Litecoin (LTC) árfolyam

Litecoin (LTC) jelenlegi árfolyama $246.60 és $16.46 B kapitalizacióval rendelkezik. Az ára -1.10% változott az elmúlt 24 órában.


 • litecoin
  Litecoin (LTC)
 • Jelenlegi ár
  $246.60
 • 24h %
  -1.10%
 • Piaci kapitalizáció
  $16.46 B
 • Napi forgalom
  $7.62 B
 • Elérhető készlet
  66.75 M LTC
 • Népszerűség
  9

 

Litecoin (LTC) árfolyam grafikon


Grafikon betöltése...

 

Litecoin (LTC) ár kalkulátor

Enter Amount
Base Currency
Convert To

10 Litecoin (LTC)
=
2,468.60USD

 

Mi az a Litecoin (LTC)?

A Litecoin (LTC) a leghosszabb ideje van jelen a nagyobb altcoinok között. A kriptovaluták folyton változó piacán releváns maradt a Bitcoin mellett, mivel eredetileg pontosan ugyanúgy működött, csak négyszer rövidebb blokkidővel és olcsóbb tranzakciós díjjal. Digitális ezüstként utalnak rá, mert a Bitcoin értéktároló funkciójával kevésbé bír, viszont fizetőeszköznek gyorsabb és olcsóbb alternatívát kínál. 

A Litecoin saját blokklánca a Bitcoin másolata Scrypt algoritmusra, ezért a Bitcoin különböző fejlesztései tesztelhetők egy kisebb piacú kriptovalután a Litecoinnal. A fizetési céllal használt LTC címek a kasszánál a vásárlókhoz köthetők, a számla elrejtése érdekében titkos tranzakciókra is lesz opció. A MimbleWimble protokoll fog gondoskodni arról, hogy egy fogadott vagy küldött tranzakcióval ne lehessen betekinteni az érintett LTC számlákra.

Ma már az LTC nagyobb részét ASIC gépekkel bányásszák, a blokkidő 2.5 perc, viszont a blokkfelezés 840 000 blokkonként van, ezzel a Bitcoinnal párhuzamosan csökken a beáramló új coin mennyisége.

Ha erről a coinról nem lenne információ, akkor feltöltés alatt van még. Ez esetben nézz vissza később.

 

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.