Tezos (XTZ) árfolyam

Tezos (XTZ) jelenlegi árfolyama $6.230 és $4.79 B kapitalizacióval rendelkezik. Az ára -3.37% változott az elmúlt 24 órában.


 • tezos
  Tezos (XTZ)
 • Jelenlegi ár
  $6.230
 • 24h %
  -3.37%
 • Piaci kapitalizáció
  $4.79 B
 • Napi forgalom
  $464.20 M
 • Elérhető készlet
  766.20 M XTZ
 • Népszerűség
  33

 

Tezos (XTZ) árfolyam grafikon


Grafikon betöltése...

 

Tezos (XTZ) ár kalkulátor

Enter Amount
Base Currency
Convert To

10 Tezos (XTZ)
=
62.60USD

 

Mi az a Tezos (XTZ)?

A Tezos (XTZ) egy Ethereumhoz hasonó okosszerődés alapú blokklánc hálózat. Abban különbözik elsősorban, hogy a fejlettebb infrastruktúra képes a fejlődésre egy hard fork nélkül, ami veszélyeztetné a platformot. Az XTZ tulajdonosok közvetlenül szavazhatnak azokra a kívánatos fejlesztésekre, amelyeket a Tezos fejlesztői helyeznek kilátásba.

A nyílt forráskódú platform egy biztonságos, fejleszthető és időtálló platformként aposztrofálja magát. A Tezos fehér könyv 2014 szeptemberében jelent meg, majd számos csúszás után négy évvel később indult a mainnet. Arthur Breitman, a projekt alapítója szerint a Bitcoin nem vonja be kellő mértékben a hálózatot használó közösséget a fejlesztésbe és a protokoll jövőbeli alakulásába. A Tezos a saját blokkláncán a coin birtokosok közreműködésével egy más, sokkal közösségibb evolúciót képes megvalósítani.

A Tezos azok közé a coinok közé tartozik, amelyen a stakelés egy sajátos módon történik. A résztvevők 8000 XTZ stakelésével szállnak be a projekt alakításába, ezzel pénzügyi érdekükben áll, hogy tisztességesen járuljanak hozzá a fejlesztések irányának kialakításához. A folyamatot „baking”-nek nevezik, és a következőképpen néz ki: a blokkláncon szavaznak a publikált előterjesztésekre egy kb. 23 napig tartó időszakban, a népszerűnek bizonyuló ötletek kikerülnek a testnetre 48 órára, és ha a túlnyomó többség mögé áll a változtatásnak, élesbe áll a mainneten is. Egyes nagyobb tőzsdék, pl Coinbase, Binance; ugyancsak támogatja a Tezos stakelést, tehát a felhasználóik XTZ coinokat kapnak ezeken a tőzsdéken tartott egyenlegük arányában.

Ha erről a coinról nem lenne információ, akkor feltöltés alatt van még. Ez esetben nézz vissza később.

 

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.