik a hálózati interakciók száma.

Ha szeretnél részletesebb altcoin bemutatókat olvasni, akkor látogass el az altcoin összefoglaló oldalunkra.

Ha erről a coinról nem lenne információ, akkor feltöltés alatt van még. Ez esetben nézz vissza később.