Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

Ethereum Classic (ETC) árfolyam grafikon és piaci kapitalizáció

Ethereum Classic (ETC) jelenlegi árfolyama $17.190 és $2.43 B kapitalizacióval rendelkezik. A Ethereum Classic ára -1.36% down változott az elmúlt 24 órában, amit a (ETC) árfolyam grafikonon tudsz megtekinteni.


 • ethereum-classic
  Ethereum Classic (ETC)
 • Live Price
  $17.190
 • 24h %
  -1.36%
 • Market Cap
  $2.43 B
 • Volume
  $117.64 M
 • ATH
  $167.09
 • Available Supply
  141.29 M ETC
 • Rank
  27

 

Ethereum Classic (ETC) árfolyam grafikon


Loading Data
Please wait, we are loading chart data

 

Ethereum Classic (ETC) ár kalkulátor

 
Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka
[/et_pb_image]
[/et_pb_column]

Mi az a Ethereum Classic (ETC)?

Az Ethereum Classic (ETC) az Ethereum hard forkja, 2016 júliusában vált le az Ethereumról és szintén decentralizált appok keretrendszereként kíván teret szerezni magának a kripto piacon. Az Ethereum Classic első körben azt a célt tűzte ki, hogy megőrizze az eredeti Ethereum integritását egy nagyobb hackelés után, aminek során 3,6 millió ETH-t loptak el. A nevezett DAO hack után az Ethereum hálózatán a bányászok visszaállították az eredeti állapotot, itt tért le az ETC megőrizve a blokklánc visszapörgetése nélküli hackelt változatát, a kriptovaluta tranzakciók megmásíthatatlansága jegyében. Érthető okokból a lánc kettéválása után a közösség nagy része a kijavított vonalat részesítette előnyben.

A másik fontos eltérés továbbá az, hogy az ETC nem fog átállni a proof of stake algoritmusra mint az Ethereum, marad az eredeti proof of work rendszer. Tekintve, hogy az ETC blokkláncot kisebb infrastruktúra biztosítja, nagyobb a kockázata egy 51%-os támadásnak, amire több kísérlet is történt, legutóbb 2020 augusztusában.

Ha szeretnél részletesebb altcoin bemutatókat olvasni, akkor látogass el az altcoin összefoglaló oldalunkra.

Ha erről a coinról nem lenne információ, akkor feltöltés alatt van még. Ez esetben nézz vissza később.

 

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.