Cryptofalka privát tagság banner I Cryptofalka

Usd Coin (USDC) árfolyam grafikon és piaci kapitalizáció

USDC (USDC) árfolyama $1.000. Ára -0.02% down változott az elmúlt 24 órában, amit az élő (USDC) árfolyam grafikonon tudsz megtekinteni.


 • usd-coin
  USDC (USDC)
 • Live Price
  $1.000
 • 24h %
  -0.02%
 • Market Cap
  $25.57 B
 • Volume
  $6.44 B
 • ATH
  $1.170
 • Available Supply
  25.59 B USDC
 • Rank
  6

 

Usd Coin (USDC) árfolyam grafikon


Loading Data
Please wait, we are loading chart data

 

Usd Coin (USDC) ár kalkulátor

 
Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka
[/et_pb_image]
[/et_pb_column]

Mi az a Usd Coin (USDC)?

Az USD Coin egy olyan Ethereum alapú stabilcoin aminek az értéke 1:1 arányban kötött az USD-hoz. Minden forgalomban lévő USDC mögött 1 USD áll, ami elsősorban készpénzben, valamint rövid lejáratú USA államkötvényekben van egy tartalékalapba helyezve. A Centre konzorcium, ami az eszköz mögött áll, szabályzott pénzügyi intézmények közreműködésével bocsátja ki az USDC-t.

A stabilcoint 2018-ban indították, jelmondata: „a digitális kor digitális pénze”. Célja, egyrészt a pénz biztonságba helyezése a kriptopiacon olyan időkben, amikor nagy árfolyammozgások történnek, továbbá a digitális pénzek használatának elterjesztése. Amikor egy cég kriptovalutát fogad el fizetségként, számolnia kell az árfolyamkockázattal, ami abból ered, hogy az árai fiat pénzben fixek, egységnyi bitcoin (dollár)értéke pedig változik. A stabilcoinok a decentralizált pénzügyek, és online szolgáltatások fizetésének bonyolításában nyújtanak egy ideális digitális megoldást. 

Az USDC a Coinbase (jelenleg legnépszerűbb kripto wallet) stabilcoinja, a használói között azonnali és ingyenes átutalásokat tesz lehetővé. A Centre konzorcium másik tagja, a Circle pedig egy szintén szabályzott peer-to-peer fizetési szolgáltatásokat nyújtó vállalat. Mindkét cég stabil pénzügyi háttérrel rendelkezik, mindez nagyban hozzájárult az USDC nemzetközi elterjedéséhez.

Ha szeretnél részletesebb altcoin bemutatókat olvasni, akkor látogass el az altcoin összefoglaló oldalunkra.

Ha erről a coinról nem lenne információ, akkor feltöltés alatt van még. Ez esetben nézz vissza később.