Ethereum (ETH) árfolyam

Ethereum (ETH) jelenlegi árfolyama $2,143.06 és $247.49 B kapitalizacióval rendelkezik. Az ára 0.29% változott az elmúlt 24 órában.


 • ethereum
  Ethereum (ETH)
 • Jelenlegi ár
  $2,143.06
 • 24h %
  0.29%
 • Piaci kapitalizáció
  $247.49 B
 • Napi forgalom
  $29.13 B
 • Elérhető készlet
  115.44 M ETH
 • Népszerűség
  2

 

Ethereum (ETH) árfolyam grafikon


Grafikon betöltése...

 

Ethereum (ETH) ár kalkulátor

Enter Amount
Base Currency
Convert To

10 Ethereum (ETH)
=
21,430.60USD

 

Mi az a Ethereum (ETH)?

Az Ethereum (ETH) egy decentralizált nyílt forráskódú rendszer, saját kriptovalutával amit Ether-nek hívnak. A platform okosszerződések futtatásával foglalkozik, emellett számos egyéb token is létezik a blokkláncán, amiket Ethereum okosszerződések működtetnek. Vitalik Buterin 2013-ban megjelent fehér könyve alapján más társalapítók segítségével megkezdődött az Ether piacra bocsátása 2014 nyarán és 2015 július 30-án élesbe állt a blokklánc.

Az Ethereum infrastruktúráját és kódját azzal a céllal fejlesztik, hogy egy globális platformként funkcionáljon decentralizált applikációk írására és használatára, ahol nincs üzemzavar vagy adat hamisítás, és nem cenzúrázható. A blokklánc technológiában ez az első projekt ami okosszerődésekkel foglalkozik és működik, a Bitcoinhoz hasonló adat validálás és rögzítés logikájával. Az okosszerződések olyan számitógépes programok, amelyek automatikusan lefuttatnak előre meghatározott műveleteket digitálisan beérkező inputok alapján. A peer-to-peer szoftverek fejlesztése és futtatása kiiktatja a két fél közti közvetítést, annak minden költségével és kockázatával együtt.

Az ETH 2.0 bevezetésével az új coinok nem a blokkláncon tárolt adatok feldolgozásában résztvevő bányászokhoz kerülnek, hanem a coint birtokló közösség részesül belőle egy proof of stake algoritmus szerint.

Ha erről a coinról nem lenne információ, akkor feltöltés alatt van még. Ez esetben nézz vissza később.

 

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.