Usd Coin (USDC) árfolyam

USD Coin (USDC) jelenlegi árfolyama $1.000 és $11.02 B kapitalizacióval rendelkezik. Az ára -0.24% változott az elmúlt 24 órában.


 • usd-coin
  USD Coin (USDC)
 • Jelenlegi ár
  $1.000
 • 24h %
  -0.24%
 • Piaci kapitalizáció
  $11.02 B
 • Napi forgalom
  $1.64 B
 • Elérhető készlet
  11.02 B USDC
 • Népszerűség
  14

 

Usd Coin (USDC) árfolyam grafikon


Grafikon betöltése...

 

Usd Coin (USDC) ár kalkulátor

Enter Amount
Base Currency
Convert To

10 USD Coin (USDC)
=
9.999USD

 

Mi az a Usd Coin (USDC)?

Az USD Coin egy olyan Ethereum alapú stabilcoin aminek az értéke 1:1 arányban kötött az USD-hoz. Minden forgalomban lévő USDC mögött 1 USD áll, ami elsősorban készpénzben, valamint rövid lejáratú USA államkötvényekben van egy tartalékalapba helyezve. A Centre konzorcium, ami az eszköz mögött áll, szabályzott pénzügyi intézmények közreműködésével bocsátja ki az USDC-t.

A stabilcoint 2018-ban indították, jelmondata: „a digitális kor digitális pénze”. Célja, egyrészt a pénz biztonságba helyezése a kriptopiacon olyan időkben, amikor nagy árfolyammozgások történnek, továbbá a digitális pénzek használatának elterjesztése. Amikor egy cég kriptovalutát fogad el fizetségként, számolnia kell az árfolyamkockázattal, ami abból ered, hogy az árai fiat pénzben fixek, egységnyi bitcoin (dollár)értéke pedig változik. A stabilcoinok a decentralizált pénzügyek, és online szolgáltatások fizetésének bonyolításában nyújtanak egy ideális digitális megoldást. 

Az USDC a Coinbase (jelenleg legnépszerűbb kripto wallet) stabilcoinja, a használói között azonnali és ingyenes átutalásokat tesz lehetővé. A Centre konzorcium másik tagja, a Circle pedig egy szintén szabályzott peer-to-peer fizetési szolgáltatásokat nyújtó vállalat. Mindkét cég stabil pénzügyi háttérrel rendelkezik, mindez nagyban hozzájárult az USDC nemzetközi elterjedéséhez.

Ha erről a coinról nem lenne információ, akkor feltöltés alatt van még. Ez esetben nézz vissza később.

 

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.